Skip to main content

Täysikuu Kalojen merkissä 31.08.2023 – Torjutut tunteet

By 28.08.2023Astrologia

Torstaina 31.08. Täysikuu muodostuu Kalojen merkissä asteluvulla 07°25. Kalojen merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Neitsyen merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Kalojen merkissä 31.08.2023

Kun Täysikuu muodostuu Kalat-Neitsyt –akselilla huomio kiinnittyy arjessa rutiinien hoitamisen jaksamiseen henkisten levon saarekkeiden voimaannuttamana. Intuitiivisesti toimiva Kalat löytää ihmismerestä aina hänen apuaan tarvitsevia yksilöitä. Tätä epäitsekästä elämäntyötään suorittaessaan Kalat unohtaa usein itsensä ja oman jaksamisensa. Täydellisyyteen pyrkivä Neitsyt suorittaa elämäänsä kilpaillen kerta kerran jälkeen itsensä kanssa. Neitsyelle kaikki pitää olla tehokasta ja toimivaa. Tämä Täysikuu etsii tasapainoa arkisten askareiden ja henkisen kasvuprosessin välillä. Meidän pitää ravita kehollisia tarpeitamme (Neitsyt), jotta meillä on energiaa keskittyä henkisten tarpeiden (Kalat) äärelle. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Kalojen merkissä vaikuttava Saturnus tekee Täydenkuun aikaan Kuulle 4° tarkkaa yhtymää. Tämä hillitsee ja rajoittaa tunnereagointia. Mieli vakavoituu ja on vaikea näyttää omia tunteita. Parisuhteessa kumppani voi vaikuttaa etäiseltä ja voit kokea herkästi hylätyksi tulemisen tunnetta, jos hän ei osoita riittävästi kiinnostusta. Tämän lisäksi halu suojella omia tunteita saattaa nostattaa pinnalle entistä ankeampia fiiliksiä. Tilanne tuntuu todennäköisesti synkemmältä kuin se oikeasti on. Apeuden iskiessä on hyvä ottaa aikaa itselleen. Kuun ja Saturnuksen yhtymän energiaa kannattaa käyttää tunteiden realistiseen läpikäymiseen. Ole rehellinen omissa tunteissasi, ota vastuu sanoistasi ja sanomattomuudestasi, tekemisistäsi ja tekemättäjättämisistäsi. Jos tunnet syyllisyyttä, toimi aikuismaisesti ja pyydä anteeksi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse kantaa toisen syyllisyyden taakkaa. Eikä myöskään piiskata itseäsi loputtomasti. Rohkeus puhua avoimesti haavoittuneista tunteista auttaa pääsemään ongelmien yli.

Muut Täydenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Neitsyen merkissä vaikuttava perääntyvä Merkurius aktivoituu Täydenkuun aikaan Härän merkissä vaikuttavien Jupiterin ja Uranuksen trineillä. Mieli etsii nyt aktiivisesti uusia ratkaisuja ja katse suuntautuu optimistisesti tulevaisuuteen. Jumittavat tilanteet eivät juuri nyt häiritse, sillä tarvittaessa vaihtoehtoisia ideoita nousee mieleen silmänräpäyksessä. Halu olla aktiivisesti mukana juuri siellä missä tapahtuu tuottaa uusia mielenkiintoisia kohtaamisia. Tätä energiaa on hyvä käyttää niin tulevaisuuden suunnitelmien tekoon kuin uusien mahdollisuuksien avaamiseenkin. Erilaiset oivallukset voivat johdattaa pois vanhoista kahlehtivista tavoista ja ajatusmalleista, jotka eivät enää toimi. Ymmärrys erilaisiten ratkaisumallien toimivuudesta motivoi avartamaan omaa katsantokantaa entisestään ja kenties myös ennakkoluulottomaan uuteen alkuun. Jupiterin ja Uranuksen trini Merkuriukselle on suotuisaa aikaa uusille aluevaltauksille. Perääntyvän Merkuriuksen ja Jupiterin trini on tarkka 04.09.

Leijonan merkissä vaikuttava perääntyvä Venus energisoituu vielä Jupiterin neliöstä nostattaen hauskanpidon energiaa. Optimistinen suhtautuminen kasvattaa halua aktivoida sosiaalisia kontakteja. Näiden joukkoon mahtuu myös uusia ystävyyksiä, osalle sinkuista myös uusi rakas. Jos halusi löytää uusi kumppani on nyt erityisen korkea, yritä malttaa mielesi ja pidä mielessä, mitä oikeasti rakkaudelta toivot. Jupiterin vaikuttaessa Venukseen ilmassa on yltiöoptimistista energiaa, mikä usein laskee omaa vaatimustasoa. Näin hyvät periaatteet, lupaukset kunnioittaa itseä ja omia rajoja usein unohtuvat. Venuksen perääntyessä on hyvä miettiä rakkautta ja rakastamista. Mitä rakkaus sinulle henkilökohtaisella tasolla merkitsee? Jos olet riitaantunut läheisen tai sinulle tärkeän ihmisen kanssa, nyt on aika pyytää sekä antaa anteeksi. Muistathan myös tarkkailla rahan kulutusta. Todellisuuteen herääminen voi muussa tapauksessa koitua ankeaksi kokemukseksi.

Täydenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 03°-11° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Täysikuu aktivoi nyt 27.08.-02.09. syntyneen Neitsyen kartalla parisuhdeteeman, 26.11.-03.12. syntyneen Jousimiehen kartalla kotiin liittyvät teemat, 22.02.-01.03. syntyneen Kalan kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat sekä 25.05.-01.06. syntyneen Kaksosen kartalla työteeman.

Täydenkuun affirmaation teemat ovat nyt henkisyys ja henkinen kasvu, parantava energia, luovuus, mielikuvitus, hyväksyminen ja armollisuus.

Täysikuu Kalojen merkissä 07°25 torstaina 31.08. klo 04:36 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Leijonan merkissä 16.08.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).