Skip to main content

Täysikuu Ravun merkissä 07.01.2023

By 04.01.2023Astrologia

Lauantaina 07.01. Täysikuu muodostuu Ravun merkissä asteluvulla 16°22. Ravun merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Kauriin merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Ravun merkissä 07.01.2023

Kun Täysikuu muodostuu Rapu-Kauris –akselilla, kyse on kodin ja työn välisestä tasapainosta. Sisäänpäin kääntynyt Rapu viihtyy parhaiten itselleen tutussa ympäristössä. Hän etenee vastahakoisesti arastellen vieraassa miljöössä, jossa uusien vaikutteiden tulva on hukuttaa empaattisen Ravun alleen. Kylmän kalskealta vaikuttava Kauris seuraa omaa päämääräänsä karussakin ympäristössä. Kauris näyttääkin kykenevän sulkemaan kaiken turhan ulkopuolelleen tavoitellessaan omaa päämääräänsä. Tämä Täysikuu kutsuu meitä näkemään intuition ja tunteiden ymmärtämisen (Rapu) merkityksen kohdatessamme ulkomaailman ja kulkiessamme omaa tavoitettamme (Kauris) kohti. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Täydenkuun aikaan Kauriin merkissä perääntyvä Merkurius tekee Kuulle 1° tarkkaa oppositiota. Omien tunteiden ymmärtäminen ja sanoittaminen on nyt haastava. Tämä heijastuu vahvasti jokapäiväiseen toimintaan. Mieli voi vaikuttaa oikukkaalta, pelokkaalta tai muuten sekavalta. Etenkin herkistä teemoista keskustellessa on hyvä olla valppaana. Jos keskustelun sävy muuttuu liian tunteikkaaksi eikä vastavuoroinen ymmärtäminen ole enää mahdollista, tilanne on hyvä keskeyttää hetkeksi. Mielen rauhoittumisen ja ilmapiirin tasoittumisen jälkeen keskustelua voi taas jatkaa. Tämä on hyvää aikaa selvittää puhumattomiksi jääneitä asioita.

Härän merkissä vaikuttava Uranus aktivoi nyt Kuuta 1° tarkassa sekstiilissä. Avoimmuutesi ja uteliaisuutesi avaavat ovia yllättäville ja innostaville kohtaamisille. Odottamattomat tilanteet muuttavat suunnitelmiasi. Mitä todennäköisemmin havaitset näiden muutosten tuovan helpotusta. Myös sattumanvaraiset kohtaamiset aktivoivat yllättäviin oivalluksiin. Nyt on hyvä aika kokeilla jotain rutiinista poikkeavaa. Voit huomata intuitiosi toimivan normaalia vahvempana. Voimakasta intuitiota kannattaa nyt käyttää päätösten tekoon. Mielialasi voi vaihdella hetkestä toiseen, mutta kaiken kaikkiaan tämä muuttuva energia tuntuu kevyeltä. Uranuksen suotuisa vaikutus Kuulle on hyvä käyttää vanhojen, huonosti toimivien tapojen hylkäämiseen ja uusien rutiinien oppimiseen.

Muut Täydenkuun aikana vaikuttavat aspektit

Perääntyvä Merkurius lähestyy trinissä Uranusta aspektin ollessa Täydenkuun aikaan 3° tarkka. Mieli on nyt avoin uusille ideoille. Nämä ideat voivat avautua spontaanisti, mutta myös kohtaamasi uudenlaiset ihmiset ja tilanteet voivat stimuloida mieltäsi aivan uudella tavalla. Intuitio toimii nyt voimakkaasti ja voitkin huomata uusien ahaa-elämysten aktivoituvan niin valve- kuin unitilassakin. Tämä aspekti suosii teknistä ajattelua ja siihen liittyviä opintoja. Ongelmatilanteisiin löytyy nyt helpommin ratkaisuja, sillä Uranus aktivoi ajattelua ja ymmärrystä hallitsevaa Merkuriusta. Omaperäiset ideat ja odottamattomat oivallukset tarjoavat nyt ratkaisumalleja erinäisiin pulmiin.

Vesimiehen merkissä vaikuttava Venus lähestyy Kaksosen merkissä perääntyvää Marsia. Nyt Täydenkuun muodostuessa niiden trini on 3° tarkka. Tämä aspekti lisää kiinnostusta sosiaaliseen kanssakäymiseen. Kaikentyyppiset kontaktit hyötyvät Venuksen ja Marsin suotuisasta aspektista, mutta ennen kaikkea uutta kumppania etsivät sinkut ja parisuhteessa olevat pääsevät nauttimaan tästä magneettisesta energiasta. Jos suhteesi on ajautunut solmukohtaan, nyt on hyvä aika aloittaa tilanteen selvittäminen. Marsin trini Venukselle aktivoi luovaan toimintaan. Kodin uudelleen somistaminen kuin myös taiteen luominen on nyt erittäin antoisaa ja inspiraatio löytyy kuin itsestään.

Täydenkuun vaikutusalueet ja teemaan sopivat affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 12°-20° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Täysikuu aktivoi nyt 03.-10.01. syntyneen Kauriin kartalla parisuhdeteeman, 02.-09.04. syntyneen Oinaan kartalla kotiin liittyvät teemat, 04.-12.07. syntyneen Ravun kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat sekä 06.-13.10. syntyneen Vaa’an kartalla työteeman.

Täydenkuun affirmaation teemat ovat nyt koti, perhe, turvallisuuden tunne, yhteenkuuluvuus ja juuret.

Täysikuu Ravun merkissä 16°22 lauantaina 07.01. klo 01:08 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Kauriin merkissä 23.12.2022

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment