Skip to main content

Täysikuu Leijonan merkissä 05.02.2023

By 01.02.2023Astrologia

Sunnuntaina 05.02. Täysikuu muodostuu Leijonan merkissä asteluvulla 16°41. Leijonan merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Vesimiehen merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Leijonan merkissä 05.02.2023

Kun Täysikuu muodostuu Leijona-Vesimies –akselilla, kyse on luovien taitojen hyödyntämisestä yhteisen hyvän eduksi. Huomiosta nauttiva Leijona on tunnettu turhamaisuudestaan ja itsekeskeisyydestään. Näiden pinnallisten piirteiden varjossa unohdetaan usein, että Leijona on itse asiassa eläinradan jalo auttaja, joka ei siedä epäoikeudenmukaisuutta eikä vähempiosaisen huonoa kohtelua. Boheemi Vesimies kavahtaa tavanomaisuuden edessä. Tiukat rajat ahdistavat tätä vapaasieluista pohtijaa, joka etsii uudistusta toisensa jälkeen. Tämä Täysikuu kutsuu meitä käyttämään yksilöllistä luovuutta (Leijona) kehittäessämme parempaa ja tasavertaisempaa tulevaisuutta (Vesimies). Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Täydenkuun aikaan Uranus aktivoi Härän merkistä käsin Aurinkoa ja Kuuta 2° tarkassa neliössä muodostaen T-ristin. Odottamattomat ja äkilliset tapahtumat nostattavat hermostuneisuutta ja levottomuutta. Nämä yllättävät käänteet voivat olla täysin harmittomia, mutta ne koetaan mitä todennäköisemmin ainakin aluksi hankalina ja haittaavina. Tunteet ovat nyt pinnalla ja ilmassa on aistittavissa herkästi tarttuvaa sähköisyyttä. Mielialan nopeat muutokset koettelevat kärsivällisyyttä ja halu irrottautua turhilta tuntuvista sidoksista kasvaa. Harkitsemattomat teot voivat kuitenkin johtaa riitatilanteisiin, jopa onnettomuuksiin. Vältä siis impulsiivisten ratkaisujen ja äkkipikaisten päätösten tekoa. Voit toki tehdä suunnitelmia, mutta siirrä niiden toteuttamista, sillä mielesi voi hyvinkin vielä muuttua.

Muut Täydenkuun aikana vaikuttavat aspektit

Kalojen merkissä vaikuttavan Venuksen ja Kaksosen merkissä vaikuttavan Marsin alle 1° tarkka neliö nostattaa seksuaalista ja kilpailevaa energiaa. Tasapainoisessa suhteessa Venuksen ja Marsin neliö luo virkistävää kipinää kumppanien välille. Haastavassa parisuhdetilanteessa olevilla tämä lisää turhautuneisuutta. Pyri välttämään riitatilanteita, sillä impulsiivinen reagointi ja itsehillinnän puute voivat räjäyttää tilanteen hetkessä aiottua suuremmaksi. Turhautuminen tulisi nyt kanavoida fyysiseen aktiviteettiin, esim. lenkkeilyyn, urheiluun, tanssiin tai käsillä tehtäviin luoviin toimiin. Venuksen ja Marsin neliön energia herättää sinkut talviunilta. Nyt on aika tarkistaa motivaatiosi ja tiedostaa mitä ominaisuuksia kumppaniehdokkaalta toivot. Tämä aspekti on tarkka sunnuntaiaamuna juuri ennen Täydenkuun muodostumista.

Kauriin merkissä vaikuttava Merkurius lähestyy Kalojen merkissä vaikuttavaa Neptunusta. Täydenkuun aikaan niiden välillä on 1° tarkka sekstiili. Aistit ottavat nyt herkästi vastaan impulsseja. Tämä on erittäin tuottoisaa aikaa kirjoittamiselle ja muunlaiselle luovalle toiminnalle. Ideat tulvivat alitajunnasta pinnalle ja nyt voikin olla hyvä tehdä aktiivisesti muistiinpanoja. Unimaailma kukoistaa värikkäänä ja innostavana. Pidä siis kynä ja paperi herätessäsi valmiina merkintöjä varten. Sanoilla, niin puhutuilla kuin kirjoitetuillakin, on nyt rauhoittava, jopa parantava vaikutus. Merkuriuksen ja Neptunuksen sekstiili on tarkka 06.02.

Uranus säteilee Härän merkistä käsin Venukselle 3° tarkassa sekstiilissä. Tämä energia aktivoi sosiaalista kanssakäymistä ja rakkauselämää. Yllätykselliset kohtaamiset piristävät mieltä. Sinkut havahtuvat katselemaan ympärilleen aivan uudenlaisella innostuksella. Rakkaus voikin nyt löytyä ennalta-arvaamattomalta taholta. Vaikkakin Uranukseen liitetään nopea ihastuminen ja melkein yhtä pikainen kyllästyminen, aidon rakkauden löytyminen voi hyvinkin olla nyt mahdollista. Uusi kumppani voi poiketa suuresti aikaisemmista tai suhteen muoto voi olla sinulle ei-tyypillinen. Uranuksen ja Venuksen sekstiili voi konkretisoitua elämässäsi myös odottamattoman rahantulon muodossa. Tämä aspekti on tarkka 08.02.

Täydenkuun vaikutusalueet ja teemaan sopivat affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 13°-21° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Täysikuu aktivoi nyt 02.-09.02. syntyneen Vesimiehen kartalla parisuhdeteeman, 04.-11.05. syntyneen Härän kartalla kotiin liittyvät teemat, 06.-13.08. syntyneen Leijonan kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat sekä 06.-13.11. syntyneen Skorpionin kartalla työteeman.

Täydenkuun affirmaation teemat ovat nyt luovuus, lapset, elinvoima, energisyys, rohkeus ja romantiikka.

Täysikuu Leijonan merkissä 16°41 sunnuntaina 05.02. klo 20:29 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Vesimiehen merkissä 21.01.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment