Skip to main content

Täysikuu Neitsyen merkissä 07.03.2023

By 05.03.2023Astrologia

Tiistaina 07.03. Täysikuu muodostuu Neitsyen merkissä asteluvulla 16°40. Neitsyen merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Kalojen merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Neitsyen merkissä 07.03.2023

Kun Täysikuu muodostuu Neitsyt-Kalat –akselilla kyse on päivittäisten ruutiinien organisoinnin ja sisäisen rauhan löytämisen välisestä tasapainosta. Neitsyt toimii parhaiten systemaattisen suunnitelman mukaisesti. Järjestystä ylläpitäessään hän multitaskaa ketterästi erilaisten velvollisuuksien keskellä. Kalat asettaa muiden edun itsensä edelle. Rikkaan mielikuvituksen omaava Kalat unohtaa itsensä herkästi unelmiinsa ja näin tylsät arkiset puuhat pääsevät usein unohtumaan. Tämä Täysikuu kutsuu meitä kiinnittämään huomiota sekä fyysiseen (Neitsyt) että henkiseen (Kalat) tasapainoon. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Täydenkuun aikaan Mars aktivoi Kaksosen merkistä käsin Aurinkoa ja Kuuta 5° tarkassa neliössä muodostaen T-ristin. Joustavuus ja avoimuus on nyt tärkeää, kun ärsykkeitä tuntuu ilmaantuvan polullesi. Taisteleva asenne ja oman näkemyksen aggressiivinen puolustaminen nousee automaattisesti selkärangasta. Aiemmin tukahdutettu ärtymys voi nyt ponnahtaa näkyviin ja aiheuttaa negatiivisen tunteiden purkauksen. Mielen pahoittamiselta tuskin voi välttyä, mutta pyri purkaamaan kiukkua rakentavasti. Myös fyysinen aktiviteetti korvaavana toimintana ennen suuttumuksen avaamista voi olla suositeltavaa. Jos ja kun olet loukannut keskustelukumppanisi tunteita, ota kritiikki suoraselkäisesti vastaan ja muista pyytää anteeksi. Vastavuoroisesti kerro myös avoimesti, kun sinua on loukattu. Marsin ja Kuun neliö on tarkka 08.03. puolen yön jälkeen.

Härän merkissä vaikuttava Uranus tekee Täydenkuun aikaan Kuulle 1° tarkkaa triniä. Ilmassa on miellyttävää innostumista ja odotusta. Intuitio on nyt vahvaa, joten voit luottaa siihen. Uskalla toimia myös hetken mielijohteesta. Odottamattomat muutokset ovat nyt mahdollisia, mutta tämä ei tunnu haittaavan energiaasi. Mielesi on joustava ja intuitiivisesti aavistat tästä seuraavan jotain hyvää. Voit myös kohdata erilaisia ihmisiä, joihin et normaalisti tutustuisi. Rutiineista poikkeava toiminta tuo nyt mukanaan odottamatonta hyötyä. Tämä on myös otollista aikaa irrottautua huonoista tavoista tai haitallisista suhteista. Ole joustava ja ota uudet mahdollisuudet avoimin mielin vastaan. Uranuksen ja Kuun trini on tarkka vain alle kaksi tuntia ennen Täydenkuun muodostumista.

Muut Täydenkuun aikana vaikuttavat aspektit

Oinaan merkissä vaikuttava Venus tekee Täydenkuun aikaan Marsille 3° tarkkaa sekstiiliä. Nyt on hyvä aika nauttia kauneudesta ja hauskanpidosta. Venuksen ja Marsin välinen sekstiili aktivoi sosiaaliseen kanssakäymiseen. Ilmassa on myös romantiikkaa, joten sinkkujen kannattaa nyt olla aktiivisesti liikkeellä. Parisuhteessa elävät voivat nauttia kahdenkeskisistä hetkistä rakkaansa seurassa. Haastavassa parisuhteessakin tämän vaikutuksen pitäisi tuoda helpotusta ainakin muutamaksi päiväksi. Positiivinen, jonkin verran seikkaileva asenne mahdollistaa taloudellisen kasvun. Ole siis valppaana suosiollisten mahdollisuuksien varalta. Aktiviteetit, jotka liittyvät kauneuteen ja nautintoon, tuovat erityisesti mielihyvää. Venuksen ja Marsin sekstiili on tarkka lauantaina 11.03.

Neptunus sekoittaa Kalojen merkistä käsin Marsin energiaa 3° tarkassa neliössä. Energiataso on nyt matalalla. Voit tuntea syyllisyyttä menneistä tapahtumista. Valheet ja skandaalit yhdistetään Marsin ja Neptunuksen neliöön. Vältä nyt sotkeutumasta sellaisiin. Negatiiviset ajatukset piinaavat mieltä ilman valheiden vyyhtiin sekoittumistakin. Nyt on tärkeää tunnistaa ja tunnustaa itselle epämiellyttäviä tosiasioita ja pyrkiä työstämään niitä. Puhu mieltäsi painavista tunteista ammattiauttajalle tai hyvälle ystävälle. Tai kirjaa niitä paperille. Tunteiden läpikäymisen jälkeen voit päästää niistä irti ja jatkaa matkaasi keveimmin mielin. Jos mustasukkaisuus valtaa mielesi, älä anna epäilyjen vallata ajatuksiasi vaan ota selvää faktoista. Pyri rajoittamaan omaa energiatalouttasi niin, että jaksat suoriutua kaikesta välttämättömästä. Älä siis ota liikaa pöydällesi. Neptunuksen ja Marsin neliö on tarkka 15.03.

Täydenkuun vaikutusalueet ja teemaan sopivat affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 13°-21° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Täysikuu aktivoi nyt 04.-11.03. syntyneen Kalan kartalla parisuhdeteeman, 04.-11.06. syntyneen Kaksosen kartalla kotiin liittyvät teemat, 06.-13.09. syntyneen Neitsyen kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat sekä 05.-12.12. syntyneen Jousimiehen kartalla työteeman.

Täydenkuun affirmaation teemat ovat nyt työ, terveys ja sadonkorjuu (myös symbolisessa merkityksessä).

Täysikuu Neitsyen merkissä 16°40 tiistaina 07.03. klo 14:40 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Kalojen merkissä 20.02.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment