Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 13.12.2023 – Pitkän tähtäimen suunnitelmat

By 10.12.2023Astrologia

Keskiviikkona 13.12.2023 Merkurius aloittaa vuoden viimeisen perääntymisen Kauriin merkissä asteluvulla 08°29. Merkuriuksen varsinainen perääntyminen päättyy tällä erää 02.01.2024 vaikuttaen silloin Jousimiehen merkissä asteluvulla 22°11. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 21.01.2024 asti, jolloin Merkurius on saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.

perääntyvä merkurius 13.12.2023

Merkurius hallitsee astrologisesti mm. vuorovaikutusta, ajattelua, liikkumista ja sopimuksia. Kun Merkurius perääntyy on hyvä kiinnittää normaalia enemmän huomiota vuorovaikutuksen sudenkuoppiin ja varmistaa, että ymmärtää kuulemansa ja tulee itse ymmärretyksi. Tänä aikana emme mahdollisesti huomioi yksityiskohtia ja tästä syystä kannattaa olla varovainen sopimuksia allekirjoittaessa. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäaikaisia. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Jos et pysty siirtämään sopimuksen allekirjoittamista Merkuriuksen perääntymisen päättymisen jälkeiseen aikaan, varmista että olet ymmärtänyt mihin sopimuksessa sitoudut. Jos mahdollista, pyydä harkinta-aikaa tai ainakin tutustu sopimukseen rauhallisesti ja yksityiskohtaisesti. On hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan tarkoituksenmukaistakin. Eritoten suuria kauppoja kannattaa nyt välttää. Näiden piiriin kuuluu asuntokaupat, teknisten laitteiden ja kulkuvälineiden ostot ja myynnit. Tekniikka takkuilee usein juurikin perääntymisen alkuvaiheessa ja loppuvaiheessa, myös muutamaa päivää ennen Merkuriuksen liikkeen suunnanmuutosta. Jos matkustat Merkuriuksen perääntymisen aikana, varaudu jo ennalta myöhästymisiin ja peruutuksiin.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta sekä käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai puhdistaa kaappeja turhasta tavarasta.

Perääntymisen aikana Merkuriukseen vaikuttavat aspektit

Merkurius perääntymisen alkaessa siihen osuu Skorpionin merkissä vaikuttavan Venuksen alle 2° tarkka sekstiili. Samaan aikaan Jupiter säteilee Härän merkistä käsin Merkuriukselle 2° tarkassa trinissä. Venuksen ja Jupiterin välillä muodostuu 4° tarkka oppositio. Päivän energiaan vaikuttaa myöskin muutamia tunteja ennen Merkuriuksen perääntymisen alkamista Jousimiehen merkissä muodostuva Uusikuu, jonka energia värjäytyy Kalojen merkissä vaikuttavan Neptunuksen tarkalla neliöllä. Kauriin merkissä Merkuriuksella on taipumusta kriittiseen ja vähättelevään ajatusmalliin. Venuksen ja Jupiterin vaikuttaessa myönteisesti Merkuriuksen energiaan voit huomata, että nyt on helppo sekä antaa että vastaanottaa positiivista ja kannustavaa palautetta. Ajatus orientoituu tulevaisuuteen ja nyt onkin mahdollista nähdä tilanteissa ennemmin uusia mahdollisuuksia kuin haasteita. Ihan yltiöpositiiviseksi tässä ajassa ei kuitenkaan päästä, sillä Kauris-Merkurius pitää jalat vakaasti maankamaralla. Tämä onkin tärkeää, sillä Neptunuksen neliö Aurinko-Kuulle varoittaa hyväuskoisuuden ansoista. Toisaalta saturninen kaurisenergia pitää huolen siitä, että suunnitelmat ja tulevaisuuden visiot pysyvät realistisina ja toteuttamiskelpoisina. Merkuriuksen ja Venuksen välisestä sekstiilistä pääsemme nauttimaan 15.12. asti, kun taas Jupiterin ja perääntyvän Merkuriuksen trini tarkentuu 18.12.

Muutaman päivän päästä Merkurius saavuttaa Kalojen merkissä vaikuttavan Saturnuksen vaikutusalueen. Sunnuntaina 17.12. niiden välillä vallitsee 5° tarkka sekstiili. Tämä vahvistaa entisestään tosiasioihin nojautuvaa ajatusta ja nyt onkin helppo tehdä kauaskantoisia suunnitelmia. Tavoitteena on löytää käytännöllinen ja tuloksellinen ratkaisu. Omien ideoiden ja ajatusten kommunikointi on nyt tarkoin harkittua. Oleelliseen keskittyminen ja yksityiskohtiin paneutuminen minimoivat virheiden mahdollisuudet. Näin lopputulos on mitä todennäköisemmin menestyksekäs. Tämä pätee niin opintoihin, tärkeiden päätösten tekoon kuin kaikenlaisiin neuvotteluihin, sopimuksiin ja liiketoimiinkin. Tämä kaksinkertaisesti Merkuriukseen vaikuttava saturninen energia – Merkuriuksen perääntyminen Kauriin merkissä ja Saturnuksen suotuisa kulma Merkuriukselle – pehmentää osaltaan perääntyvälle Merkuriukselle tyypillisiä haasteita kuten esim. ajatuksen ja kommunikoinnin epätarkkuutta. Saturnuksen ja perääntyvän Merkuriuksen sekstiili on tarkka 21.12.

Perääntyessään Merkurius vaihtaa 23.12. merkkiä Kauriista Jousimieheen. Vain tunteja Jousimiehen merkkiin siirtymisen jälkeen se saavuttaa Kalojen merkissä vaikuttavan Neptunuksen vaikutusalueen. Joulun vietto menee siis Neptunuksen ja Merkuriuksen välillä vallitsevan neliön merkeissä. Joulupöydän äärellä onkin nyt tärkeää muistaa pitää mieli sekä ajatukset selkeänä, sillä Neptunuksen neliö Merkuriukselle tuo mukanaan epävarmuutta ja väärinymmärryksiä. Vuorovaikutuksen haasteet voivat eskaloitua riitoihin, etenkin jos alkoholia on nautittu liikaa. Kaikenlaiset päihteet vaikuttavat tänä aikana normaalia voimakkaammin, joten niiden käytön kanssa on hyvä olla varovainen. Kommunikoinnissa on nyt hyvä pysyä mahdollisimman selkeällä ja napakalla linjalla, jotta väärintulkinnoille ei jää tilaa. Hyvääkin tarkoittavat ajatukset voivat kääntyä nyt itseäsi vastaan. Muistathan varoa pyhien aikaan huijareita, jotka pyrkivät käyttämään tätä herkkää aikaa hyödykseen. Tämä neptuuninen aika suosii kuitenkin luovaa ja henkistä toimintaa tai luovuuden anneista nauttimisesta. Neptunuksen ja perääntyvän Merkuriuksen neliö on tarkka 27.12.

Joulupäivänä perääntyvä Merkurius saavuttaa niin ikään Jousimiehen merkissä vaikuttavan Marsin. Tämä herkistää aisteja ja voit huomata, miten energia muuttuu sähäkämmäksi. Reagointi on salamannopeaa ja ajatus terävää. Nyt kun Neptunus tekee samaan aikaan neliötä Merkurius yhtymä Marsille keskustelujen nopealiikkeiset käänteet ja mahdolliset mielipiteiden muutokset ärsyttävät. Tapaninpäivänä tämä herkkä kuvio aktivoituu vielä Kuun tarkalla oppositiolla Merkurius-Marsille. Voit kokea provosoituvasi normaalia herkemmin tai huomata oman reagointisi provosoivan muita. Nyrkkirysylle ei kuitenkaan nytkään kannata ryhtyä, vaikka tässä energiassa onkin taipumusta toimia ensin ja ajatella vasta jälkeenpäin. Keskity mielummin miettimään, miten voit käyttää tätä energiaa taistelemalla jonkin hyvän asian puolesta. Ja taisteleminen ei todellakaan tapahdu nyt fyysistä voimaa käyttäen vaan verbaalisesti argumentoiden. Marsin ja perääntyvän Merkuriuksen yhtymä on tarkka 28.12.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 21.01.2024 asti.

Edellinen Merkuriuksen perääntymisvaihe: Perääntyvä Merkurius 23.08.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.