Skip to main content

Uusikuu Kalojen merkissä 20.02.2023

By 16.02.2023Astrologia

Maanantaina 20.02. Uusikuu muodostuu Kalojen merkissä asteluvulla 01°22. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus.

Uusikuu Kalojen merkissä 20.02.2023

Kun Uusikuu muodostuu Kalojen merkissä on aika kiinnittää huomio mielen hyvinvointiin. Arki on monilla hektistä asiasta toiseen poukkoilemista. Nyt kun Uusikuu muodostuu Kalojen merkissä meidän on aika tarkistaa, että löydämme päivittäin riittävästi hengähdystaukoja ja suojelemme näin itseämme mm. ylirasittumiselta. Pienet leposaarekkeet voivat olla rentoutumis- tai mindfullness-harjoituksia, pieniä kävelytuokioita luonnossa, luova hetki itselle mieluisan toiminnan äärellä tai vaikka lyhyt hengitysharjoitus. Voit myös kokeilla iltarutiinina käydä läpi joko ajatuksissa tai kirjoittaen päivän tapahtumia ja niin ”sulkea” päiväsi. Tämän voi toteuttaa myös iltarukouksen muodossa. Tämä päivän sulkemisrutiini vapauttaa mielesi levolliseen yöuneen, jonka aikana voimavarasi pääsevät uudistumaan mahdollisimman hyvin. Nyt on tärkeää löytää itselle kanava, joka etäännyttää haitallisista energiaa syövyttävistä tavoista, ja keskittyä mieltä ravitseviin uusiin tapoihin. Uusikuu Kalojen merkissä kutsuu meitä luovuuden ja pyyteettömän rakkauden äärelle.

Uudenkuun aspektit

Uudenkuun aikaan Saturnus säteilee Vesimiehen merkistä käsin Aurinko-Kuulle vielä 3° tarkassa yhtymässä. Saturnuksen yhtymä Kuulle tuo mukanaan vakavuutta, mikä voi näyttäytyä ulospäin etääntymisenä. Kyvyttömyys ilmaista omia tunteita tai tunne, että ei ole oikein tai vastuullisen toiminnan mukaista ilmaista omia tunteitaan, on nyt voimakkaasti läsnä. Voit kokea rajoittuneisuutta tai torjumista kotioloissa ja perhepiirissä. Syyllisyyden tunne menneistä tapahtumista voi kalvaa mieltäsi. Tämä aspekti vaatii itsekuria ja aikuismaista tunteiden tarkkailua. Oman haavoittuvaisuuden hyväksyminen ja sen tunnustaminen sekä turvalliseen lähipiiriin nojautuminen auttavat.

Muut vaikuttavat aspektit

Vesimiehen merkissä vaikuttava Merkurius lähestyy neliössä Härän merkissä vaikuttavaa Uranusta. Uudenkuun aikaan niiden välinen aspekti on reilun 2° tarkka. Rutiininomainen keskittyminen on Uranuksen vaikuttaessa Merkuriukseen haastavaa, varaudu siis tekemään lisätunteja saadaksesi työsi tehtyä. Odottamattomat uutiset voivat sekoittaa suunnitelmia. Nyt on kuitenkin tärkeää olla vetämättä liian nopeita johtopäätöksiä. Nuku yön yli ennen kuin teet mitään peruuttamatonta. Kiinnitä myös erityistä huomiota siihen, että olet ymmärtänyt viestin oikein. Uranuksen neliö Merkuriukselle herkistää arviointivirheisiin, kuten myös väärinymmärrykseen ja kirjoitusvirheisiin. Nyt on parempi tarkistaa kuin katua. Tiedonvälitykseen ja liikkumiseen liittyvät häiriöt sisältää tietenkin myös teknisten laitteiden toimimattomuuden. Uranuksen ja Merkuriuksen neliö on tarkka 22.02. vuorokauden vaihtumisen jälkeen.

Kaksosen merkissä vaikuttava Mars tekee Merkuriukselle Uudenkuun aikaan 3° tarkkaa triniä. Tämä on edellä mainitulle Uranuksen ja Merkuriuksen väliselle neliölle vastakkainen energia. Mieli ja aktiivinen tekeminen toimivat nyt sulassa sovussa. Ajatus kulkee nopeasti ja mieli on päättäväinen. On helppo keskittyä tavoitteeseen. Nyt on siis aika siirtyä sanoista tekoihin. Uskaliaan asenteen pitäisi olla tuottoisaa. Kommunikointi on nyt määrätietoista, joten tämä on erittäin hyvää aikaa keskustella asioista, jotka koet vaikeiksi ja joista et muuten tohdi puhua. Merkuriuksen ja Marsin trini on tarkka myöhään keskiviikkona 22.02.

Kalojen merkissä vaikuttava Venus voimaantuu vielä Kauriin merkissä vaikuttavan Pluton energialla alle 1° tarkassa sekstiilissä. Tämä aspekti vahvistaa rakkaussiteitä. Sinkut voivat kokea suurta intohimoista vetovoimaa kumppaniehdokasta kohtaan. Pluto sekstiili Venuksen aikana alkavat suhteet ovat elämää mullistavia, joskin ei välttämättä aina tasaisia. Parisuhteessa olevat voivat kokea muutoksen rakkauden energiassa. Fyysisen läheisyyden uudelleen löytäminen aivan uudella tasolla on nyt mahdollinen. Aina Pluton vaikuttaessa etsimme jotain syvempää ja merkityksellisempää. Pinnallinen suhde ei nyt tyydytä. Tämä pätee niin rakkaus- kuin ystävyyssuhteisiinkin. Pluton ja Venuksen sekstiili on tarkka 19.02.

Uudenkuun vaikutusalueet ja teemaan sopivat affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 27°-30° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies) ja 00°-05° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Uusikuu Kalojen merkissä aktivoi 20.-28.08. syntyneen Leijonan ja Neitsyen kartalla parisuhdeteeman, 20.-27.11. syntyneen Skorpionin ja Jousimiehen kartalla kotiin liittyvät teemat, 16.-23.02. syntyneen Vesimiehen ja Kalan kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat ja 18.-26.05. syntyneen Härän ja Kaksosen kartalla työteeman.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt henkisyys ja henkinen kasvu, parantava energia, luovuus, mielikuvitus, hyväksyminen ja armollisuus.

Uusikuu Kalojen merkissä 01°22 maanantaina 20.02. klo 09:06 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Leijonan merkissä 05.02.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment