Skip to main content

Tutustuin korttitulkintojen maailmaan 80-luvun alkupuolella. Seuraavalla vuosikymmenellä Lenormand-korttien löytämisen myötä minulle avautui aivan uusi innostava tapa lähestyä korttitulkintojen ihmeellistä maailmaa. Intuitiivisella Lenormand-tulkinnalla näytän sinulle seuraavien 6-12 kuukauden tendenssit.

Minun vastaanotollani et tule kuulemaan elämääsi järisyttäviä ennustuksia etkä 40 minuutin höpinää sisäisestä kasvuprosessista. Toisinaan et aina myöskään sitä, mitä haluaisit kuulla. Mutta yritän parhaani mukaan selkeyttää tilannettasi, jotta sinulla on parempi mahdollisuus päättää mitä polkua haluat eteenpäin jatkaa. Tulkintavälineinä käytän Lenormand-kortteja ja selväaisteja.

Lenormand –tulkinnan voi varata tarvittaessa Turussa ja Helsingissä. Teen Lenormand -tulkintoja kasvotusten myös alan messuilla sekä kaupunkikohtaisilla konsultointipäivillä. Näiden lisäksi teen korttitulkintoja myös puhelimitse sekä Skypen ja WhatsAppin kautta läpi vuoden.

Messutulkinnan ajan voi varata etukäteen puhelimitse tai sähköpostitse tai paikan päällä ajanvarauslistalta. Kaupunkikohtaisen konsultointipäivän ajat varataan aina etukäteen. Myös puhelinaika varataan etukäteen ja sovittuna aikana soitat minulle. Puhelintulkinnan maksu tapahtuu pankin tai MobilePayn kautta ennen varattua aikaa. Maksutiedot annan sinulle ajanvarauksen yhteydessä. Kasvotusten tehdyt tulkinnat voi maksaa etukäteen tilille, MobilePay:llä tai paikan päällä käteisellä.

Lenormand-kortit

Lenormand-korttien historia ulottuu aina 1800-luvun alkupuolelle asti. Nämä hyvin symboliset kortit ovat saaneet nimensä kuuluisan 19. vuosisadan ranskalaisen ennustajan Marie Anne Lenormandin (1772-1843) mukaan. Korttipakka muodostuu 36 kauniista kuvakortista ja muistuttaa ulkomuodoltaan klassisia ennustuskortteja. Tänä päivänä Lenormand-kortit ovat suuressa suosiossa korttitulkitsijoisen keskuudessa ennen kaikkea Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Italiassa, Ranskassa, Belgiassa ja Englannissa.

Urani aikana olen tutustunut erilaisiin korttipakkoihin ja huomannut, että Lenormand-kortit ovat minulle kaikkein selkeimmät. Nämä kortit puhuvat arjen kieltä ja niiden avulla tulkinnoista tulee konkreettisia tarinoita elävästä elämästä.

Marie Anne Lenormandin elämän vaiheet

Marie Anne Lenormand syntyi 1772 Alençonissa, Normandiassa. Kauppiasperheen tyttärenä hän sai nauttia kotikaupunkinsa benediktiiniläisen luostarikoulun opetuksista. Hänen tiedetään olleen kiinnostunut erityisesti musiikista, kuvataiteesta ja kirjallisuudesta. Vuonna 1781 hänen kerrotaan ennustaneen jo samana vuonna toteutuneen luostarin abbedissan erottamisen.

Vuonna 1790 Marie Anne jätti Normandian ja muutti Pariisiin, jossa hän kohtasi ennustajanaisen, jonka apulaisena Marie Anne aloitti ennustajauransa. Tuolloin hän tutustui ranskan tulevan vallankumouksen vaikutusvaltaisimpiin miehiin, Maratiin, Robespierree ja Saint-Justinin, joille hänen kerrotaan ennustaneen näiden väkivaltaisen kuoleman.

Jouduttuaan vastatusten lain kanssa, Marie Anne oli pakotettu lähtemään hetkellisesti maanpakoon. Pariisiin palattuaan hän perusti 1797 oman ennustajasalongin ja jo pian Marie Anne kuului Pariisin suosituimpien ennustajien joukkoon. Hänen asiakaskuntaansa kuului aikansa vaikutusvaltaisempia henkilöitä kuten keisarinna Joséphine de Beauharnais, Napoleon Bonaparte ja Venäjän keisari Aleksanteri I.

Marie Anne kuoli vuonna 1843 leikkauksen jälkeiseen tulehdukseen. Aina kuolemaansa asti hän oli arvostettu ennustaja, niin rikkaiden kuin kadunkulkijoidenkin joukossa. Marie Anne Lenormand on jäänyt historiaan ennen kaikkea ennustajana, joka ennusti Napoleonille tämän tuhon.

