Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 29.12.2022

By 27.12.2022Astrologia

Torstaina 29.12. Merkurius aloittaa perääntymisen Kauriin merkissä asteluvulla 24°21. Merkuriuksen varsinainen perääntyminen päättyy tällä erää 18.01.2023 vaikuttaen silloin Kauriin merkissä 08°08. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 07.02.2023 asti, jolloin Merkurius on saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.

Perääntyvä Merkurius 29.12.2022

Merkurius hallitsee astrologisesti mm. vuorovaikutusta, ajattelua, liikkumista ja sopimuksia. Kun Merkurius perääntyy on hyvä kiinnittää normaalia enemmän huomiota vuorovaikutuksen sudenkuoppiin ja varmistaa, että ymmärtää kuulemansa ja tulee itse ymmärretyksi. Tänä aikana emme mahdollisesti huomioi yksityiskohtia ja tästä syystä kannattaa olla varovainen sopimuksia allekirjoittaessa. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäaikaisia. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Jos et pysty siirtämään sopimuksen allekirjoittamista Merkuriuksen perääntymisen päättymisen jälkeiseen aikaan, varmista että olet ymmärtänyt mihin sopimuksessa sitoudut. Jos mahdollista, pyydä harkinta-aikaa tai ainakin tutustu sopimukseen rauhallisesti ja yksityiskohtaisesti. On hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan tarkoituksenmukaistakin. Eritoten suuria kauppoja kannattaa nyt välttää. Näiden piiriin kuuluu asuntokaupat, teknisten laitteiden ja kulkuvälineiden ostot ja myynnit. Tekniikka takkuilee usein juurikin perääntymisen alkuvaiheessa ja loppuvaiheessa, myös muutamaa päivää ennen Merkuriuksen liikkeen suunnanmuutosta. Jos matkustat Merkuriuksen perääntymisen aikana, varaudu jo ennalta myöhästymisiin ja peruutuksiin.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta sekä käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.

Perääntymisen aikana Merkuriukseen vaikuttavat aspektit

Heti perääntymisen alkaessa Merkurius aktivoituu Venuksen tarkalla yhtymällä. Samaan aikaan Pluto säteilee Merkuriukselle 4° tarkalla yhtymällä ja Kalojen merkistä käsin Neptunus aktivoi Merkuriusta 1° tarkalla sekstiilillä. Ajatus palaa nyt menneisiin tapahtumiin ja keskusteluihin. Positiivinen ja vastaanottavainen mieli auttaa suhtautumaan vaikeisiinkin teemoihin myönteisesti. Jos menneisyydessäsi on selvittämättömiä keskusteluja, nyt on loistava aika käsitellä niitä ja sopia mahdolliset epäselvyydet. Neptunuksen suotuisan aspektin vuoksi mieli on avoin luovalle ja henkiselle energialle. Tämä vahvistuu entisestään Venuksen tarkan yhtymän vuoksi. Halu saada aikaiseksi jotain hyvää johtaa konkreettisen auttamisen lisäksi diplomaattiseen ja konflikteja ehkäisevään tai ratkaisevaan toimintaan. Pluton yhtymä tuo mukanaan rohkeutta tarkkailla omaa ajatusta ja kommunikointia sekä nähdä niissä mahdolliset kehitystarpeet.

Vuoden vaihteen jälkeen Merkurius lähestyy vähitellen Härän merkissä vaikuttavaa Uranusta trinissä. Mieli on avoinna uusille ideoille ja mahdollisuuksille. Intuitio on nyt vahvaa ja voit kokea voimakkaita välähdyksen omaisia oivalluksia. Tarkkaile mieltäsi niin valve- kuin unitilassakin. Unipäiväkirjan pitäminen on nyt suositeltavaa, etenkin jos sinulla on tapana unohtaa unesi. Jos yrität selvittää jotain teknistä ongelmaa, juuri nyt Uranuksen myönteisen aspektin vaikuttaessa on mahdollista oivaltaa jopa mahdottomuuksiakin. Mielenkiintoinen seura inspiroi ajattelemaan uudella tavalla. Uranuksen trini vaikuttaa perääntyvään Merkuriukseen 05.-12.01. välisenä aikana.

Juuri ennen perääntymisliikkeensä päättymistä Merkurius saavuttaa Oinaan merkissä vaikuttavan Jupiterin neliössä. Ajatus on positiivinen ja mieli innostuu erinäisistä suunnitelmista. Jupiterin luonteeseen kuuluu suurentelu ja ylenpalttinen optimismi. Jos sinun pitää tehdä nyt lupauksia, varo yliarvioimasta omaa kapasiteettiasi. Keskittyminen on tänä aikana haastavaa ja siksi on hyvä kiinnittää tietoisesti huomiota yksityiskohtiin. Tarvittaessa lue tai kysy mieluummin kahdesti tai jopa kolmesti. Jupiterin neliö Merkuriukselle takaa kuitenkin nautinnollisia hyvässä seurassa ja moninaisia kontakteja.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 07.02.2023 asti.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.