Skip to main content

Auringonpimennys Oinaan merkissä 20.04.2023

By 17.04.2023Astrologia

Torstaina 20.04. Uusikuu muodostuu Oinaan merkissä 29°50. Tämä Uusikuu on samalla Auringonpimennys. Auringon- ja Kuunpimennykset ovat vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampia kuin normaalit Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Uudenkuun lailla Auringonpimennykseen liittyy aina uusi alku: jotain vanhaa on jätettävä taakse, jotta jotain uutta voi alkaa.

Auringonpimennys Oinaan merkissä 20.04.2023

Pimennykset

Pimennykset koetaan usein jonkin asteisina kriiseinä, käännekohtina, jotka muuttavat elämän suunnan. Kun pimennys osuu tarkasti omaan karttaasi, voit huomata suuren muutosten aallon ”vyöryvän” ylitsesi. Muutoksen tarve on suuri, mutta toisinaan me tunnistamme tämän vasta hyökyaallon laantumisen jälkeen, jolloin olemme jo keskellä siirtymävaihetta. Pimennysten kosketus herättää usein turhaa pelkoa, sillä sisäisesti aavistamme muutoksen lähestymisen. Koska vain vallalla oleva tilanne on meille tuttua, epävarmuus tulevasta valtaa mielemme. Pimennykset merkitsevät suurta kasvua henkilökohtaisessa kehityksessä, siksi niiden aikaiset suunnanmuutokset ovat tarpeellisia oman kehityksemme kannalta. Ihmissuhteissa koetaan näinä aikoina suuria haasteita, osa suhteista tulee tiensä päähän, osa vahvistuu entisestään. Ammatilliset muutokset, paikkakunnan tai elämäntapojen muutokset ovat myös yleisiä pimennyksen kosketuksen aikana. Pimennykset osuvat kahden vastakkaisen merkin kohdalle aina noin kahden vuoden jaksoissa suunnilleen yhdeksän vuoden välein. Tämä Auringonpimennys aloittaa pimennysten sarjan Oinas-Vaaka akselilla, jolle viimeinen pimennys osuu tällä erää maaliskuussa 2025.

Uusikuu Oinaan merkissä

Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Kun Uusikuu muodostuu Oinaan merkissä, on aika kiinnittää huomiota omiin päämääriin ja kerätä rohkeutta niiden tavoitteluun. Oinaan energia on itselähtöistä ja nopeaa. Oinas-Uusikuu kutsuu meitä kehittämään ja vahvistamaan omanarvontunnetta tietoisten valintojen kautta. Reippaalla otteella voimme karsia omaa energiaa alaspäin vetäviä tekijöitä ympäristöstämme ja näin kohottaa henkilökohtaista elinvoimaa. Tämän henkilökohtaisen kevätsiivouksen jälkeen on helppo tarttua uudella innolla päättäväisyyttä ja uskaliaisuutta vaativiin haasteisiin.

Uudenkuun aspektit

Uudenkuun aikaan Pluto tekee Vesimiehen merkistä käsin alle 1° tarkkaa neliötä Aurinko-Kuulle tuoden mukanaan haasteita. Nämä esteet herättävät pelkoa ja estoja, jotka tulee kohdata ja työstää. Nurkkaan ahdistettuna joudut puolustamaan omaa kantaasi. Tämä vaatii ehkä suurta energeettistä ponnistusta, mutta juurikin Pluton neliön vuoksi koet, ettet voi luovuttaakaan. Pidä huoli siitä, että kamppailet tiesi auki reiluin menetelmin. Manipulaatio ja kiristys voisivat kenties avata oikopolun, mutta näin toimiessasi vaikeudet löytyisivät nopealla aikavälillä uudelleen edestäsi. Jos koet normaalista poikkeavaa mustasukkaisuutta parisuhteessasi, keskustele siitä avoimesti kumppanisi kanssa. Näin vältät mahdollisesti tuhoisiin lopputuloksiin päätyvän lumipalloefektin ja voit löytää uudenlaisen pohjan luottavalle suhteelle.

Kalojen merkissä vaikuttava Saturnus aktivoi Uudenkuun energian 5° tarkalla sekstiilillä. Tämä lisää turvallisuuden tunnetta ja tasapainottaa tunne-elämää. Kärsivällisyys kasvaa ja voit huomata pohtivasi asioita vastuullisuuden näkökulmasta. Kunnioittavan suhtautumisen ja itsekurin myötäileminä voit tarttua suurempiinkin haasteisiin. Saturnuksen vaikuttaessa Kuun energiaan sosiaalinen kanssakäyminen ei ole kaikkein aktiivisinta, sillä tämä energia tuo mukanaan vakavoitumista ja varauksellisuutta. Katse suuntautuu nyt voimakkaasti lähipiiriin. Uskollisuus kaikenlaisissa sitoutumisissa ja omien suojeleminen ovat prioriteettilistasi kärkipäässä.

Muut Uudenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Härän merkissä Uranus energisoi Merkuriusta 2° tarkassa yhtymässä virittäen ajatusta uusiin sfääreihin. Jokapäiväinen vuorovaikutus on nyt innostavaa ja vangitsevaa. Impulssit sinkoavat aivoissa aktivoiden ajatuksia aivan uusille tasoille. Tämä on suotuisaa aikaa mentaalille ja luovalle työlle sekä vuorovaikutuksiin perustuville projekteille. Mieli on avoin ja intuitio voimakasta. Välähdyksenomaisesti mieleen tulevat ideat ja oivallukset kantavat pitkälle. Yllättävät uutiset voivat muuttaa omia suunnitelmia, mutta mieli on nyt joustava ja muuttuneen tilanteen sisäistäminen onnistuu helposti. Ethän kuitenkaan vedä yksioikoisia johtopäätöksiä tarkistamatta muutosten syitä? Suurien, vaikuttavien päätösten tekeminen on nyt hyvä jättää tuonnemmaksi, sillä uraaninen hätiköinti voi aiheuttaa vakavia arviointivirheitä. Erityistä varovaisuutta on syytä noudattaa liikenteessä ja laitteiden kanssa työskennellessä.

Uranus tekee Uudenkuun aikaan Ravun merkissä vaikuttavalle Marsille 5° tarkkaa sekstiiliä innostaen kokeilemaan jotain uutta. Tuore inspiraatio motivoi tekemään uudistuksia, joihin innostus ei ole aiemmin riittänyt. Tämä aspekti suosii ennen kaikkea fyysistä toimintaa. Yhteinen tekeminen hyödyntää parisuhteiden sisäistä energiaa. Parisuhteen solmuja on nyt hyvä tarkkailla yhteistuumin ja pohtia, minkälaisia muutoksia parisuhteenne kaipaa. Jos koette, että tämä on nyt jo nähty, Uranuksen sekstiili Marsille tarjoaa loistavan ajan lähteä kokeilemaan vapautta. Vapautuminen erilaisista taakoista ja energiaa alas vetävistä rasitteista nouseekin nyt voimakkaasti etusijalle. Luota omaan vaistoosi, kun pohdit jäämisen ja lähtemisen välillä. Ja muista, että toisinaan pitää uskaltaa riskeerata asioita, jotta voi voittaa! Uranuksen ja Marsin sektiili on tarkka lauantaina 20.04.

Merkuriuksen ja Marsin energiat yhtyvät Auringonpimennyksen aikaan 2° tarkalla sekstiilillä. Tämä tuo mukanaan nopeaa refleksinomaista reagointia ja lisää mielen liikkuvuutta. Omien ideoiden toteuttaminen sujuu nyt luontevasti ja liikkeelle lähdettyäsi voit saada nopeasti näyttäviä tuloksia. Keskustelut ja neuvottelut kohtaat suoraselkäisen taitavasti, joten tämä on loistavaa aikaa istahtaa neuvottelupöydän ääreen. Myös kädentaidot ja kaikki muu konkreettinen tekeminen saa uutta inspiraatiota tästä energiasta. Merkuriuksen ja Marsin välinen sekstiili lupaa rehellistä, suoraa toimintaa, joten tämä aika suosii deittailua. Myös parisuhteessa voidaan nyt selvittää pinnan alle hiertämään jääneitä solmuja. Merkuriuksen ja Marsin välinen sekstiili on tarkka 24.04.

Uudenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 25°-30° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris) ja 00°-05° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Uusikuu Oinaan merkissä aktivoi nyt 16.-25.01. syntyneen Kauriin ja Vesimiehen kartalla kotiin liittyvät teemat, 15.-25.04. syntyneen Oinaan ja Härän egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 18.-27.07. syntyneen Ravun ja Leijonan kartalla työteeman sekä 19.-28.10. Vaa’an ja Skorpionin kartalla parisuhdeteeman.

Uudenkuun rituaalin teemat ovat nyt tahdonvoima, energiataso ja elinvoima, johtajuus ja aloitekyky.

Uusikuu Oinaan merkissä 29°50 torstaina 20.04. klo 07:13 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Vaa’an merkissä 06.04.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment