Skip to main content

Uusikuu Vaa’an merkissä 26.09.2022

By 23.09.2022Astrologia

Maanantaina 26.09. Uusikuu muodostuu Vaa’an merkissä asteluvulla 02°49. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus. Uusikuu Vaa’an merkissä kiinnittää huomion ihmissuhteisiin ja niiden merkitykseen elämässämme.

Uusikuu Vaa'an merkissä 26.09.2022

Kun Uusikuu muodostuu Vaa’an merkissä on aika kehittää omaa kykyä toimia parhaalla mahdollisella tavalla niin parisuhteessa kuin muissakin yhteistyötä vaativissa suhteissa. Parisuhteessa olevien on nyt hyvä etsiä tasapainoa ja ymmärrystä kumppaniaan kohtaan. Tämä tarkoittaa usein keskustelutaitojen tietoista kehittämistä. On aika etsiä sopua vaikeassa vaiheessa olevissa suhteissa. Sinkut heräävät miettimään entistä enemmän, mitä he tulevalta parisuhteelta odottavat ja mitä he voisivat tehdä uudessa suhteessaan toisin. Moni sinkku aktivoituu juurikin Uudenkuun muodostuessa Vaa’an merkissä etsimään itselleen kumppania.

Uudenkuun aspektit

Oinaan merkissä vaikuttava Jupiter tekee Uudenkuun aikaan tarkkaa oppositiota Aurinko-Kuulle kasvattaen optimistista asennetta ja hyvää mieltä. Jupiterin oppositio Aurinko-Kuulle lisää myös alttiutta liioitteluun. Mitä uutta Vaa’an merkissä muodostuva Uusikuu elämääsi tuokaan, maltillinen eteneminen on nyt järkevää. Yliampuminen ei tuota nopeampaa edistymistä, päinvastoin, liiallisen hätiköinnin vuoksi voit joutua tekemään asioita useamman kerran. Tämä tuottaisi osaltaan vältettävissä olevaa turhautumista. Nyt on siis tärkeää tunnistaa, milloin jarruttaa menoa.

Neitsyen merkissä vaikuttava perääntyvä Merkurius energisoi Aurinko-Kuuta 5° tarkassa yhtymässä. Vähän etäämpänä Neitsyen merkissä vaikuttavan Venuksen energia säteilee Aurinko-Kuulle 7° tarkassa yhtymässä. Tämä on hyvää aikaa avata tunteita ja selvittää menneitä konflikteja, sillä halu ymmärtää ja auttaa ymmärtämään on nyt suuri. Merkuriuksen perääntyminen on mitä todennäköisemmin saanut sinut miettimään asioita myös toisen osapuolen kannalta. Tätä pohdintaa kannattaa nyt hyödyntää keskusteluissa.

Muut vaikuttavat aspektit

Merkuriuksen ja Venuksen 2° tarkka yhtymä kasvattaa diplomatian taitoja. Tästä syystä kaikenlainen kommunikointi sujuu nyt vaivattomasti. Voit myös tuntea tarvetta kirjata ajatuksiasi paperille. Kenties haluat muistaa ystävääsi tai lähimmäistäsi kirjeellä ja kertoa hänelle tunteistasi. Venuksen yhtymä Merkuriukselle aktivoi rakkaudenosoituksiin, niin sanallisiin kuin symbolisiinkin. Tämä aspekti suosii kirjoittamiseen ja äänenkäyttöön liittyvää luovaa toimintaa. Nyt on myös hyvä ajankohta keskittyä raha-asioihin liittyviin keskusteluihin.

Kalojen merkissä vaikuttava Neptunus hämmentää Uudenkuun aikaan Merkuriuksen energiaa 4° tarkassa oppositiossa. Samalla Kauriin merkissä vaikuttava Pluto säteilee Merkuriukselle 2° tarkassa trinissä. Halu ymmärtää ja löytää asioiden syvempi merkitys on nyt suuri. Vaikka Pluto vaikuttaakin Merkuriukselle suotuisassa kulmassa, ajankohtainen energia yhdistettynä Neptunuksen oppositioon varoittaa huijatuksi tulemisen riskeistä. Neptunuksen oppositio Merkuriukselle suorastaan huutaa luottamuksen väärinkäytön mahdollisuutta. Vilpin uhriksi voi joutua myös tahattomasti, sillä perääntyvän Merkuriuksen huolimaton energia moninkertaistuu Neptunuksen vaikutuksesta. Neptuuninen vaikutus olisi nyt hyvä suunnata luovuuteen, meditointiin, henkisyyteen tai vaikkapa tanssimiseen.

Neptunuksen 1° tarkka oppositio ja Pluton alle 1° tarkka trini Venukselle tuo mukanaan haasteita ihmissuhteisiin ja talousasioihin. Ennen kaikkea nyt pitää olla varuillaan nettihuijausten vuoksi. Mutta myös muiden kohtaamisien yhteydessä on hyvä olla valppaana. Rakkaus on nyt intensiivistä ja uusissa kohtaamisissa on karmallinen tuntuma. Etene kuitenkin hiljalleen, sillä ensivaikutelma voi pettää pahasti.

Vesimiehen merkissä vaikuttavan Saturnuksen 1° tarkka trini Kaksosen merkissä vaikuttavalle Marsille tuo mukanaan sitkeyttä ja päättäväisyyttä. Vaikeampienkin haasteiden päihittäminen onnistuu nyt sinnikkään etenemisen ansiosta. Kunnianhimoisten tavoitteiden saavuttaminen vaatii kärsivällisyyttä ja itsekuria, mutta nyt on helppo keskittyä oleelliseen ja jatkaa määrätietoisesti eteenpäin. Tämä aspekti suosii liiketoimintaan ja talouteen liittyviä sopimuksia. Myös parisuhteet hyötyvät tämän energian vaikutuksesta, sillä Saturnuksen trini Marsille lupaa sitoutumista yhteiseen tulevaisuuteen. Sinkut kokevat nyt suurta fyysistä vetovoimaa kumppaniehdokkaita kohtaan. Tämä on myös hyvää aikaa aloittaa liikuntaharrastus.

Härän merkistä käsin Uranus tekee Saturnukselle Uudenkuun aikaan alle 1° tarkkaa neliötä. Yllättävät tekijät vaativat yhä uudelleen suunnitelmien muokkaamista. Vaikkakin matkan varrella voi tuntua paikoitellen todella turhauttavalta, ei kannata kuitenkaan luovuttaa. Istahda sen sijaan miettimään, mikä on turhaa ja mitä voisit tehdä toisin tai paremmin. Joustavuus ja kärsivällisyys tullaan lopulta palkitsemaan.

Uudenkuun vaikutusalueet ja teemaan sopivat affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 29°-30° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat) ja 00°-07°johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Uusikuu Vaa’an merkissä aktivoi 21.-28.06. syntyneen Kaksosen ja Ravun kartalla kotiin liittyvät teemat, 22.-29.09. syntyneen Neitsyen ja Vaa’an kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 21.-28.12. syntyneen Jousimiehen ja Kauriin kartalla työteeman ja 20.-27.03. syntyneen Kalojen ja Oinaan kartalla parisuhdeteeman.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt ihmissuhteet, talous, sopimukset ja tasapainon löytäminen.

Uusikuu Vaa’an merkissä 02°49 maanantaina 26.09. klo 00:55 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Kalojen merkissä 10.09.2022

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

© astrologiset kortit Königsfurt Uranian luvalla.

Join the discussion One Comment