Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 10.09.2022

By 08.09.2022Astrologia

Lauantaina 10.09. Merkurius aloittaa tämän vuoden kolmannen perääntymisen Vaa’an merkissä asteluvulla 08°55. Merkuriuksen varsinainen perääntyminen päättyy tällä erää 02.10. vaikuttaen silloin Neitsyen merkissä 24°12. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 17.10. asti, jolloin Merkurius on saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.

Perääntyvä Merkurius 10.09.2022

Merkurius hallitsee astrologisesti mm. vuorovaikutusta, ajattelua, liikkumista ja sopimuksia. Kun Merkurius perääntyy on hyvä kiinnittää normaalia enemmän huomiota vuorovaikutuksen sudenkuoppiin ja varmistaa, että ymmärtää kuulemansa ja tulee itse ymmärretyksi. Tänä aikana emme mahdollisesti huomioi yksityiskohtia ja tästä syystä kannattaa olla varovainen sopimuksia allekirjoittaessa. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäaikaisia. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Jos et pysty siirtämään sopimuksen allekirjoittamista Merkuriuksen perääntymisen päättymisen jälkeiseen aikaan, varmista että olet ymmärtänyt mihin sopimuksessa sitoudut. Jos mahdollista, pyydä harkinta-aikaa tai ainakin tutustu sopimukseen rauhallisesti ja yksityiskohtaisesti. On hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan tarkoituksenmukaistakin. Eritoten suuria kauppoja kannattaa nyt välttää. Näiden piiriin kuuluu asuntokaupat, teknisten laitteiden ja kulkuvälineiden ostot ja myynnit. Tekniikka takkuilee usein juurikin perääntymisen alkuvaiheessa ja loppuvaiheessa, myös muutamaa päivää ennen Merkuriuksen liikkeen suunnanmuutosta. Jos matkustat Merkuriuksen perääntymisen aikana, varaudu jo ennalta myöhästymisiin ja peruutuksiin.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta sekä käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.

Perääntymisen aikana Merkuriukseen vaikuttavat aspektit

Heti perääntymisen alkaessa Merkurius aktivoituu Oinaan merkissä vaikuttavan Jupiterin 3° tarkalla oppositiolla ja Kaksosen merkissä vaikuttavan Marsin 3° tarkalla trinillä. Mieli toimiin nyt nopeaa tahtia. Informaatiotulva tuntuu vyöryvän ylitsesi, vastavuoroisesti voit huomata, miten idea toisensa jälkeen tuntuu syntyvän kuin tyhjästä. Tämä vaikeuttaa oleelliseen keskittymistä. Nyt ei pidä siis ryhtyä optimistisen energian innoittamana välittömästi toimiin ensimmäisestä ajatuksesta, sillä seuraava idea voi olla juuri päinvastainen. Ideointi sinänsä on hyvä, mutta erota ensin jyvät akanoista. Vasta sen jälkeen alkaa toteuttamisvaihe. Keskeneräiseksi jääneet projektit eivät palvele pidemmän päälle, päinvastoin. Ne voivat olla rasitteena uuden aloittamisen tiellä.

Kaksi viikkoa Merkuriuksen perääntymisen alkamisen jälkeen tilannetta hämmentää Jupiterin opposition lisäksi Kalojen merkissä vaikuttavan Neptunuksen oppositio. Samaan aikaan Kauriin merkissä vaikuttava Pluto tekee Merkuriukselle triniä. Nämä aspektit vaikuttavat aina Merkuriuksen perääntymisen päättymiseen asti. Neptunuksen oppositio suosii luovaa toimintaa. Samaan aikaan on syytä varoa väärinymmärryksiä ja muita hämmentäviä tilanteita. Pluton vaikutuksesta voit tuntea, miten mielesi on järkkymätön ja terävä. Olet varustautunut vaativimpiinkin neuvotteluihin. Näin varmaan olisikin, jos Neptunus ei samaan aikaan sekoittaisi energioitasi. Tämä on loistavaa aikaa suunnitella tulevaa, mutta toteuttaminen on syytä siirtää myöhemmäksi. Jos et voi välttää neuvotteluja, älä soimaa itseäsi jälkikäteen. Teit parhaasi, mikä siinä neuvottelutilanteessa oli mahdollista. Voit siis vain ottaa siitä opiksesi.

Vain päivää myöhemmin perääntyvä Merkurius saavuttaa Neitsyen merkissä vaikuttavan Venuksen. Halu sovittaa ja tehdä hyvää on nyt voimakas. Tämä voi toki myös ilmentyä liiallisena myöntymisenä. Jos olet käyttänyt tämän ajan luovaan toimintaan, huomaat nyt inspiraation kasvavan entisestään. Venuksen energia vaikuttaa syyskuun loppuun asti.

Heti tämän jälkeen perääntyvä Merkurius saavuttaa neliössä Kaksosen merkissä vaikuttavan Marsin. Viimeistään nyt liiallinen myöntyminen alkaa harmittamaan. Harmitus muuttuu herkästi ärtymyksesti ja aggressioksi. Vaarana on toimia liian nopeasti, jos sinulla ei ole aikaa reflektoida tapahtunutta. Marsin haastava kulma vaikuttaa Merkuriukseen yli sen suunnanmuutoksen, yhteensä 10 päivän ajan.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 17.10. asti.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.