Lenormand-korttien historiaa

Legenda kertoo, että Mlle Lenormand suunnitteli aikoinaan 52 ennustuskorttia sisältävän korttipakan, jota hän itsekin työvälineenään käytti. Tästä pakasta on jäänyt jäljelle 36 korttia, jotka muodostavat nykypäivän Lenormand-korttipakan. Todennäköisempää kuitenkin on, että hän ennusti tuolloin Ranskassa suosiossa olleilla Jean François Allietten suunnittelemilla korteilla.

Nykyiset Lenormand-kortit lienevät olevan perua muutaman vuoden Marie Annen kuoleman jälkeen markkinoille tulleesta korttipakasta. Kyseinen 54 korttia sisältävä korttipakka Le Grand Jeu de Mlle Lenormand ilmestyi viiden ennustusta käsittelevän kirjan saattelemana. Näiden teosten suunnittelija on jäänyt tuntemattomaksi pseudonyymin taakse. Alkuperäisissä korteissa oli monen eri tason symboleja esim. kreikkalaisesta mytologiasta, kabbalasta ja astrologiasta. Nämä symbolit ovat vuosien saatossa jääneet eri painoksissa pois ja niinpä nykypäivän Lenormand-korttien symboliikka onkin alkuperäisiin kortteihin verrattuna yksinkertaisen pelkistettyä.

Mainittakoon vielä, että vuoden 1850 tietämillä ilmestyi kaksi uutta toisistaan poikkeavaa Lenormand-korttipakkaa, Saksassa ilmestynyt 55 korttia sisältävä Wahrsage-Karten der berühmten Mlle Le Normand, Kuuluisan neiti Le Normandin ennustuskortit, sekä tiettävästi ensimmäinen 36 korttia sisältävä versio Le Petit Lenormand, Lenormandin pieni pakka, josta muodostui tulevaisuuden Lenormand-pakan esikuva ennen kaikkea Saksassa, Itävallassa, Belgiassa ja Sveitsissä.

Lenormand-korttien salaisuudet -kurssi

Oman käsitykseni mukaan korttitulkitsijaksi ei tarvitse syntyä, sen voi oppia samalla tavalla kuin voi oppia vieraan kielen. Näen tulkitsijan ensi kädessä tulkkina korttien ja asiakkaan välillä kääntäen korttien kielen asiakkaalle ymmärrettäväksi viestiksi.

Lenormand-korttien salaisuudet -kurssin aikana opetan askel askeleelta oman elämänläheisen tavan tulkita Lenormand-kortteja. Tämä kurssi muodostuu kolmesta itsenäisestä kurssimoduulista: alkeet, jatkokurssi ja syventävä kurssi. Yhdessä nämä kolme kurssia muodostavat toimivan kokonaisuuden antaen hyvän pohjan ammattimaisille tulkinnoille.

Lenormand-korttien salaisuudet –alkeiskurssin aikana tutustutaan Lenormand -korttien symboliikkaan, yksittäisten korttien ja korttiparien merkitykseen. Tämän ensimmäisen moduulin aikana voimme kurssiryhmän etenemisen salliessa jo harjoitella pienimuotoisen korttipöydän tulkintaa.

Alkeiskurssin jälkeen osallistujien on tarkoitus harjoitella korttiparien yhdistämistä ja niiden tulkintaa noin 1-2 kuukauden ajan. Alkeiskurssin aikana sovimme yhteisesti seuraavan kurssimoduulin ajankohdan.

Lenormand-korttien salaisuudet jatko- ja syventävän kurssin aikana keskitymme tulkintataidon oppimiseen, jota harjoittelemme tulkitsemalla isoa ja pientä Lenormand -pöytää ensimmäisellä kurssilla opittuja tietoja käyttäen. Lisäksi opetan 2 kk pöydän tulkinnan. Ensisijaisesti tulkitsemme yhteisvoimin kurssin osallistujien pöytiä. Tarpeen mukaan tuon mukanani esimerkkipöytiä.

Pidän Lenormand -korttien salaisuudet -kurssia etänä ja kasvotusten eri puolilla Suomea. Kurssiryhmä muodostuu, kun osallistujia on vähintään kolme. Jos olet kiinnostunut Lenormand-kurssista omalla paikkakunnallasi, ota minuun yhteyttä.

Tarkempaa tietoa kurssimoduuleista ja hinnoista löydät ladattavasta Lenormand-korttien salaisuudet -kurssiesitteestä.