Skip to main content

Uusikuu Vesimiehen merkissä 21.01.2023

By 18.01.2023Astrologia

Lauantaina 21.01. Uusikuu muodostuu Vesimiehen merkissä asteluvulla 01°33. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus.

Uusikuu Vesimiehen merkissä 21.01.2023

Kun Uusikuu muodostuu Vesimiehen merkissä on aika kiinnittää huomio ystävyyssuhteisiin ja ryhmäaktiviteetteihin. Kenen seurassa viihdyt? Minkälaiset ihmiset innostavat ja tukevat sinua? Yhteisöllisyyden ja verkostoitumisen merkitys vahvistuu. Mikä on sinun osuutesi yhteisen tulevaisuuden rakentamisessa? Mitä arvokasta omia tavoitteitasi edistävää voit saada yhteisöstä? Vesimies-Uusikuu aktivoi tarkkailemaan asioita uudesta perspektiivistä. Voit löytää toimivia ratkaisuja tavanomaisen ajattelutapasi ulkopuolelta. Käänteentekevät uudistukset johtavat nyt parempaan huomiseen. Uusikuu Vesimiehen merkissä kutsuu kokeilemaan jotain uutta.

Uudenkuun aspektit

Uudenkuun aikaan Jupiter tekee Oinaan merkistä käsin Aurinko-Kuu -yhtymälle 3° tarkkaa sekstiiliä nostattaen tunnelmaa. On helppo luottaa parempaan huomiseen. Etenkin parisuhteessa hyvien tunteiden jakaminen on nyt luontevaa . Avoimuus lisää myös herkkyyttä tutustua uusiin ihmisiin. Optimistinen asenne kasvattaa uskoa uusiin suunnitelmiin. Uudentyyppisen kohtaamiset voivat auttaa sinua uuden aloittamisessa. Apu voi tulla ulkopuolisena vinkkinä, erilaiseen yhteisöön tutustumisen kautta tai ajatustesi kuuntelemisena. Pieninkin ulkopuolelta tuleva sysäys voi nyt vaikuttaa suuresti oman ideasi toteuttamiseen.

Kauriin merkissä vaikuttava Pluto säteilee vielä Aurinko-Kuulle 3° tarkassa yhtymässä. Voimakas ymmärrys muutoksen tarpeesta kumpuaa alitajunnasta. Seuraa nyt uniasi ja kiinnitä huomiota intuitiivisiin tuntemuksiisi. Jos olet ajautunut epätasapainoiseen suhteeseen (parisuhde, ystävyys tai yhteistyökuvio), pahanolontunne voi olla nyt käsinkosketeltavaa. Toisaalta tämä tuskaisuus viestittää sinulle muutoksen tarpeesta. Nyt on aika herätä havaitsemaan kontrolloivia ja riippuvuutta aiheuttavia käytösmalleja, niin omassa kuin läheistenkin toiminnassa. Pluton yhtymä Aurinko-Kuulle luo vahvuutta irrottautua rajoittavista ja haitallisista ihmisistä ja ympäristöistä.

Muut vaikuttavat aspektit

Kauriin merkissä vaikuttava Merkuriuksen energia voi vielä paikoitellen häiriintyä Oinaan merkissä vaikuttavan Jupiterin 4° väljän neliö vuoksi. Ajatus tai ainakin sen sanoittaminen ja ymmärretyksi tuleminen takkuilee etenkin haastavissa tilanteissa. Näin mahdollisesti juurikin silloin, jos tunnet edellä kuvailtua muutospainetta. Myös tilanteen itselle kaunisteleminen voi nyt muodostua sudenkuopaksi. Ole siis tietoinen näistä haasteista ja pyri pitämään tavoitteesi koko ajan kirkkaana silmiesi edessä. Älä anna epäoleellisten seikkojen sekoittaa ajatustasi vaan keskity oleelliseen.

Vesimiehen merkissä vaikuttava Venus aktivoituu Uudenkuun aikaan Saturnuksen 1° tarkalla yhtymällä nostattaa yksinäisyyden ja etäisyyden tunnetta. Kiintymyksen osoittaminen voi nyt olla haastavaa. Kykenemättömyys tuntea yhteenkuuluvuutta rasittaa ennen kaikkea epätasapainon riepottamia suhteita. Tasapainossa olevia suhteita tämä energia ei vahingoita. Uusissa sitoutumisissa Venuksen ja Saturnuksen yhtymä voi kuvastaa ikä- tai kokemuseroa. Raha-asioissa Saturnus varoittaa liiasta kulutuksesta. Taloudellisesti ei siis nyt kannata tehdä suuria investointeja.

Uudenkuun vaikutusalueet ja teemaan sopivat affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 28°-30° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris) ja 00°-06° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Uusikuu Vesimiehen merkissä aktivoi 21.-28.07. syntyneen Ravun ja Leijonan kartalla parisuhdeteeman, 22.-29.10. syntyneen Vaa’an ja Skorpionin kartalla kotiin liittyvät teemat, 18.-25.01. Kauriin ja Vesimiehen syntyneen kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat ja 18.-25.04. syntyneen Oinaan ja Härän kartalla työteeman.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt ystävyys, samanhenkisyys ja vapaus.

Uusikuu Vesimiehen merkissä 01°33 lauantaina 21.01. klo 22:53 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Ravun merkissä 07.01.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment