Skip to main content

Manipuloivat suhteet – Täysikuu Jousimiehen merkissä 04.06.2023

By 29.05.2023Astrologia

Sunnuntaina 04.06. Täysikuu muodostuu Jousimiehen merkissä asteluvulla 13°18. Jousimiehen merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Kaksosen merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Jousimiehen merkissä 04.06.2023

Kun Täysikuu muodostuu Jousimies-Kaksonen –akselilla huomio kiinnittyy loogisen päättelyn ja uskon tai mututuntuman väliseen konfliktiin. Nopeasti muuttuviin tilanteisiin sopeutuva Kaksonen janoaa uutta tietoa ja kerää itselleen moninaista ymmärrystä mitä erilaisimmista teemoista. Henkisyyttä ja elämänkatsomusta tutkiskeleva Jousimies matkaa joko fyysisesti tai mentaalisti pitkiä matkoja seikkaillessaan maailman ääriin. Tämän Täydenkuun teemana on horisontin laajentaminen. Oman ymmärryksen avartamiseen (Jousimies) meidän pitää olla kosketuksissa arkiseen tietoisuuteen (Kaksonen). Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Täydenkuun aikaan Uranus aktivoi Härän merkissä Merkuriuksen 1° tarkassa yhtymässä. Ajatus ja vuorovaikutus on nyt nopeatahtista. Mielen avoimuus uusille ideoille ja vaikutteille suosii tässä ajassa luovaa toimintaa. Vahva intuitiivinen vaisto ja kyky nähdä tilanteet uudenlaisesta perspektiivistä mahdollistavat odottamattomia onnistumisia. Pitkäaikainen monotoninen keskittyminen on nyt haastavaa, mutta uuden ja erilaisen oppiminen innostaa. Yllätykselliset tapahtumat ja uutiset vaativat nopeaa reagointia, mutta vältä tietoisesti tekemästä liian nopeita johtopäätöksiä. Tämän energian kanssa on parempi malttaa mieli ja odottaa hetken pidempään. Keskustellessa kiinnitä huomiota siihen mitä sanot, sillä Uranuksen nopeakäänteisyyden vuoksi sammakoita voi nyt lipsahdella todella vauhdikkaasti suusta. Arkisten rutiinien hoitaminen tai niiden suunnittelu tuottaa haasteita. Myös tärkeisiin yksityiskohtiin keskittyminen esimerkiksi sopimuksia tehdessä ei välttämättä onnistu. Arviointivirheet, kirjoitus- ja ajatusvirheet tuottavat harmia. Huomio kiinnittyy herkästi toissijaisiin asioihin, joten liikenteessä ajaessa ja kävellessä on nyt hyvä jättää puhelimeen vastaaminen. Näin pidät omalta osaltasi huolta liikenteen turvallisuudesta. Uranuksen ja Merkuriuksen yhtymä tuo mukanaan avoimuutta ja kiinnostusta uutta kohtaan. Tämän vuoksi voit tutustua uusiin ystäviin, jotka voivat tuoda täysin uudenlaisia ajatuksia tai teemoja elämääsi. Osa näistä ihmisistä tulevat vain käväisemään elämässäsi, sillä uraaniset kohtaamiset jäävät usein hetkellisiksi.

Vesimiehen merkissä vaikuttava Pluto tekee Täydenkuun aikaan Ravun merkissä vaikuttavalle Venukselle reilun 1° tarkkaa oppositiota. Tämän energian paine näkyy ennen kaikkea ihmissuhteissa, ihan kaikissa ihmissuhteissa. Parisuhdedraama, mustasukkaisuus, omistushalu, kaikenlainen manipulointi ja valtataistelu voi nyt värjätä arkeasi. Alistaminen ja vallankäyttö voi tapahtua hyvinkin tiedostamattomasti. Sanomattakin lienee selvää, että tänä aikana alkavat suhteet kantavat tätä energiaa koko suhteen ajan dynamiikassaan. Sellaisessa suhteessa jokapäiväinen uhka rasittaa kumppanien välistä kanssakäymistä. Taustalla voi vaikuttaa jommankumman osapuolen epävarmuus tai huonot kokemukset, mutta inhimillisestä ymmärryksestä huolimatta on nyt syytä olla varovainen uuteen suhteeseen lähdettäessä. Tämän energian vaikutuksen alla on ensiarvoisen tärkeää valita seuransa huolellisesti ja hyvin. Vallankäyttö ja manipulointi voi kohdistua myös talouteen. Pluton ja Venuksen välinen oppositio tarkentuu maanantaina 05.06.

Täydenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 09°-17° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Täysikuu aktivoi nyt 31.05.-07.06. syntyneen Kaksosen kartalla parisuhdeteeman, 02.-09.09. syntyneen Neitsyen kartalla kotiin liittyvät teemat, 01.-09.12. syntyneen Jousimiehen kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat sekä 28.02.-07.03. syntyneen Kalan kartalla työteeman.

Täydenkuun affirmaation teemat ovat nyt matkustaminen, oppiminen, tietoisuus, oikeus, henkiset ja filosofiset teemat.

Täysikuu Jousimiehen merkissä 13°18 sunnuntaina 04.06. klo 06:42 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Härän merkissä 19.05.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).