Skip to main content

Kauniiden sanojen voimaa – Uusikuu Kaksosen merkissä 18.06.2023

By 12.06.2023Astrologia

Sunnuntaina 18.06. Uusikuu muodostuu Kaksosen merkissä asteluvulla 26°43. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus.

Uusikuu Kaksosen merkissä 18.06.2023

Kun Uusikuu muodostuu Kaksosen merkissä on aika kiinnittää huomiomme päivittäiseen vuorovaikutukseen sekä omaan tapaan ajatella. Kaksosen ajassa informaatiota tulvii koko ajan kaikkialta. Tämä jatkuva tiedonvirta voi hermostuttaa ja nostattaa levottomuutta. Asiat voivat pyöriä pitkään mielessä niin, että nukkumisesta tulee rauhatonta. Kaikki aktiivinen liikkuminen rauhoittaa ajatuksia ja mieltä. Ylimääräinen energia on hyvä purkaa liikkeellä oloon. Mahdollisuuksien mukaan käy kaupassa autoilun sijasta pyöräillen tai kävellen. Hissin sijasta käytä rappuja. Liikkeellä olo ja hengitysharjoitukset auttavat laannuttamaan negatiivisia ajatuskierteitä ja stressiä. Kommunikoinnissa pyri keskittymään oleelliseen. Jos keskutelukumppanisi ei heti ymmärrä sinua, älä hermostu. Ota huomioon, että hänen tapansa ajatella on erilainen kuin sinun. Yritä keksiä toisenlainen tapa kertoa sama asia. Nyt on juurikin aika hioa omaa tapaa kommunikoida ja vastaanottaa tietoa.

Uudenkuun aspektit

Neptunus aktivoi Kalojen merkistä käsin Uudenkuun energiaa 1° tarkalla neliöllä. Tämä lisää hermostuneisuutta ja levottomuutta. Häiritsevät tekijät, ylimääräiset äänet, tuoksut ja värit, aiheuttavat normaalia suurempaa reagointia. On vaikea keskittyä oleelliseen. Voit myös kokea epävarmuutta ja jopa outoja pelon tunteita. Aistit toimivat nyt liioitellun herkästi ja siksi voit huomata reagoivasi pieniinkin ärsykkeisiin voimakkailla tunteilla. Omaa tunnetilaa ei kannata sekoittaa minkäänlaisilla päihteillä, sillä niihinkin reagoit yliherkästi. Hyväuskoisuus tuottaa pettymyksiä. Nyt onkin tärkeää välttää sinisilmäisyyttä ja olla tarkkaavainen siinä, mihin ja keneen luottaa. Luova toiminta, kirjoittaminen, maalaaminen, piirtäminen, musisointi ja tanssiminen tasapainottaa. Voit myös huomata inspiroituvasti uuden luomiseen. Jos siis toimit luovalla alalla, tähdet suosivat nyt sinua.

Muut Uudenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Leijonan merkissä vaikuttava Venus säteilee Kaksosen merkissä vaikuttavalle Merkuriukselle 1° tarkassa sekstiilissä. Tämä energia näkyy ennen kaikkea kommunikoinnin sulavuudessa. Haastaviakin teemoja on helppo pukea kauniiksi ja ystävällisiksi sanoiksi. Menneet kinat on helppo selvittää, sillä mieli on nyt armollinen ja suopea. Reilu halu löytää sopu kompromissin kautta on suuri. Tarve kertoa rakkaille, miten tärkeitä he ovat, vahvistuu. Vaikka puhe pulppuaa vuolaasti, siinä on lempeä ja hyväntahtoinen sävy. Mieli on iloinen ja asiat on helppo nähdä valoisana ja optimistisena. Venuksen ja Merkuriuksen välillä vaikuttava pehmeä aspekti suosii myös yhteistyökuvioita sekä kaupankäyntiä. Voit tehdä hyviä löytöjä etenkin arvoesineiden ja korujen osalta.

Merkurius lähestyy niinikään Leijonan merkissä vaikuttavaa Marsia. Uudenkuun aikaan niiden välinen sekstiili on 5° tarkka. Kaksosmaisen nopealla tahdilla mieleen tulevat ideat on helppo käynnistää toiminnan tasolla. Jos omassa lähestymis- tai menettelytavassa on ongelmia, prosessi saa nopeasti uutta potkua joustavan mielen ja käytännönläheisen ajattelun siivittäminä. Tämä on siis otollista aikaa suorittaa loppuun juuri niitä asioita ja projekteja, jotka ovat jääneet odottamaan hyllylle parempaa inspiraatiota. Flirttailu ja deittailu aktivoituvat Merkuriuksen ja Marsin toimiessa suotuisassa kulmassa. Tämä aspekti lisää myös rohkeutta. Siksi onkin hyvä kutsua kiinnostuksen kohdettasi kahville, illalliselle tai ihan vaan kävelemään. Seikkailupuisto tai urheilulliset tapahtumat voisivat olla hyvinkin mielenkiintoinen kohde yhdessä vietettävälle hetkelle. Merkuriuksen ja Marsin välinen sekstiili on tarkka 21.06.

Venuksen ja Marsin välillä vaikuttava 5° tarkka yhtymä nostattaa läheisyyden ja rakkauden nälkää. Parisuhteiden sisäinen dynamiikka on nyt suureksi osaksi hyvin toimivaa. Yhdessä tekeminen tuottaa mielihyvää ja siksi tämä onkin suotuisaa aikaa tehdä yhteisiä suunnitelmia. Venuksen ja Marsin yhtymän energia nostaa sinkkujen mahdollisuuksia löytää uusi kumppani. Nyt alkavissa suhteissa korostuu sekä romantiikan että fyysisen läheisyyden läsnäolo. Myös ystävyyssuhteet hyötyvät tästä aspektista. Sosiaalisten kontaktien aktivoituminen mahdollistaa uusien ystävyyksienkin solmimisen. Rutiininomaiset tehtävät luonnistuvat nyt hyvin. Tämä ajankohta suosii myöskin luovan toiminnan aloittamista, etenkin jos se on yhteydessä fyysisyyteen.

Mars lähestyy vähitellen Härän merkissä vaikuttavaa Uranusta, tehden Uudenkuun aikaan tälle 4° tarkkaa neliötä. Halu irrottautua kaikesta tylsältä tuntuvasta ja jarruttavasta energiasta on nyt suuri. Marsin ja Uranuksen välinen neliö nostattaa myös kapinallista henkeä, jolloin reagointi voi olla yllätyksellistä ja seuraamuksista piittaamatonta. Nyt olisi kuitenkin hyvä miettiä oman toiminnan jälkivaikutuksia suurempia konflikteja välttäen. Suotuisampi tapa elää tätä energiaa olisi tilanteen innovatiivinen tarkkailu ja uudistusten toteuttaminen luovalla tavalla. Kieltämättä Uranuksen ja Marsin välinen neliö nostattaa aggressioita, mutta pyri ohjaamaan niitä tiedostaen. On hyvä ymmärtää, että aggressiot nousevat pintaan turhautumisesta ja näkymättömyydestä. Kun huomaat siis ärsyyntymisen ja vihamielisyyden nousevan pinnalle, pura se fyysiseen tekemiseen. Tunteen laannuttua lähde tutkimaan, missä kohtaa koet ettet tule nähdyksi ja kuulluksi. Tämän ymmärrettyäsi sinun on helpompi lähteä etsimään toimivaa ratkaisua. Onnettomuusvaara kohoaa huonon keskittymisen myötä. Ollaan siis erityisen varovaisia juhannusta viettäessä, Uranuksen neliö Marsille tarkentuu vasta 26.06.

Härän merkissä vaikuttava Jupiter tekee Kalojen merkissä perääntyvälle Saturnukselle Uudenkuun aikaan tarkkaa sekstiiliä. Tämän energian avulla voimme saada aikaiseksi harkittua kasvua ja laajennusta. Tämä voi koskea ammatillista osaamista, työnkuvaa, yhteistyön tasoa, omaisuutta, sijoituksia tai ihmissuhteita ystävyydestä romanttisiin yhteyksiin. Pitkäjänteisyys ja kärsivällisyys auttavat realististen suunnitelmien toteuttamisessa. Jupiter tuo nyt mukanaan innostusta kasvaa ja pyrkiä parantamaan omaa asemaa. Tartu siis sinulle ojennettaviin tilaisuuksiin. Vaikka tilanne ei ihan hetkessä muutukaan, tulokset näkyvät pitkällä tähtäimellä vakaana kasvuna.

Uudenkuun vaikutusalueet ja teemaan sopivat affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 23°-30° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat) ja 00°-01° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Uusikuu Kaksosen merkissä aktivoi 14.-22.06. syntyneen Kaksosen ja Ravun kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 16.-23.09. syntyneen Neitsyen ja Vaa’an kartalla työteeman, 15.-22.12. syntyneen Jousimiehen ja Kauriin kartalla parisuhdeteeman ja 13.-20.03. syntyneen Kalan ja Oinaan kartalla kotiin liittyvät teemat.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt vuorovaikutus, oppiminen, kirjoittaminen, PR, lähiympäristö ja sisarukset.

Uusikuu Kaksosen merkissä 26°43 sunnuntaina 18.06. klo 07:37 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Jousimiehen merkissä 04.06.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).