Skip to main content

Uusikuu Härän merkissä 19.05.2023

By 16.05.2023Astrologia

Perjantaina 19.05. Uusikuu muodostuu Härän merkissä asteluvulla 28°26. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus.

Uusikuu Härän merkissä 19.05.2023

Kun Uusikuu muodostuu Härän merkissä on aika kiinnittää huomiomme nautintoa, tyytyväisyyttä ja täyttymyksen tunnetta tuomiin asioihin. Luonnon vihdoinkin herättyä pitkittyneen talven jälkeen huomaamme kauneutta ja hedelmällisyyttä ympärillämme. Hidastempoisen Härän aikaan meillä onkin hyvin aikaa käyttää kaikkia astejamme. Näemme ja kuulemme, maistamme ja haistamme mielihyvää tuottavia asioita. Voimme kuulla kauneudesta ja rakkaudesta nauttivan Härän kehräävän tyytyväisyydestä. Turvallisuuden ja mielihyvän tavoittelu motivoi Härkä-energiaa kaikkein parhaiten. Nyt on tärkeää keskittyä oleellisiin tekijöihin ja uudelleen arvioida niin omat henkiset, fyysiset kuin materialistisetkin resurssit. Uusikuu Härän merkissä on hyvä käyttää raha-asioiden tarkistamiseen ja – mahdollisuuksien rajoissa – tarvittavien korjausten tekemiseen. Tee ainakin suunnitelma, mitä kohti haluat kulkea. Pienilläkin muutoksilla on pitkällä aikavälillä suuri vaikutus.

Uudenkuun aspektit

Uudenkuun aikaan Mars säteilee Ravun merkistä käsin Aurinko-Kuulle 1° tarkassa sekstiilissä nostattaen rohkeuden tasoa. Kilpailuhenki on nyt korkealla, mutta tuloksiin päästään ennen kaikkea yhteistyön voimin. Tilanteen näin vaatiessa tahto suojella läheisiään kumpuaa vaistonvaraisesti selkärangasta. Voit huomata energiatason nousevan ja kiinnostut nyt herkästi erilaisista aktiviteeteista, mutta myös aktiivisesta seurasta. Yhdessä tekeminen siis innostaa. Voit kuitenkin löytää itsesi myös johtamassa ryhmää, sillä tämä aspekti nostattaa aloitteellisuutta ja itsenäisen toiminnan tarvetta.

Kalojen merkistä käsin Neptunus vaikuttaa Uudenkuun energiaan 1° tarkassa sekstiilissä. Intuitio ja herkkyys aistia ympäröiviä energioita ovat korkealla. Nyt on siis syytä varoa ja välttää negatiivisia värähtelyjä, joita huonoissa energioissa vellovat ihmiset ympärilläsi säteilevät. Kriittisessä tilanteessa askel takavasemmalle riittänee. Keskity nyt ennen kaikkea hyvään energiaan. Yhteys luontoon ja henkisyyteen voimaannuttaa. Rentoutuminen, mielikuvamatkat ja meditaatio eheyttävät stressaantunutta mieltä. Voimakas myötätunto saa monet kiinnostumaan vähempiosaisten auttamisesta tai luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä. Neptunuksen positiivisen vaikutuksen ansiosta tämä on erittäin suotuisaa aikaa luovaan toimintaan.

Vesimiehen merkistä käsin Pluto vaikuttaa 2° tarkassa trinissä Aurinko-Kuulle. Voit huomata kuinka tuntemukset ja aistit voimistuvat tämän aspektin vaikutuksesta. Tarkkaile nyt unimaailman symboliikkaa. Alitajunnasta kumpuaa oivalluksia ja voit huomata tämän johdosta tunteiden muovautuvan uudelleen. Pluton transformoiva energia vaikuttaa nyt pehmeältä ja nämä muutokset on helppo sulauttaa omaan arkeen. Voit huomata pohtivasi turvallisuutta uudelta kantilta: mikä tuo sinulle tänään turvallisuuden tunteen? Kenties oivallat jotain oleellista omista sukujuurista ja löydät näin uusia vahvuuksia itsestäsi. Pluton ja Kuun välinen trini tarkentuu vain muutama tunti Uudenkuun muodostumisen jälkeen.

Muut Uudenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Härän merkissä etenevä Merkurius saa rakenteellista energiaa Kalojen merkissä vaikuttavalta Saturnukselta. Näiden planeettojen välillä vaikuttaa Uudenkuun aikaan tarkka sekstiili. Ajatus on keskittynyttä ja eksaktia. Tämän lisäksi organisointikyky on nyt huipussaan. Tämä aika kannattaa siis käyttää tehokkaasti asiakirjojen laatimiseen ja/tai järjestelyyn. Opinnot hyötyvät tästä keskittymiskykyä ja muistia vahvistavasta ajasta. Käytännöllinen ja realistinen suhtautuminen sekä suora ja rehellinen vuorovaikutus luovat hyvää pohjaa investoinneille ja muille pitkäaikaisille suunnitelmille. Myös tänä aikana tehdyt sopimukset nauttivat suotuisten energioiden vaikutuksesta.

Mars lähestyy tarkkaa oppositiota Plutolle, niiden aspektin ollessa Uudenkuun aikaan 1° tarkka. Pluto-Mars oppositio nostattaa taistelevaa energiaa, jossa voit kokea suurta puolustautumisen tarvetta. Tämä kilvoitteleva energia aktivoi fyysiseen toimintaan. Koska Marsin energia potensoituu Pluton vaikutuksesta, on hyvä olla tarkkana, ettei oma käytös saa vahingossa aikaiseksi tuhoa. Kilpakamppailun areena voi toki myös ilmaantua työelämän tai ihmissuhteiden puolella. Pyri joka tapauksessa ohjaamaan kiukkua fyysiseen toimintaan. Näin saat purettua ylitsepursuavaa energiaa, mikä vähentää ylilyöntien riskiä ja pystyt keskittymään oleelliseen. Muistathan, että Marsin ja Pluton välinen haastava kulma lisää aggressiivisuutta ja väkivallan vaaraa. Vältä siis turhaa provosointia. Marsin ja Pluton oppositio tarkentuu Uudenkuun jälkeisenä päivänä.

Uudenkuun aikaan Jupiter aktivoi Marsin Härän merkistä käsin 1° tarkassa neliössä. Toiminnallisen energian määrä kasvaa ja aloitekyky on nyt huipussaan. Omien ja toisten rajojen tunnistaminen on kuitenkin haastavaa, joten impulsiivisuus voi johtaa harmillisiin tilanteisiin. Pyri tekemään suunnitelmia ja etene niiden mukaisesti. Jupiterin suurenteleva energia johtaa herkästi provosointiin ja kärpäsestä tulee nopeasti härkänen. Vältä nyt kuitenkin turhia energiaa kuluttavia taistoja. Jupiterin neliö Marsille on tarkka 22.05.

Uudenkuun vaikutusalueet ja teemaan sopivat affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 24°-30° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies) ja 00°-02° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Uusikuu Härän merkissä aktivoi 15.-22.05. syntyneen Härän ja Kaksosen kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 17.-24.08. syntyneen Leijonan ja Neitsyen kartalla työteeman, 17.-24.11. syntyneen Skorpionin ja Jousimiehen kartalla parisuhdeteeman ja 13.-20.02. syntyneen Vesimiehen ja Kalan kartalla kotiin liittyvät teemat.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt henkiset ja fyysiset voimavarat, materiaalinen vauraus, hedelmällisyys ja kasvu.

Uusikuu Härän merkissä 28°26 perjantaina 19.05. klo 18:53 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Skorpionin merkissä 05.05.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).