Skip to main content

Rakkaus yllättää – Täysikuu Kauriin merkissä 03.07.2023

By 01.07.2023Astrologia

Maanantaina 03.07. Täysikuu muodostuu Kauriin merkissä asteluvulla 11°19. Kauriin merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Ravun merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Kauriin merkissä 03.07.2023

Kun Täysikuu muodostuu Kauris-Rapu –akselilla huomio kiinnittyy perheen ja lähimmäisten kanssa vietetyn ajan sekä ulkopuolisten velvoitteiden, kuten esimerkiksi ammatillisen roolin vaatimusten täyttämisen, väliseen tasapainoon. Määrätietoisella voimalla eteenpäin puskeva Kauris tekee sitkeästi ja velvollisuudentuntoisesti töitä päämääriään tavoitellessaan. Intuitiivinen, herkkä Rapu etenee aina tunne edellä. Hän etsii alati paikkaa, jossa tuntea olonsa turvalliseksi. Tämä Täysikuu selkeyttää lähtökohtien ja mahdollisuuksien välistä yhteyttä. Kyse on ehdoitta saatavasta rakkaudesta (Rapu) ja toisaalta ansaitusta kunniasta tai huomiosta (Kauris). Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Täydenkuun aikaan Ravun merkissä etenevä Merkurius tekee Kuulle 3° tarkkaa oppositiota. Omien tunteiden ymmärtäminen on nyt haastavaa. Sanomattakin lienee selvää, että jos emme oikein saa otetta omista tuntemuksistamme, on niitä myös vaikeaa sanoittaa muille. Merkuriuksen ja Kuun välinen oppositio tuo mukanaan epävarmuutta ja rauhattomuutta. Keskittyminen tuntuu myös vaikealta ja näin ihan tavallisetkin arkirutiinit voivat tuntua hetkellisesti ylitsepääsemättömän ongelmallisilta. Voit huomata ylianalysoivasi kaikkea ja seuraavassa hetkessä reagoivasi ylenpalttisen tunteikkaasti ja toimivasi epäloogisesti. Kumppanin ymmärtäminen tuottaa myös ongelmia. Nyt ei siis ole oikea ajankohta tärkeiden sopimuksien solmimiseen. Tilanne helpottuu onneksi jo vuorokauden sisällä.

Täydenkuun muodostuessa Härän merkissä vaikuttava Jupiter tekee vielä 1° takkaa triniä Kuulle. Mieli on iloinen ja huoleton. On helppoa nauttia olosta ja halu jakaa tätä hyvää ilmapiiriä on nyt suuri. Stressi ja paineen tunne tuntuu kovin etäiseltä ja nyt onkin hyvä keskittyä viettämään aikaa hyvässä seurassa. Jupiterin trini Kuulle innostaa luovaan toimintaan. Vahva mielikuvitus ja intuitio auttavat kehittämään jotain uutta. Rentoutuminen, mindfulness harjoitteet ja meditaatio lisäävät uskoa ja luottamusta tulevaisuuteen. Hyvä tahto, avoimuus ja anteliaisuus lisäävät halua auttaa vähempiosaisia. Hyvän tekeminen lisää myös hyvää sinulle itsellesi. Voit hyvinkin kohdata tämän vaikutuksen alla ihmisiä, jotka avaavat sinulle uusia mahdollisuuksia.

Samaan aikaan Kalojen merkissä vaikuttava Saturnus tekee 4° tarkkaa sekstiiliä Kuulle. Tämä aspekti lisää vakautta ja vastuullisuutta. Kärsivällisesti jaksat selvittää mahdollisia väärinymmärryksiä tai muita solmutilanteita. Tämä aspekti tuo malttia ja struktuuria aiemmin kuvaamaani Merkuriuksen ja Kuun välisen opposition haasteisiin. Harkiten edetessä sekä Jupiterin trini Kuulle että Saturnuksen ja Kuun välinen sekstiili suosivat myös pidempi aikaisia sitoutumisia. Jupiterin ja Saturnuksen aspektit Kuulle ovat tarkkoja ennen Täydenkuun muodostumista.

Muut Täydenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Leijonan merkissä vaikuttavat Mars ja Venus tekevät Täydenkuun aikaan 4° tarkkaa yhtymää. Halu tuntea läheisyyttä ja rakkautta kasvaa. Etenkin parisuhteet hyötyvät tästä aspektista. Hyvin toimiva dynamiikka nostattaa yhdessä tekemisen halua. Myös sinkuilla on nyt hyvät päivät tiedossa, sillä Venuksen ja Marsin yhtymän energia lisää sinkkujen mahdollisuuksia löytää uusi kumppani. Venuksen ja Marsin yhtymän aikana alavissa suhteissa korostuu sekä romantiikan että fyysisen läheisyyden läsnäolo. Ystävien kohtaaminenkin on nyt entistä antoisampaa. Myös uusien ystävyyksien solmiminen on sosiaalisten kontaktien aktivoitumisen myötä mahdollista. Toiminnassa huokuu ilo ja siksi myös rutiininomaiset tehtävät luonnistuvat hyvin. Luovuuden hyödyntäminen innostaa uusiin aktiiviteetteihin.

Härän merkissä vaikuttava Uranus tekee Venukselle tarkkaa neliötä horjuttaen parisuhteiden vakautta. Yllättävät ja ennalta aavistamattomat tilanteet nostattavat hermostunutta ilmapiiriä. Tarve saada omaa tilaa ja aikaa voi johtaa vaikeisiin selkkauksiin etenkin niissä suhteissa, joissa tunnelma on ollut jo entisestään kireä. Tasapainoiset suhteet tuskin suuremmin huomaavat Uranuksen ja Venuksen välisen neliön vaikutusta. Mutta suhteissa, joissa kumppaneiden välillä vallitsee epätasapaino, tämä energia voi järisyttää rakenteita pahastikin. Parisuhteessaan tylsyyttä ja rajoitetuksi tulemista kokevat voivat löytää itselleen ”paremman” kumppanin. Lähtö entisestä suhteessa tapahtuu tällöin ilman varoitusta. Sinkut voivat yllättäen rakastua täysin erilaiseen ihmiseen. Koska Venus hallitsee rakkauden lisäksi myös taloutta, nyt on hyvä välttää turhaa ja impulsiivista kulutusta.

Uranus aktivoi Täydenkuun aikaan myös Marsin. Niiden välillä vaikuttaa vielä 4° neliö. Kahlivista tilanteista irrottautuminen tuntuu nyt ainoalta oikealta ratkaisulta. Vältä kuitenkin liian spontaania seurauksista piittaamatonta toimintaa. Tämä energia voi tuottaa pienen harkinnan jälkeen hyvinkin kekseliään ja luovan ratkaisun, josta on enemmän hyötyä itsellesi. Uranuksen neliö Marsille suorastaan vaatii joidenkin rajojen rikkomista. Katso siis omassa elämässäsi, mitä voisit tehdä toisin ja missä voisit kokeilla jotain todella radikaalia uutta tapaa? Muistathan, että omien tapojen murtaminen riittää, sinun ei tarvitse rikkoa samalla muiden rajoja. Yllätyksenä voit huomata, että uusi toimintamalli voikin olla sinulle erittäin hyvin sopiva. Kaiken jännittävän muutoksen keskellä on kuitenkin hyvä muistaa, että Uranuksen neliö Marsille nostattaa onnettomuusvaaraa. Keskittyminen on tämän energian vallitessa vaikeaa, joten liikenteessä ja vaarallisten esineiden tai aineiden kanssa työskennellessä on syytä olla entistä varovaisempi.

Täydenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 07°-15° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Täysikuu aktivoi nyt 29.06.-06.07. syntyneen Ravun kartalla parisuhdeteeman, 01.-08.10. syntyneen Vaa’an kartalla kotiin liittyvät teemat, 29.12.-05.01. syntyneen Kauriin kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat sekä 28.03.-04.04. syntyneen Oinas kartalla työteeman.

Täydenkuun affirmaation teemat ovat nyt ammatti ja ura, sosiaalinen status, saavutukset sekä tavoitteet ja päämäärät.

Täysikuu Kauriin merkissä 11°19 maanantaina 03.07. klo 14:39 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Kaksosen merkissä 18.06.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).