Skip to main content

Uusikuu Leijonan merkissä 16.08.2023 – Joustavuus avaa uusia mahdollisuuksia

By 14.08.2023Astrologia

Keskiviikkona 16.08. Uusikuu muodostuu Leijonan merkissä asteluvulla 23°17. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus.

Uusikuu Leijonan merkissä 16.08.2023

Kun Uusikuu muodostuu Leijonan merkissä on aika kiinnittää huomio luovuuteen ja leikkisyyteen. Voit toteuttaa näitä esimerkiksi lasten kanssa leikkien ja hullutellen tai heittäytyä kokeilumielessä uuden harrastuksen pariin. Näin voit löytää mielikuvituksellisuutta ja rennompaa asennoitumista omaan elämään. Leijona-Uudenkuun aikaan ilmassa on flirttailevaa energiaa, mikä nostattaa omanarvontunnetta ja tervettä ylpeyttä itsestä sekä omista kyvyistä. Voit myös löytää uusia tapoja osoittaa välittämistä ja kohentaa näin rakkauselämääsi. Leijona on antelias, kanssaihmisistään välittävä ja ystävällinen persoona. Nyt on aika kehittää ja toteuttaa näitä ominaisuuksia. Hyvä ohjenuora Uudenkuun muodostuessa Leijonan merkissä on lähteä liikkeelle lapsenmielisesti ja pitää mieli avoimena uudelle. Onko sinulle mahdollista hellittää omista tiukoista rajoista ja antaa ihmeiden tapahtua?

Uudenkuun aspektit

Leijonan merkissä perääntyvä Venus heijastaa energiaansa Aurinko-Kuulle reilun 4° tarkassa yhtymässä. Vaikkakin yhtymä oli tarkka ennen Uudenkuun muodostumista, Uusikuu aktivoi vielä perääntyvän Venuksen teemoja. On siis hyvä keskittyä juuri nyt pohtimaan raha-asioita ja miettiä, miten voisit konkreettisesti kehittää taloudellista hyvinvointiasi. Mitä yksittäisiä tekoja voisit tehdä löytääksesi taloudellisen tasapainon tunteen? Onko arvomaailmasi vielä kohdillaan? Ota myöskin suurennuslasi käteesi ja katso rakkauselämääsi vähän tarkemmin. Oletko tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen? Jos olet sinkku, viihdytkö sinkkuna? Kaipaatko parisuhdetta, mutta oikeanlaista kumppania ei tunnu löytyvän? Mieti silloin, onko menneisyydessäsi vielä jotain käsittelemätöntä, mikä estää avautumista uudelle suhteelle. Tai pelottaako uuteen ihmiseen tutustuminen ja mahdollinen uusi epäonnistuminen? Parisuhteessa on hyvä miettiä, saatko toteuttaa itseäsi ja onko sinun helppo osoittaa kumppanillesi rakkautta ja hellyyttä. Tai vastavuoroisesti onko kumppanillasi vapaus toteuttaa itseään ja tilaa antaa sekä vastaanottaa rakkautta? Perääntyvän Venuksen aktivoituminen Uudenkuun energialla avaa juurikin mahdollisuuksia käsitellä näitä asioita.

Härän merkissä vaikuttava Uranus tekee Uudenkuun energialle tarkkaa neliötä tuoden mukanaan impulsiivista reagointia ja yhtäkkisiä mielialan muutoksia. Kärsivällisyys on nyt koetuksella ja on vaikea keskittyä pitkään samaan asiaan. Haastavassa ja yksilön vapautta rajoittavissa parisuhteissa tämä energia herättää kapinallista henkeä. Kumppani tuntuu etäiseltä eikä omia tunteitakaan ole helppo jakaa. Halu irrottautua tukahduttavasta tilanteesta on nyt suuri ja tämä voikin johtaa harkitsemattomiin tekoihin. Olisi kuitenkin hyvä malttaa mieli ja ottaa ehkä vähän välimatkaa, muttei tehdä vielä mitään lopullista päätöstä. Juurikin tukalassa ja etääntyneessä parisuhteessa houkutus löytää jotain parempaa suhteen ulkopuolelta on suuri. Kuka tahansa muu voi tuntua mieltä ja tunteita hivelevältä vaihtoehdolta, joka todella aidosti näkee sinut toisin kuin nykyinen kumppanisi. Tämä on kuitenkin suuri illuusio. Uranuksen vaikutuksen alla tunteet muuttuvat nopeaa tahtia laidasta laitaan eikä nyt ole suotuisaa tehdä tärkeitä tunne-elämää koskevia päätöksiä.

