Skip to main content

Perääntyvä Venus 23.07.2023 – oletko tyytyväinen rakkauselämääsi?

By 20.07.2023Astrologia

Sunnuntaina 23.07. Venus aloittaa perääntymisen Leijonan merkissä asteluvulla 28°36. Venus perääntyy puolentoista vuoden välein noin 40 päivän ajan. Venuksen varsinainen perääntyminen päättyy tällä kertaa 04.09. vaikuttaen silloin Leijonan merkissä 12°12. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 07.10. asti, silloin Venus on siis saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.

Perääntyvä Venus 23.07.2023

Astrologian maailmassa Venus hallitsee kauneutta, rakkautta ja raha-asioita. Venuksen perääntymisen aikana on aika tutkailla omaa suhtautumista edellä mainittuihin teemoihin. Oletko tyytyväinen tämänhetkisiin ihmissuhteisiin? Saatko suhteessasi kaipaamaasi hellyyttä? Tukeeko toimintasi taloutta vai elätkö kenties yli varojesi? Miten voit aktiivisesti vaikuttaa taloudellisen tasapainon löytämiseen? Perääntyvän Venuksen aika kutsuu siis katsomaan näitä teemoja ja syvällisemmin miettimään omaa suhtautumista niihin. Nyt on aika tehdä tarvittavia korjauksia omassa toiminnassa. Ongelma ei nyt välttämättä korjaannu vain kumppania vaihtamalla tai uuden talousprojektin aloittamisella. Tarvitaan aitoa ymmärrystä siitä, mitä olet aiemmin jättänyt huomioimatta tai missä asioissa et ole omassa toiminnassasi ymmärtänyt tekeväsi omaa parastasi vastaan. Venuksen perääntymisen aikaa pidetään yleisesti astrologiassa huonona ajankohtana tehdä merkittäviä taloudellisia investointeja tai ostaa arvokkaita esineitä.

Eksä vai nyksä?

Venuksen perääntymisen aika tuo mieleen vanhat, unohduksiin jääneet ystävät ja rakastetut. Ehkä kuulet heihin liittyviä uutisia tai he todella ottavat sinuun yhteyttä. Jos kyse on ex-rakastetusta, tämä yhteydenotto voi tuoda sekaannuksia nykyiseen suhteeseen, myös silloin kun entinen rakkaus on mielessä vain ajatuksen tasolla. Voit huomata kaipaavasi jotain asiaa, joka liittyi entiseen kumppaniin ja suhteeseen. Etenkin kun vertailet nykyistä ja entistä suhdetta, voit kokea jonkin oleellisen puuttuvan nykyisessä parisuhteessa. Tämä on myös hyvää aikaa uudelleenaktivoida ystävyyssuhteet, jotka ovat jääneet syystä tai toisesta vähemmälle. Tai selvittää ystävyyssuhteiden epäselvyyksiä, jotka ovat ehkä tuoneet välimatkaa teidän välillenne.

Jos koet suhteessasi yhteyden tai hellyyden puuttuvan arjessa, havahdut todennäköisesti näkemään tilanteesi aivan uudessa valossa. Voit huomata nyt Venuksen perääntymisen aikana hellyyden ja läheisyyden antamisen kuin myös vastaanottamisen olevan normaalia vaikeampaa. Parisuhteessa voit kokea kaipaavasi jotain muuta, kykenemättä kuitenkaan nimeämään mitä se muu voisi olla.

Kun Venus perääntyy, on hyvä käydä läpi menneitä ihmissuhteita. Tätä työtä tehdessä on hyvä tarkkailla koko suhteen elinkaarta ja miettiä siihen peilaten, miksi se kariutui. Mitä etsit tältä suhteelta? Mitä ylipäätään tarvitset tunteaksesi itsesi rakastetuksi? Osaatko rakastaa itseäsi ja hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet? Jos näin ei ole, mikä auttaisi sinua siinä? Menneiden ihmissuhteiden työstäminen on tärkeää, sillä jokainen epäonnistunut suhde aiheuttaa vähintäänkin pettymyksen tunnetta, toisinaan syyllisyyttä tai katkeruutta. Näin myös niiden erojen kohdalla, joissa ensisijainen tunne suhteen päättymisestä on huojennus. Näiden taakkojen kantaminen on raskasta ja estää tulevien suhteiden aloittamisen parhaalla mahdollisella energialla. Tartu siis perääntyvän Venuksen haasteeseen ja tee entistä parempaa tilaa uudelle tai nykyiselle suhteelle.

Perääntyvät planeetat ovat yhteydessä karmaan. Tämän vuoksi nyt on mahdollista kohdata karmallinen rakkaus ja sielunkumppani. Tunne siitä, että juuri tämä henkilö piti kohdata ja että tunnette toisenne jo entuudestaan, on voimakkaasti läsnä näissä kohtaamisissa.

Perääntymisen aikana Venukseen vaikuttavat aspektit

Venuksen aloittaessa perääntymisen se aktivoituu Pluton tarkalla kvinkunssilla. Tämä nostattaa suurta transformatiivista energiaa niin rakkauselämään kuin talouteenkin. Sisäiset pelot yksinjäämisestä, avuttomuudesta ja voimattomuudesta voivat nousta nyt alitajunnasta pinnalle. Aktivoivana tapahtumana voi olla esimerkiksi ajankohtainen pettymys läheiseen ihmiseen tai ihmiseen, josta haaveilit tulevan itsellesi tärkeän. Myös uhka työttömyydestä tai taloudellisesta menetyksestä voi aktivoida tämän teeman käsittelemistä. Nyt ei ole aika lakaista tosiasioita maton alle ja jatkaa elämään kuin ennenkin. Päinvastoin, on tärkeää tutkia, mistä nämä pelot kumpuavat. Ajankohtaiset tapahtumat kylläkin aktivoivat nämä pelot, niiden juuret ovat kuitenkin jossakin muualla. Oikotietä ratkaisuun ei ole vaan nyt on tarkoitus käsitellä näitä juurisyitä. Osaatko asettaa rajoja terveellä tavalla? Rakastatko itseäsi niin, ettet anna muiden kohdella itseäsi epäkunnioittavasti? Onko itsetuntosi kohdallaan vai ostatko turhalla tavaralla itsellesi vakuuksia itsekunnioituksesta? Epäterveiden suhteiden rakenteet huojuvat entisestään ja monet niistä saavat pahoja kolhuja tässä ajassa. Moni ymmärtää myös lähteä huonosta, ei toimivasta suhteesta.

Haluaisin kertoa sinulle rakkaudestani

Heti Venuksen perääntymisen alkamisen jälkeen Venus kohtaa Merkuriuksen 5° tarkassa yhtymässä. Tämä aspekti rohkaisee tunteiden ilmaisuun. Nyt on helppo kertoa kiinnostuksesta toista kohtaan, joten tämä on ihanteellista aikaa käydä treffeillä ja muutenkin tavata ihmisiä. Muistathan, että rakkaudella on monta kieltä. Rakkautta, kiintymystä, arvostusta ja kunniotusta voidaan ilmaista nyt sanallisen ilmaisun lisäksi mm. teoilla, kosketuksilla ja lahjoilla. Venuksen ja Merkuriuksen yhtymä helpottaa asioiden sopimista ja kinan selvittämistä. Yhteistyö sujuu myös helposti, sillä halu ymmärtää toista osapuolta on nyt suuri. Venuksen ja Merkuriuksen energioiden yhdistyessä voit kokea tarvetta luovaan toimintaan. Ennen kaikkea käsillä ja äänellä toteutettu luovuus tuottaa suurta mielihyvää. Venuksen ja Merkuriuksen yhtymä tarkentuu 27.07.

Muutoksia arjen harmauteen

Juuri ennen kuun vaihdetta Venus saavuttaa Uranuksen vaikutusalueen. 30.7. Venuksen ja Uranuksen neliö on 5° tarkka. Tämä aspekti testaa odottamattomilla käänteillä ja tapahtumilla, kuinka vakaa parisuhde on. Etenkin painostavan tai tylsistyneen ilmapiirin vallitessa parisuhteessa tarve saada hengittää omaa ilmaa, tuntea olonsa vapaaksi ja riippumattomaksi, vaikka vain hetken ajan, nostattaa päätään. Venuksen perääntyessä myös jokin kesken jäänyt suhde voi palata mieleesi ja nämä ajatukset voivat estää nykyisen suhteen tasapainon löytymistä. Mitä enemmän rajoituksia ja vaatimuksia parisuhteen arkeen kuuluu, sitä todennäköisemmin sen balanssi nyt horjuu. Kun taas avoimuutta ja yksilön tarpeita arvostavat suhteet innostuvat lähinnä spontaanisti tekemään jotain tavallisesta poikkeavaa tämän energian myötä. Sinkuille Uranuksen ja Venuksen välinen neliö tuo uusia ja uudenlaisia kohtaamisia. Heidän joukossaan voisi olla erilaisesta kulttuuritaustasta tulevia tai erilaisten elämänvalintojen tehneitä ihmisiä. Uusia romansseja alkaa tänä aikana, mutta vain harvasta niistä tulee pitkäaikaisia. Uranuksen ja Venuksen välinen neliö houkuttelee impulsiiviseen tuhlailuun. Tunnistathan omat rajasi etkä ylitä taloudellisia resurssejasi. Uranuksen ja Venuksen neliö tarkentuu 09.08.

14.08. perääntyvä Venus on saavuttanut Jupiterin 5° tarkassa neliössä. Nyt on aika pitää hauskaa ja nauttia elämästä. Mieli on optimistinen ja voit kokea ainakin hetkellisesti haluavasi halata koko maailmaa. Tämä on suotuisaa aikaa antaa anteeksi menneitä tapahtumia ja kohdata riitaantuneita osapuolia. Mieli on avoin uusien ihmisten kohtaamiselle. Vältä kuitenkin laskemasta omaa rimaasi liian alas, jos olet deittailemassa. Halu nauttia elämästä kaikin mahdollisin tavoin hankaloittaa kurinalaisen dieetin noudattamista. Samasta syystä on tärkeää olla maltillinen päihteiden käytön kanssa. Tarkkaile myös rahan käyttöä. Juhlinta voi jälkikäteen osoittautua tulleen kalliimmaksi kuin suunnittelitkaan. Siirrä ylimääräinen kulutus myöhempään ajankohtaan, kun houkutukset eivät ole niin suuria. Jupiterin ja Venuksen neliö tarkentuu 22.08.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.