Skip to main content

Täysikuu Kaksosen merkissä 27.11.2023 – Turhautunut ja väärinymmärretty

By 23.11.2023Astrologia

Maanantaina 27.11. Täysikuu muodostuu Kaksosen merkissä asteluvulla 04°51. Kaksosen merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Jousimiehen merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Kaksosen merkissä 27.11.2023

Täysikuu Kaksosen merkissä

Kun Täysikuu muodostuu Kaksonen-Jousimies –akselilla huomio kiinnittyy vuorovaikutustaitojen kehittämiseen. Vilkkaan Kaksosen mieli keskittyy samaan aikaan useampaan kohteeseen. Näin hänelle jää asiasta usein melko pinnallinen käsitys. Mahdollisia aukkoja Kaksonen pystyy täyttämään loogisen päättelykykynsä avulla. Tiedonjanoinen Kaksonen tietää paljosta vähän ja pystyy näin kommunikoimaan melkeinpä mistä tahansa. Seikkailunhaluisen Jousimiehen avarakatseisuus avaa hänelle ovia uusiin kiinnostaviin oppeihin. Riipumattomana ajattelijana hän ottaa itselleen vapauden kehittää maailmankuvastaan itsensä näköisen. Omaa horisonttiaan avartaen Jousimies etsii vastausta suurimpaan mysteeriin: mikä on elämän perimmäinen merkitys? Tämä Täysikuu etsii tietoisuuden tasapainoa yhdistelemällä arkisen tiedon (Kaksonen) elämän suuriin viisauksiin (Jousimies). Tutkiskele vallitsevia suuntauksia, tarkista oma asenteesi ja suhtautumisesi niihin. Tarvittaessa kyseenalaista informaatiovirran mukana tuleva tieto. Täydenkuun energia vaatii keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Täydenkuun aikaan Mars tekee Jousimiehen merkistä käsin Kuulle 3° tarkkaa oppositiota. Mieli on impulsiivinen ja ilmassa on ärtymystä. Pienetkin asiat, joista et normaalisti juurikaan piittaa, voivat ärsyttää ja kimpaannuttaa. Toiminta ja reagointi on nyt äkkinäistä ja spontaania. Tämä lisää riitojen ja onnettomuuksien riskiä. Vetäytyminen omiin oloihin auttaa välttämään konfliktitilanteita, mutta aggressiot pitää kuitenkin pystyä päästämään ulos. Marsin oppositio Kuulle nostattaa kilpailuhenkeä eikä ihmissuhteetkaan ole nyt turvassa impulsiiviselta reagoinnilta. Fyysinen toiminta, omien ennätysten parantaminen tai vierailu raivohuoneessa voi auttaa sinua purkamaan sisäistä kiukkua. Voit tuntea sinnikästä itsepäisyyttä ja periksiantamattomuutta. Väkisin valmista ei kuitenkaan synny. Vaikka se tässä ajassa vaikealta tuntuukin, kompromissit ja muiden tarpeiden huomioon ottaminen vie nopeammin perille.

Kalojen merkissä vaikuttava Saturnus aktivoi Täydenkuun energiaa 4° tarkassa neliössä. Mieli on nyt synkkä ja alakuloinen. Voi tuntua haastavalta olla aktiivinen tai yhteydessä muihin ihmisiin. Suru, syyllisyys ja häpeä menneistä tapahtumista voivat nousta pinnalle. Nyt on kuitenkin tärkeää uskaltaa katsoa näitä tuntemuksia ja niistä aiheuttavia tilanteita silmiin. Tämä estää katkeroitumasta ja itsetunnon heikentymistä. Tässä ajassa voit tuntea olosi yksinäiseksi tai haet tarkoituksellisesti etäisyyttä muista. Pidä mielessäsi, että kyse on omasta sisäisestä prosessoinnista, joten muiden syyttäminen tarkoittaisi vain vastuun työntämistä väärälle taholle. Parisuhteessa voi olla vaikeaa saada tunneyhteyttä kumppaniin. Jos huomaat näin olevan, tarkastele tilannetta vastuullisesti ja näe mahdollisesti myös oma osuutesi tilanteeseen.

Muut Täydenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Jousimiehen merkissä vaikuttavan Merkuriuksen ja Vaa’an merkissä vaikuttavan Venuksen välillä muodostuu Täydenkuun aikaan 3° tarkka sekstiili. Tämä keventää energiaa ja tuo mahdollisuuden rentoutua ja purkaa mahdollista taakkaa. Vaikeassa tilanteessa voit nyt löytää oikeat sanat osoittaaksesi kumppanillesi tai läheisillesi rakkauttasi ja kiintymystäsi. Edellä mainitun Saturnus neliö Kuun vaikutuksen alla ei kuitenkaan pidä vetäytyä haastavassakaan tilanteessa kumppanin luota ja lähteä hulluttelemaan muiden kanssa. Jos koet, että tarvitset välimatkaa ja haluat unohtaa ongelmat hetkeksi, tee se reilusti kumppaniasi informoiden. Hänelle on hyvä kertoa, että hän ja suhteenne ovat sinulle tärkeitä, mutta nyt kaipaat etäisyyttä ja tilaa hengittää. Sopikaa myös etukäteen, milloin istutte puhumaan ongelmasta. Merkuriuksen ja Venuksen välinen sekstiili tuo mukanaan halua ymmärtää. Tämä aika suosii konfliktien selvittamistä ja kaikkia osapuolia tyydyttävien ratkaisujen löytämistä. Myös liiketoiminta ja ennen kaikkea siihen liittyvät tapaamiset ja sopimukset hyötyvät tästä energiasta.

Kalojen merkissä vaikuttavan Neptunuksen tarkka neliö Merkuriukselle sekoittaa ajatusta ja nostattaa väärinymmärrysten mahdollisuutta. Nyt on tärkeää kiinnittää entistä tarkempaa huomiota kommunikointiin. Yksinkertaisetkin ohjeet tuottavat nyt ongelmia. Informaation vääristely ja tahaton väärintulkinta aiheuttavat hämmennystä ja vaikeita tilanteita. Virallisissa asioissa pyydä apua. Kaikessa kommunikoinnissa kannattaa nyt pysyä yksinkertaisuuden ja selkeyden puolella. Neptunuksen ja Merkuriuksen välinen neliö kutsuu huijaavaa energiaa liikkeelle. Nyt kannattaa siis olla varovainen eikä luottaa tuntemattomiin tahoihin. Tämän energian vallitessa on hyvä olla skeptinen ja välttää suurempia sitoutumisia. Tärkeät liikekeskustelut on hyvä siirtää myöhäisempään ajankohtaan. Ole myös entistä varovaisempi kaikkien päihdeaineiden kanssa. Neptunuksen ja Merkuriuksen välinen neliö suosii luovaa toimintaan.

Saturnuksen ja Marsin välillä vaikuttaa Täydenkuun aikaan 1° tarkka neliö. Omien tavoitteiden ilmaiseminen voi tuntua haastavalta. Tämä nostattaa turhautumista ja estyneisyyden tunnetta. Ulkopuoliset esteet ja viivästykset koettelevat kärsivällisyyttä. Voit myös kokea toisten vähättelevän sinua ja rajoittavan toimintaasi. Myös olosuhteet voivat vaatia malttamaan suunnitelmien kanssa. Keskity kuitenkin päämäärääsi. Tarkista suunnitelmiasi, tarvittaessa muokkaa ja korjaa niitä. Saturnuksen ja Marsin välinen neliö vaatii asioiden tarkastelua ja tilanteen uudelleen arviointia. Tässä ajassa opitaan ennen kaikkea kärsivällisyyttä ja ahkeruutta. Frustraation synnyttämät energianpurkaukset pahentavat ongelmaa. Nyt ei ole siis oikea aika taistella tuulimyllyjä vastaan ja pakottaa asioita ennalta määrättyyn muottiin. Tutki ja ennakoi. Näin löydät viisautta ja pystyt ennaltaehkäisemään tulevia haasteita ja vaikeuksia.

Kauriin merkin puolelta Pluto säteilee Jousimiehen merkissä vaikuttavalle Marsille 4° tarkassa sekstiilissä. Voit tuntea energian määrän lisääntyneen. Marsin ja Pluton välinen sekstiili tuo mukanaan tavoitteellista energiaa. Tämä intensiivinen joskin hallittu energia tuo kestävyyttä jatkaa määrätietoisesti kunnes saavutat tavoitteesi. Nyt on oikea aika aktivoitua juuri niiden suunnitelmien kanssa, jotka ovat tuntuneet liian vaikeilta saavuttaa. Oleelliseen keskittyminen on nyt helppoa ja projektin edetessä voit tuntea sisäisen motivaation kasvavan entisestään. Pluton sekstiili Marsille auttaa taistelemaan oman toiminnan puolesta. Näin myöskin tilanteissa, joissa sinua provosoidaan tai uhataan. Fyysisen energian määrä on nyt valtava, joten tämä aika suosii kaikenlaista ruumiillista aktiviteettia.

Täydenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 01°-09° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Täysikuu aktivoi nyt 24.11.-01.12. syntyneen Jousimiehen kartalla parisuhdeteeman, 20.-27.02. syntyneen Kalan kartalla kotiin liittyvät teemat, 23.-30.05. syntyneen Kaksosen kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat sekä 25.08.-01.09. syntyneen Neitsyen kartalla työteeman.

Täydenkuun affirmaation teemat ovat nyt vuorovaikutus, oppiminen, kirjoittaminen, PR, lähiympäristö ja sisarukset.

Täysikuu Kaksosen merkissä 04°51 maanantaina 27.11. klo 11:16 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Skorpionin merkissä 13.11.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).