Muut Uudenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Uudenkuun aikaan Merkuriuksen ja Marsin välillä vallitsee Neitsyen merkissä 3° tarkka yhtymä. Mieli on nyt aktiivinen ja tämä onkin hyvää aikaa tehdä uusia suunnitelmia tai tarkkailla jo toiminnassa olevia ideoita. Merkuriuksen ja Marsin yhtymä tuo vuorovaikutukseen puolustavan ja jopa taistelevan sävyn. Viaton keskustelu voi nyt kiihtyä hetkessä sanasotaan ja maltin menettämiseen. Pyri kuitenkin pitämään kielesi kurissa ja vältä tarpeettoman töykeää tai loukkaavaa kommentointia. Tätä energiaa on hyvä käyttää ennen kaikkea vaikeiden asioiden läpiviemiseen, kuten esimerkiksi virallisten tai oikeudellisten asioiden puolesta argumentointiin. Myös opinnot ja pulmalliset ratkaisujen etsinnät ovat oivallisia kohteita Merkurius-Mars –energian käyttöön.

Härän merkissä vaikuttava Jupiter heijastaa vielä energiaansa Merkuriukselle alle 5° trinissä. Samaan aikaan Merkurius lähestyy Uranusta trinissä niiden välisen aspektin ollessa Uudenkuun aikaan 3° tarkka. Mieli on samaan aikaan optimistinen ja nopealiikkeinen. Ajatukset tuntuvat kulkevan nyt raketin lailla ja voit kokea, että et ehdi ajattelemaan asiaa loppuun asti kun seuraava idea nousee jo mieleen. Tämä on hyvää aikaa keskittyä horisontin avartamiseen ja aloittaa jotain radikaalisti uutta. Vaistosi näyttää sinulle kyllä, minne suuntautua. Uskalla tarttua eteesi avautuviin mahdollisuuksiin, vaikka ne poikkeaisivat suurestikin alkuperäisistä ideoistasi. Ole näkyvillä ja kuulostele ympäristöäsi. Sosiaaliset kontaktit avaavat odottamattomia tilaisuuksia. Hyödynnä nyt kaikkia modernin teknologian mahdollisuuksia.

Perääntyvän Venuksen energiaan vaikuttaa Uudenkuun muodostuessa sekä Jupiterin että Uranuksen 4° tarkat neliöt. Tasapainoisessa suhteessa nämä tuskin heilauttavat kumppanien välistä dynamiikkaa mainittavasti. Mutta jo entisestään huonosta hapesta kärsivässä suhteessa tilanne voi kärjistyä entisestään. Hauskanpito ja elämän keveydestä nauttiminen kiinnostaa nyt enemmän kuin parisuhteen solmujen raadolliselta tuntuva setviminen. Sinkut sen sijaan nauttivat mahdollisista uusista kohtaamisista ja niin halutessaan heille onkin tiedossa jännittäviä tapaamisia. Kumppaniehdokkaat edustavat nyt erilaista taustaa ja arvomaailmaa kuin aikaisemmat kumppanit. Oma suhtautumisesi rakkauteen tulee muuttumaan näiden kohtaamisten myötä. Jupiterin ja Venuksen neliö tarkentuu 22.08.

Mars lähestyy vähitellen Kalojen merkissä vaikuttavaa Neptunusta 3° oppositiossa. Samaan aikaan Marsin ja Uranuksen välillä vallitsee tarkka trini. Epäilyt omista kyvyistä ja riittämättömyyden tunne nousevat nyt pintaan. Pienikin virhe tai viivästys lisää epävarmuutta. Voit tuskin välttää pettymystä yrittäessäsi kaikin voimin saavuttaa unelmiasi. Pakotettuna hyvää lopputulosta on nyt lähes mahdotonta saada. Sen sijaan nyt olisi hyvä hellittää otetta ja luottaa elämän kantavaan voimaan. Kun rohkenet rauhoittaa mielesi ja suunnata aktiviteetin luovuuteen, voit yllättäen löytää uusia ratkaisuja ja odottamattomien mahdollisuuksien avautumisen ennalta-arvaamattomilta tahoilta, joita et uppiniskaisesti alkuperäisen energian johdattamana edes noteeraisi. Uskalla siis keskittyä hetkeksi johinkin turhanpäiväiseltä tuntuvaan. Intuitio johdattaa sinua oikeaan suuntaan, jos vain annat sille tilaa toimia parhaalla mahdollisella tavalla. Marsin ja Neptunuksen oppositio tarkentuu 22.08.

Uudenkuun vaikutusalueet ja teemaan sopivat affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 19°-27° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Uusikuu Leijonan merkissä aktivoi 12.-19.08. syntyneen Leijonan kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 12.-19.11. syntyneen Skorpionin kartalla työteeman, 08.-15.02. syntyneen Vesimiehen kartalla parisuhdeteeman ja 10.-17.05. syntyneen Härän kartalla kotiin liittyvät teemat.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt luovuus, lapset, elinvoima, energisyys, rohkeus ja romantiikka.

Uusikuu Leijonan merkissä 23°17 keskiviikkona 16.08. klo 12:38 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Vesimiehen merkissä 01.08.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment