Skip to main content

Uusikuu Ravun merkissä 17.07.2023 – Draamaa ja musta-valkoisuutta

By 14.07.2023Astrologia

Maanantaina 17.07. Uusikuu muodostuu Ravun merkissä asteluvulla 24°56. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus.

Uusikuu Ravun merkissä 17.07.2023

Kun Uusikuu muodostuu Ravun merkissä on aika kiinnittää huomio tunteisiin ja yksityiselämään. Loma-aikana aikaa vietetään läheisten kanssa ja monet keskittyvät Ravun energian mukaisesti kodin ja loma-asunnon hoitoon tai perheen kanssa oloon. Tarve tuntea turvallisuutta ja jakaa turvallisuuden tunnetta myös läheisille on nyt pinnalla. Rapu-Uusikuun aikaan turvallisuus muodostuu juurikin läheisimpien ihmisten kanssa vietetystä ajasta ja siitä tuttuuden tunteesta, joita heidän läsnäolonsa herättää. Uusikuu Ravun merkissä nostattaa avun antamisen halun, mutta se myös mahdollistaa avun vastaanoton. Energia keskittyy nyt yksityiselämän puolelle ja usein Ravun merkissä muodostuvan Uudenkuun innostamat uudistavat projektit kohdistuvat kotiin ja sen energioihin, perheen dynamiikkaan sekä turvallisuuden tunteen kehittämiseen.

Uudenkuun aspektit

Kauriin merkissä vaikuttava Pluto tekee Uudenkuun energialle 4° tarkkaa oppositiota. Uudenkuun aikaan voit kokea erilaisten esteiden hankaloittavan oloasi ja haastavan sinua tarkkailemaan, ovatko aikeesi kaikkien osapuolien hyväksi. Tunne-elämä voi tuntua kaoottiselta ja draaman tunne kasvaa parisuhteessa. Pluton oppositio tuo usein mukanaan totaalisen avuttomuuden tunteen, joka aktivoi normaalia suurempia tunteenpurkauksia. Tunne, ettet kykene hillitsemään reagointia, valtaa silloin mielen. Tunne-elämä vaikuttaa usein Pluton ja Kuun opposition aikana vuoristoratamaiselta. Voimaantunut ja vahva varmuuden tunne vaihtuu hetkessä alakuloon ja apatiaan. Toivottomuuden, pelon ja mustasukkaisuuden tunne valtaa mielen. Pluton synkkyyden ottaessa valtaa kaikki näyttää musta-valkoiselta. Pyri puhumaan läheisillesi peloistasi ja tarpeen mukaan ole yhteydessä ammattiauttajaan. Pluto-Kuu-opposition vaikuttaessa sinä joko olet vallassa tai delegoit tuon vallan toisille. Varo siis manipulointia ja vallan väärinkäyttöä, aivan sama, kummalla puolella itse olet.

Härän merkissä vaikuttavan Uranuksen 3° sekstiili Aurinko-Kuulle nostattaa innostunutta energiaa ja avoimmuutta uutta kohtaan. Voit huomata mielesi suhtautuvan avoimesti uudistuksiin ja voit jopa aktiivisesti hakeutua uudistuksia kohti. Tämä onkin hyvä ajankohta uudistaa kotia tai muokata arjen rutiineja. Uranuksen sekstiili tuo mukanaan spontaanisuutta ja voitkin huomata tekeväsi normaalia nopeammin päätöksiä. Luota vaistoosi ja tartu eteen avautuvia mahdollisuuksia. Vältä kuitenkin hätäisiä päätöksiä, jotka eivät tunnu oikeilta. Uranuksen sekstiili Aurinko-Kuulle voi tuoda mukanaan myös välähdyksen omaisia oivalluksia ja ymmärryksiä. Tai voit yllättäen löytää kauan kaivattua puuttuvaa informaatiota. Nämä auttavat sinua mahdollisesti eteenpäin haastavissa tilanteissa. Uranuksen sekstiili Kuulle voi myöskin tuoda mukanaan mielialanvaihtelua. Ensisijaisesti tätä energiaa kannattaa käyttää omien käytäntöjen ja tapojen uudistamiseen.

Neptunus aktivoi Kalojen merkistä käsin Uudenkuun energiaa 3° tarkalla trinillä. Tämä herkistää tunne-elämää ja aktivoi mielikuvitusta sekä luovuutta. Inspiraatio on nyt korkealla, joten sitä kannattaa hyödyntää luovassa toiminnassa. Herkkyys avaa ihastumisen ja rakastumisen mahdollisuutta, joten sinkkujen kannattaa nyt olla valppaina. Neptunuksen ja Kuun trinin vaikuttaessa alkavissa suhteissa koetaan usein sielunkumppanuutta. Intuitio on nyt vahvaa ja jos koet arjessa vaikeuksia saada yhteyttä intuitioosi, nyt on hyvä aika harjoitella ja vahvistaa tätä yhteyttä. Avoimuus ja hyvä tahto lisäävät sosiaalisten kontaktien määrää. Halu auttaa näkyy aktiviteettien valinnassa. Ne suuntautuvat nyt usein hyväntekeväisyyteen, ihmisten ja eläinten auttamiseen ja luonnon eheyttämiseen.

Muut Uudenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Uudenkuun aikaan Härän merkissä vaikuttavan Jupiterin neliö Leijonan merkissä vaikuttavalle Merkuriukselle tuo mukanaan positiivista suhtautumista, ehkä vähän yltiöpositiivisuuttakin. Nyt on tärkeää huomioida myös kaikki pienetkin yksityiskohdat. Leijonan merkissä Merkuriuksen energialla on tapana olla suurpiirteinen. Jupiterin vaikutus lisää ylimalkaisuutta entisestään. Juurikin yksityiskohtiin keskittyminen on nyt siis haastavaa. Pyri kuitenkin olemaan tarkkana ja vältä näin ajatusvirheet, väärinkäsitykset sekä virheelliset päätelmät ja päätökset. Kiinnitä ennen kaikkea huomiota siihen, miten ilmaiset itseäsi. Tahtomattasi ja tiedostamattasi voit vaikuttaa ylimieliseltä. Varo myös yliarvioimasta omia kykyjäsi sekä mahdollisuuksiasi ja vältä lupaamasta liikoja.

Neitsyen merkissä vaikuttava Mars aktivoituu Kalojen merkissä vaikuttavan Saturnuksen 2° tarkalla oppositiolla. Pettymys ja turhautuminen nostattavat kiukkua. Voit kokea toisen ihmisen estävän sinua tai näkemästä kykyjäsi. Pettymyksen tunne voi myös nousta toiveiden täyttymättömyydestä. Saturnus vaatii itsehillinnän ja kärsivällisyyden opettelua tehdessään oppositiota Marsille. Pyri purkamaan kiukku fyysiseen tekemiseen esim. salilla tai lenkillä. Voit tuntea olosi heikoksi, riittämättömäksi tai kyvyttömäksi kuin taistelisit tuulimyllyjä vastaan. Ole silloin armollinen itsellesi. Tarkastele ensisijaisesti omaa toimintaasi ja nostata esille vahvuuksiasi. Jos joku kohdistaa törkeää käytöstä sinua vastaan, aseta ja kommunikoi selkeät rajat. Muista, että kenenkään ei tarvitse osata kaikkea. Saturnuksen oppositio Marsille tarkentuu 20.07.

Uudenkuun vaikutusalueet ja teemaan sopivat affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 21°-29° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Uusikuu Ravun merkissä aktivoi 14.-21.07. syntyneen Ravun kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 15.-22.10. syntyneen Vaa’an kartalla työteeman, 12.-19.01. syntyneen Kauriin kartalla parisuhdeteeman ja 11.-18.04. syntyneen Oinaan kartalla kotiin liittyvät teemat.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt koti, perhe, turvallisuuden tunne, yhteenkuuluvuus ja juuret.

Uusikuu Ravun merkissä 24°56 maanantaina 17.07. klo 21:32 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Rakkaus yllättää – Täysikuu Kauriin merkissä 03.07.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment