Skip to main content

Täysikuu Vaa’an merkissä 06.04.2023

By 03.04.2023Astrologia

Torstaina 06.04. Täysikuu muodostuu Vaa’an merkissä asteluvulla 16°07. Vaa’an merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Oinaan merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Vaa'an merkissä 06.04.2023

Kun Täysikuu muodostuu Vaaka-Oinas –akselilla kyse on yhteistyökyvyn tehostamisesta. Harmoniaa kaipaava Vaaka käyttää diplomaattisia kykyjään tasapainoitellessaan monien ääripäisten katsantokantojen maailmassa. Rauhaa tavoitellessaan Vaaka huomioi kohteliaasti vastakkaisen osapuolen tarpeet ja on aina valmis luopumaan omastaan. Energisyyttään huokuva Oinas etenee monesti sen pidempää pohtimatta suorasukaisen innokkaasti omassa asiassaan. Impulsiivisen energiansa siivittämänä Oinas on aina valmis taistelemaan omien tavoitteidensa puolesta. Tämä Täysikuu kutsuu meitä toimimaan yksilöiden (Oinas) välisen yhteyden (Vaaka) nimissä. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Täydenkuun aikaan Jupiter aktivoi Oinaan merkistä käsin Kuuta 4° tarkassa oppositiossa. Olo on jupiterisen hilpeä ja antelias, mutta voit kokea vaikeaksi hillitä itseäsi. Näin etenkin, jos sinulla on taipumusta tunteiden runsauteen. Tunteet voivat nyt aktivoitua erittäin herkästi pienimmästäkin ärsykkeestä ja voit kokea tästä syystä hetkellistä epävarmuutta. Tarve hyvittää tai kohottaa omaa itsevarmuutta voi johtaa tuhlailuun. Itku ja nauru kulkevat nyt käsi kädessä. Jupiterin yhtymä Kuulle on tarkka vain 8 tuntia Täydenkuun muodostumisen jälkeen.

Niin ikään Oinaan merkissä vaikuttava Chiron energisoi nyt Kuuta tarkalla oppositiolla. Oma haavoittuvuus konkretisoituu jälleen kerran, kun menneisyyden kokemukset nousevat pintaan. On hyvä muistaa, että nämä tunnetason haavat paranevat vain, kun jaksamme työstää niitä kerta kerran jälkeen. Kivun läpikäyminen opettaa sinulle myös jotain tärkeää itsestäsi. Opit enemmän omista tarpeistasi. Kun tunnet ja tiedostat paremmin omat tarpeesi, pysyt myös helpommin tunnistamaan tilanteet, jotka eivät ole sinulle hyväksi. Näin pystyt välttämään tulevaisuudessa kipua tuottavia tilanteita.

Härän merkissä vaikuttava Uranus tekee Täydenkuun aikaan Kuulle 1° tarkkaa kvinkunssia tuoden mukanaan levottomuutta ja nostattaen epävarmuutta. Tarve vapautua näkymättömistä kahleista konkretisoituu rajuna irrottautumisena. Tunteet voivat heittelehtiä hetkessä äärimmäisyydestä toiseen. Ilmassa on jännitettä, joka voi purkautua riitana tai kinana. Muistathan olla myös varovainen, sillä Uranuksen kvinkunssi Kuulle nostattaa onnettomuusalttiutta. Yllättäen eteesi voi myöskin avautua odottamattomia mahdollisuuksia, joten mieli kannattaa pitää avoimena ja joustavana.

Muut Täydenkuun aikana vaikuttavat aspektit

Kalojen merkissä vaikuttava Saturnus vahvistaa Härän merkissä vaikuttavaa Merkuriusta alle 1° tarkassa sekstiilissä. Ajatus ja tilanteiden arviointi on nyt täsmällistä ja tarkkaa. Tämä suosii sopimuksiin sitoutumista ja niiden allekirjoittamista. Myös konfliktitilanteiden selvittäminen onnistuu nyt helposti. Organisointikyky ja keskittyminen ovat huipussaan, joten paperityöt sujuvat lähestulkoon leikiten. Saturnuksen suotuisa vaikutus Merkuriukselle kohottaa hyvän keskittymiskyvyn lisäksi myös muistia, joten opinnot sujuvat nyt normaalia helpommin. Kyky ajatella käytännöllisesti auttaa kauaskantoisten suunnitelmien teossa.

Mars aktivoi Ravun merkistä käsin Merkuriusta 2° tarkassa trinissä. Ajatukset ja suunnitelmat on nyt helppo toteuttaa toiminnassa. Pohdintaa vaativat askareet ja jumiin jääneet aktiviteetit tai pulmat saavat nyt lisäpontta tästä ajatusta aktivoivasta energiasta. Vaikeimmatkin ongelmat näyttävät nyt ratkeavan. Tämä on siis hyvää aikaa suorittaa loppuun kaikki kesken jääneet asiat. Marsin ja Merkuriuksen välinen suotuisa aspekti suosii vuorovaikutusta vaativia aktiviteettejä. Sekä ajatus että toiminta on nyt suoraa ja selkeää. Sopimukset ja liiketoiminnat hyötyvät tästä aspektista. Marsin ja Merkuriuksen trini on tarkka 08.04.

Marsin ja Saturnuksen 3° tarkka trini vahvistaa päättäväisyyttä ja nostaa kunnianhimoa. Näiden ansiosta voit suoriutua vaikeammastakin tehtävästä ja kaiken lisäksi vielä kunnialla! Nyt ei haaskata aikaa turhaan näpertelyyn vaan tehtävä suoritetaan tehokkaasti ja määrätietoisesti. Saturnus kasvattaa kärsivällisyyttä ja itsekuria, joten nyt on hyvä aika keskittyä tekemään asioita, jotka ovat tärkeitä sinulle itsellesi. Ota päämääräksi jonkin vaativan asian selvittäminen tai fyysinen haaste, sillä Saturnuksen ja Marsin välinen trini tuo mukanaan menestystä. Tämän aspektin vaikuttaessa alkaneet parisuhteet nauttivat pitkään kestävästä keskinäisestä kiinnostuksesta.

Härän merkissä vaikuttava Venus lähestyy Neptunusta trinissä aspektin ollessa Täydenkuun aikaan 2° tarkka. Halu auttaa ja huolehtia lähimmäisistä kasvaa tänä aikana. Tämä yhdistettynä kevään energiaan saa avautumaan romantiikalle. Sinkkujen kannattaakin nyt olla kaikki aistit valppaina tutkailemassa uusia mahdollisuuksia. Parisuhteessa halu nostattaa romantiikan tasoa arjessa kasvaa ja tuottaa nautinnollisia hetkiä. Herkkyys nähdä kauneutta on nyt pinnalla. Tämä voisikin olla hyvä aikaa koristaa kotia keväisin värein tai käydä shoppailemassa. Luova toiminta, tanssiminen ja taiteelliset aktiviteetit saavat inspiraatiota tästä luovasta aspektista.

Täydenkuun vaikutusalueet ja teemaan sopivat affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 12°-20° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Täysikuu aktivoi nyt 02.-09.04. syntyneen Oinaan kartalla parisuhdeteeman, 04.-12.07. syntyneen Ravun kartalla kotiin liittyvät teemat, 06.-13.10. syntyneen Vaa’an kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat sekä 03.-10.01. syntyneen Kauriin kartalla työteeman.

Täydenkuun affirmaation teemat ovat nyt ihmissuhteet, talous, sopimukset ja tasapainon löytäminen.

Täysikuu Vaa’an merkissä 16°07 torstaina 06.04. klo 07:35 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Oinaan merkissä 21.03.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment