Skip to main content

Täysikuu Skorpionin merkissä 05.05.2023

By 02.05.2023Astrologia

Perjantaina 05.05. Täysikuu muodostuu Skorpionin merkissä 14°58. Skorpionin merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Härän merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Tämä Täysikuu on samalla Kuunpimennys. Pimennyksiä käsittelevästä postauksesta voit lukea lisää niiden nostattamista tunnelmista ja vaikutusajoista. Härkä-Skorpioni –akselin viimeinen pimennys osuu lokakuulle 2023.

Kuunpimennys Skorpionin merkissä 05.05.2023

Täysikuu Skorpionin merkissä

Aurinko säteilee Härän merkistä käsin tarkassa oppositiossa Skorpionin merkissä vaikuttavaan Kuuhun. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Järkkymätön Härkä pyrkii kaikin mahdollisin tavoin ylläpitämään vallalla olevaa energiaa. Maailmaa mustavalkoisesti tarkkaileva Skorpioni energisoituu transformaation luomista uudistavista mahdollisuuksista. Sekä Härällä että Skorpionilla on voimakas tahto kontrolloida tilannetta. Omistushaluinen Härkä kontrolloi pitääkseen tilanteen muuttumattomana ja itselleen turvallisena, sillä hän ei pidä yllätyksistä eikä tutusta luopumisesta. Mystiseltä vaikuttava salaperäinen Skorpioni puolestaan haluaa olla tilanteen herrana, sillä vesielementin edustajana hän pelkää satutetuksi tulemista. Tämän hän yrittää estää kontrollin ja manipuloinnin taktiikalla. Toukokuun Täysikuu keskittyy pysyvyyden (Härkä) ja muutoksen (Skorpioni) väliseen tasapainoon. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Kuunpimennyksen aikaan Härän merkissä vaikuttava Uranus tekee 4° tarkkaa oppositiota Kuulle. Sisäinen tarve vapautua ja itsenäistyä on nyt suuressa ristiriidassa emotionaalisen tuen tarpeen kanssa. Tunteet heilahtelevat nyt herkästi laidasta laitaan, mikä kasvattaa hermostuneisuutta sekä epävarmuuden tunnetta. Vaikka muutoksen tarve onkin nyt suuri, kannattaa kuitenkin malttaa mielensä eikä syöksyä päätä pahkaan uutta kohti vain saadakseen uudistusta aikaan hinnalla millä hyvänsä. Käsinkosketeltavasta kärsimättömyydestä huolimatta on parempi malttaa mielesi ja valmistautua kunnolla uuteen sykliin. Odottamattomat tapahtumat vaativat nyt joustavuutta ja sopeutumista uusiin tilanteisiin. Impulsiivisuus ja tunnekuohuissa tehdyt päätökset johtavat mitä todennäköisemmin ei-toivottuun lopputulokseen.

Vain 10 tuntia ennen Täydenkuun muodostumista Kuu on aktivoinut perääntyvän Merkuriuksen tarkalla oppositiolla. Merkuriuksen ja Kuun välinen oppositio on Täydenkuun aikaan 6° tarkka. Tämä aspekti vaikeuttaa omien tunteiden ymmärrystä ja niiden jakamista. Käsittelemättömien tunteiden aiheuttama sisäinen ristiriita kalvaa mieltä. On vaikeaa rauhoittaa itseään ja rentoutua. Liiallinen tunteiden analysointi vie sinua kauemmaksi oleellisesta ja sekoittaa ajatuksia entisestään. Järjen ja tunteiden välinen konflikti aiheuttaa monenlaista kädenvääntöä ja sekaannusta. Sanomattakin lienee selvää, että tänä aikana tarvitsee olla erityisen tarkkana sopimusten kanssa. Hiljentyminen ja omien tuntemusten reflektointi sen sijaan auttaa selkeyttämään omaa kantaasi ja ylläpitämään toimintakykyäsi.

Muut Täydenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Kalojen merkistä käsin Saturnus energisoi perääntyvää Merkuriusta 3° tarkalla sekstiilillä. Tämä tuo mukanaan Täydenkuun energiaan kaivattua selkeyttä ja järkiperäistä organisointia. Puhtaasti päättelykykyä vaativat tehtävät hoituvat näppärästi, sillä ajatuksen keskittyminen ja muistin terävöityminen auttavat asiapohjaisten tehtävien suorittamisessa. Pitkän tähtäimen suunnitelmat hyötyvät myös tästä käytännöllisyyttä korostavasta aspektista. Saturnuksen ja Merkuriuksen välisen sekstiilin painoarvo on kuitenkin heikompi kuin Kuun ja Merkuriuksen välisen opposition. Järkiperäisyys, käytännöllisyys ja keskittymiskyky auttavat nimenomaan asiapohjaisissa toimissa, joissa on mahdollista jättää tunteet sivuun.

Venus aktivoituu Täydenkuun aikaan Oinaan merkissä vaikuttavan Jupiterin alle 1° tarkalla sekstiilillä ja Kalojen merkissä vaikuttavan Neptunuksen 1° tarkalla neliöllä. Sosiaalisten kontaktien ja rakkauden nälkä aktivoi lähtemään liikkeelle. Innostus ja avoimuus tuo mukanaan uusia kohtaamisia, osalle varmasti myös uusia romansseja. Pieni varoitus on tässä kuitenkin paikallaan: Neptunuksen todellisuudentajua sumentavan vaikutuksen myötä pettymyksiltä ei voida nyt välttyä. Etenkin päihteiden vaikutuksen alaisena arviointikyky voi pettää pahimman kerran ja voit löytää itsesi seuraavana aamuna tahtomattasi ”Voi ei” –tilanteesta. Pahimmassa tapauksessa ihastumisesi kohde ei ole luottamuksesi arvoinen. Pidä tarvittaessa silmällä rahankäyttöä. Tuhlailu ja herkuttelu voi viedä huomaamatta mukanaan!

Ravun merkissä vaikuttava Mars saa vielä energiabuustia Uranukselta, sillä niiden välinen sekstiili on Täydenkuun aikaan 3° tarkka. Innostus uutta ja jännittävää kohti kasvaa ja tämän onkin hyvää aikaa tehdä tietoisia muutoksia omassa toiminnassaan. Mars-Uranus –energialla nämä muutokset onnistuvat helposti ja eteneminen on tuumasta toimeen -tyyppisen nopeaa. Innokkaasti omaa inspiraatiota hyödyksi käyttäen voit nyt motivoitua aloittamaan erilaisia juttuja. Myös sellaisia, joita olet jo jonkin aikaa mielessäsi pyöritellyt, mutta et ole vielä saanut aloitettua. Nyt on tarkoitus käyttää tätä aloitteellisuutta nostattavaa energiaa hyödyksi juurikin ensi askeleiden ottoon. Valmista tällä energialla tuskin tulee, mutta ainakin olet laittanut pallon pyörimään. Parisuhteessa tämän energian hyöty voi näyttäytyä ongelmien selvittämisen aloittamisella. Toisaalta voit myös saada voimaa lähteä toimimattomasta ja rajoittavasta suhteesta. Hyvin toimivat suhteet saavat Uranus-Marsin energiasta lisää potkua. Ja sinkut voivat yllättäen kohdata mielenkiintoisia kumppaniehdokkaita.

Täydenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 10°-20° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Täysikuu Skorpionin merkissä aktivoi 30.01.-08.02. syntyneen Vesimiehen kartalla työteeman, 01.-10.05. syntyneen Härän kartalla parisuhdeteeman, 03.-12.08. syntyneen Leijonan kartalla kotiin liittyvät teemat ja 03.-12.11. syntyneen Skorpionin kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat.

Täydenkuun affirmaation teemat ovat nyt uudistuminen, syvälliset muutokset sekä transformaatio ja seksuaalisuus.

Täysikuu Skorpionin merkissä 14°58 perjantaina 05.05. klo 20:34 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Auringonpimennys Oinaan merkissä 20.04.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment