Skip to main content

Uusikuu Oinaan merkissä 21.03.2023

By 19.03.2023Astrologia

Tiistaina 21.03. Uusikuu muodostuu Oinaan merkissä asteluvulla 00°50. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus.

Uusikuu Oinaan merkissä 21.03.2023

Kun Uusikuu muodostuu Oinaan merkissä on aika herätä uuteen aloittavaan energiaan. Voimme aistia kevään tuulia ympärillämme. Lumisateistakin huolimatta valoisan ajan lisääntyminen herättää kevätfiiliksiä. Uudenkuun muodostuessa Oinaan merkissä on aina hyvä aloittaa jotain uutta. Tällä kerralla tätä uuden alun innostavaa energiaa lisää se tosiasia, että Uusikuu muodostuu ihan Oinaan merkin alussa. Oinaan energia haluaa toimia. Kun toimintasi on omaa rohkeuttasi esille tuovaa, koet myös enemmän tyydytystä saavutustesi myötä. Tartu siis sisäistä Oinas-energiaasi nyt sarvista ja ryhdy toimintaan.

Uudenkuun aspektit

Uudenkuun aikaan Merkurius säteilee Oinaan merkistä käsin Aurinko-Kuulle 4° tarkassa yhtymässä. Koska mieli ja ajatus on nyt voimakkaasti yhteydessä tunteisiin, mielenmaisema aaltoilee herkästi ja mieliala saattaa muuttua hetkestä toiseen. Tämä energia suosii kuitenkin sosiaalisia kohtaamisia. On helppo ilmaista itseään niin kirjoittaen kuin suullisestikin. Voit myös huomata keskustelujen ruokkivan tunne-elämääsi. Nyt onkin hyvä aika keskustella ihmissuhteiden solmuja auki. Intuitiivisesti osaat valita niin ajankohdan kuin sanasikin oikein. Jos teet kirjoittavaa työtä tai olet miettinyt kirjoittamisen aloittamista, nyt on oikea aika tarttua kynään. Merkuriuksen yhtymä Kuulle on tarkka muutamaa tuntia keskiyön jälkeen 22.03.

Kalojen merkistä käsin Neptunus vaikuttaa Uudenkuun energiaan 5° tarkassa yhtymässä. Aistit herkästi ympärilläsi vaikuttavaa energiaa. Tämä voi tuntua osittain hämmentävältä. Varo ymmärtämästä ympäristösi energiaa väärin. Voit käsittää signaalit oman epävarmuutesi vuoksi väärällä tavalla ja näin harhautua luulemaan jotain väärää todeksi. Neptunuksen voimakkaan vaikutuksen vuoksi lienee sanomattakin selvää, että näinä päivinä kannattaa välttää päihteiden käyttöä. Aistit voimistuvat usein Neptunuksen vaikutuksen alla. Pyri rentoutumaan ja rauhoittamaan mieltäsi meditaation tai mielikuvamatkojen avulla. Luovat projektit hyötyvät Neptunuksen energiasta. Inspiraation löytyminen pitäisi siis onnistua nyt helposti. Neptunuksen yhtymä Kuulle on tarkka 20.03.

Kaksosen merkissä vaikuttava Mars vaikuttaa alle 3° tarkassa neliössä Aurinko-Kuulle. Tämä konstellaatio nostattaa kilpailuhenkisyyttä. Kaikki tuntuvat olevan joko puolustusasemissa tai kokevat tarvetta osoittaa paremmuuttaan. Tämä provosoiva energia kasvattaa kireyttä, kärsimättömyyttä, turhautumista ja kiukkua. Purkaamattomana nämä tunteet voivat johtaa riitaan, onnettomuusalttiuteen, jopa väkivaltaan. Pyri siis purkamaan tämä voimakas energia konkreettiseen tekemiseen kuten esim. urheiluun, luovuuteen tai muuhun fyysiseen toimintaan. Marsin neliössä Aurinko-Kuulle piilee myös erittäin voimakas vaikuttamisen energia. Tätä on hyvä pyrkiä käyttämään hyödyksi uusien projektien tai itselle tärkeiden muutosten edistämiseen. Vaikkakin tämä energia on manipulatiivista ja kontrolloivaa, on tärkeää keskittyä ongelmien ratkaisujen löytämiseen, ei uusien ongelmien luomiseen. Marsin neliö Kuulle on tarkka vain muutamaa tuntia ennen Uudenkuun muodostumista.

Pluto luo vahvuutta ja päättäväisyyttä Uudenkuun energiaan vaikuttaen nyt Kauriin merkistä käsin alle 1° tarkassa sekstiilissä. Omien tavoitteiden saavuttaminen on voimakkaasti esillä. Tätä energiaa on hyvä käyttää huonoista tavoista pois oppimiseen, sillä Pluton transformatiivinen voima haluaa irrottautua kaikesta turhasta ja tarpeettomasta. Miksei siis keskittyä parempien, mielelle ja keholle suotuisempien uusien tottumuksien omaamiseen? Tai voit luoda oman menestystarinasi Pluton vaikuttaessa Uudenkuun energiaan. Mieti siis tarkkaan missä tavoitteesi ovat ja lähde rakentamaan uutta alkua. Pluton sekstiili Kuulle on tarkka vain muutamaan tuntia ennen Uudenkuun muodostumista.

Muut vaikuttavat aspektit

Kalojen merkissä vaikuttava Saturnus aktivoi Marsia 3° tarkassa trinissä tuoden mukanaan malttia ja harkitsevuutta. Sinnikkyys omien tavoitteiden saavuttamisessa on nyt innokkaasti eteenpäin vievä voima. Tekemiseen kannattaa ottaa mukaan myös kokemuksen arvokasta viisautta. Tämä aspekti pehmentää Marsin ja Uudenkuun välisen neliö pakonomaista tavoitteisiin pääsemisen energiaa. Voit huomata miten suunnitelmallinen eteneminen ja tarvittaessa myös avun tai tuen pyytäminen tuottaa huomattavasti parempaa tulosta. Marsin ja Saturnuksen suotuisan vaikutuksen aikana tehdyt sopimukset ovat usein menestyviä ja liitot pitkäikäisiä. Marsin trini Saturnukselle tarkentuu 30.03. juuri ennen keskiyötä.

Uudenkuun vaikutusalueet ja teemaan sopivat affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 27°-30° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat) ja 00°-05° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Uusikuu Oinaan merkissä aktivoi 18.-25.03. syntyneen Kalan ja Oinaan kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 19.-26.06. syntyneen Kaksosen ja Ravun kartalla työteeman, 20.-28.09. syntyneen Neitsyen ja Vaa’an kartalla parisuhdeteeman ja 19.-26.12. syntyneen Jousimiehen ja Kauriin kartalla kotiin liittyvät teemat.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt tahdonvoima, energiataso ja elinvoima, johtajuus ja aloitekyky.

Uusikuu Oinaan merkissä 00°50 tiistaina 21.03. klo 19:23 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Neitsyen merkissä 07.03.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment