Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 23.08.2023 – Uusia avautuvia mahdollisuuksia

By 21.08.2023Astrologia

Keskiviikkona 23.08. Merkurius aloittaa perääntymisen Neitsyen merkissä asteluvulla 21°51. Merkuriuksen varsinainen perääntyminen päättyy tällä erää 15.09.2023 vaikuttaen silloin Neitsyen merkissä 08°00. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 30.09.2023 asti, jolloin Merkurius on saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.

Perääntyvä Merkurius 23.08.2023

Merkurius hallitsee astrologisesti mm. vuorovaikutusta, ajattelua, liikkumista ja sopimuksia. Kun Merkurius perääntyy on hyvä kiinnittää normaalia enemmän huomiota vuorovaikutuksen sudenkuoppiin ja varmistaa, että ymmärtää kuulemansa ja tulee itse ymmärretyksi. Tänä aikana emme mahdollisesti huomioi yksityiskohtia ja tästä syystä kannattaa olla varovainen sopimuksia allekirjoittaessa. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäaikaisia. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Jos et pysty siirtämään sopimuksen allekirjoittamista Merkuriuksen perääntymisen päättymisen jälkeiseen aikaan, varmista että olet ymmärtänyt mihin sopimuksessa sitoudut. Jos mahdollista, pyydä harkinta-aikaa tai ainakin tutustu sopimukseen rauhallisesti ja yksityiskohtaisesti. On hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan tarkoituksenmukaistakin. Eritoten suuria kauppoja kannattaa nyt välttää. Näiden piiriin kuuluu asuntokaupat, teknisten laitteiden ja kulkuvälineiden ostot ja myynnit. Tekniikka takkuilee usein juurikin perääntymisen alkuvaiheessa ja loppuvaiheessa, myös muutamaa päivää ennen Merkuriuksen liikkeen suunnanmuutosta. Jos matkustat Merkuriuksen perääntymisen aikana, varaudu jo ennalta myöhästymisiin ja peruutuksiin.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta sekä käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai puhdistaa kaappeja turhasta tavarasta.

Perääntymisen aikana Merkuriukseen vaikuttavat aspektit

Merkurius perääntymisen alkaessa se tekee 1° tarkkaa sekstiiliä Skorpionin merkissä vaikuttavalle Kuulle. Samaan aikaan Uranus säteilee Härän merkistä käsin Merkuriukselle 1° tarkalla trinissä. Uranuksen ja Kuun välillä muodostuu siis tarkka oppositio. Päivän energiaan vaikuttaa myöskin Neitsyen merkissä vaikuttavan Marsin ja Kalojen merkissä vaikuttavan Neptunuksen 1° tarkka oppositio sekä samana päivänä Neitsyen merkkiin siirtyneen Auringon ja Kalojen merkissä vaikuttavan Saturnuksen 4° tarkka oppositio. Uranuksen myönteisen vaikutuksen vuoksi mieli on nyt joustava, vaikka mieliala muuttuukin paikoitellen vuoristoradan tavoin. Voit tuntea herkästi ympärilläsi vallitsevan energian muutoksen, mikä vaikuttaa omaan päätöksentekoon niin hyvässä kuin pahassakin. Spontaani halu jakaa ajatuksia ja tuntemuksia innostaa keskusteluyhteyden luomiseen sekä kirjoittamiseen. Tunteiden analysoiminen tuntuu nyt sujuvan luontevasti, mutta pyri tietoisesti välttämään pitkään negatiivisissa tunteissa vellomista. Parisuhteille tämä avaa mahdollisuuksia saada parempaa ymmärrystä omista ja kumppanin tarpeista. Nyt on siis hyvä aika seisahtaa oleellisen äärelle niin yksilönä kuin pariskuntanakin ja kehittää vuorovaikutustaitoja. Neptunuksen ja Marsin välillä vaikuttavan opposition vuoksi ei kannata hätäillä tärkeiden päätösten kanssa. Saturnuksen ja Auringon välinen oppositio lisää empivää energiaa, joten etene nyt harkiten askel askeleelta.

Vähän ennen kuun vaihdetta Merkurius saavuttaa Jupiterin vaikutusalueen. Tiistaina 29.08. niiden välillä vallitsee 5° tarkka trini. Tämä helpottaa vuorovaikutusta sekä ajatusten ja ideoiden jäsentämistä. Mieli on nyt optimistinen ja katse suuntautuu tulevaisuuteen. Tämä on suotuisaa aikaa esimerkiksi aloittaa opiskelu tai tarttua kirjaan, joka on syystä tai toisesta jäänyt odottamaan lukemista. Oman horisontin laajentaminen kuuluu tavalla tai toisella tähän ajankohtaan. Vaikka Merkurius perääntyykin Jupiterin suotuisa vaikutus tuo mukanaan positiivisia mahdollisuuksia myös sopimusten ja yhteistyökumppanien suhteen. Tärkeää on edetä harkiten. Kompromissit eivät tunnu nyt vaikeilta vaan mielen avoimuus auttaa löytämään kaikkia osapuolia miellyttävän ratkaisun. Jupiterin ja perääntyvän Merkuriuksen trini on tarkka 04.09.

Vain muutamaa päivää ennen perääntymisen päättymistä Merkurius saavuttaa Kalojen merkissä vaikuttavan Saturnuksen vaikutusalueen. Merkuriuksen suunnanmuutoksen aikaan näiden planeettojen välillä vaikuttaa reilun 5° tarkka oppositio. Ajatus vakavoituu ja epäilykset nostattavat alakuloista virettä. On vaikeaa luottaa omiin kykyihin ja yhteistyön kantavuuteen. Nyt on hyvä aika summata vielä Merkuriuksen perääntymisen aikaiset ajatukset ja pohtia, miten tänä aikana saatu tietoisuus ja oivallukset voivat kantaa hedelmää vielä tulevaisuudessakin. Voit huomata, että muiden kanssa seurustelu ei juuri tällä hetkellä kiinnosta. Silloin onkin hyvä suosia aktiviteetteja, joissa ei tarvitse olla seurallinen. Elämän realiteetit voivat iskeä nyt rajusti tietoisuuteen. Jaksa siis pitää matalaa profiilia seuraavien päivien ajan. Saturnuksen vaikutus hellittää kolme päivää Merkuriuksen perääntymisen päättymisen jälkeen eli 18.09.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 30.09.2023 asti.

Lue myös Venuksen pääntymisestä: Perääntyvä Venus 23.07.2023 – oletko tyytyväinen rakkauselämääsi?

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.