Skip to main content

Kuunpimennys Härän merkissä 08.11.2022

By 07.11.2022Astrologia

Tiistaina 08.11. Täysikuu muodostuu Härän merkissä 16°01. Härän merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Skorpionin merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Tämä Täysikuu on samalla Kuunpimennys. Auringon- ja Kuunpimennykset ovat vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampia kuin normaalit Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Kuten aina Täydenkuun aikaan Auringon ja Kuun ollessa vastakkaisissa merkeissä, Kuunpimennyksessä on kyse kahden vastakkaisen osapuolen tasapainosta ja niiden suhteesta toisiinsa. Niinpä Kuunpimennys kuin Täysikuukin aktivoi meidän mielessämme usein suhdeteeman, esim. työn ja kodin, fyysisen terveyden ja henkisen tasapainon tai itsenäisyyden ja yhteenkuuluvuuden välisen suhteen. Kuunpimennyksen aikana kiinnitämme huomiomme siihen, mitä tarvitsemme, mitä meiltä puuttuu, mitä haluamme ja olemmeko tyytyväisiä siihen, mitä elämässämme on tai mitä siihen kuuluu.

Kuunpimennys Härän merkissä 08.11.2022

Pimennykset

Pimennykset koetaan usein jonkin asteisina kriiseinä, käännekohtina, jotka muuttavat elämän suunnan. Kun pimennys osuu tarkasti omaan karttaasi, voit huomata suuren muutosten aallon ”vyöryävän” ylitsesi. Muutoksen tarve on suuri, mutta toisinaan me tunnistamme tämän vasta hyökyaallon laantumisen jälkeen, jolloin olemme jo keskellä siirtymävaihetta. Pimennysten kosketus herättää usein turhaa pelkoa, sillä sisäisesti aavistamme muutoksen lähestymisen. Koska vain vallalla oleva tilanne on meille tuttua, epävarmuus tulevasta valtaa mielemme. Pimennykset merkitsevät suurta kasvua henkilökohtaisessa kehityksessä, siksi niiden aikaiset suunnanmuutokset ovat tarpeellisia oman kehityksemme kannalta. Ihmissuhteissa koetaan näinä aikoina suuria haasteita, osa suhteista tulee tiensä päähän, osa vahvistuu. Ammatilliset, paikkakunnan tai elämäntapojen muutokset ovat myös yleisiä pimennyksen kosketuksen aikana. Pimennykset osuvat kahden vastakkaisen merkin kohdalle aina noin kahden vuoden jaksoissa suunnilleen yhdeksän vuoden välein. Härkä-Skorpioni –akselin viimeinen pimennys osuu lokakuulle 2023.

Täysikuu Härän merkissä

Aurinko säteilee Skorpionin merkistä käsin tarkassa oppositiossa Härän merkissä vaikuttavaan Kuuhun. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Härkä-Skorpioni -akselilla on kyse status quon ja transformaation välisestä konfliktista. Kiinnipitävä Härkä etenee mielellään hitaasti, jopa niin hitaasti, ettei muutosta näytä juurikaan tapahtuvan. Totaalisen muutoksen puolesta puhuva Skorpioni sokeutuu toisinaan tehdessään tilaa uudelle tuhoten kaiken tieltään. Tämä Täysikuu keskittyy pysyvyyden ja muutoksen väliseen tasapainoon. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Juuri Kuunpimennyksen muodostuessa Kuu on saavuttanut Härän merkissä vaikuttavan Uranuksen alle 1° tarkassa yhtymässä. Tunne-elämä on nyt impulsiivista. Sisäinen tarve itsenäisyydelle ja riippumattomuudelle kasvaa. Voit tuntea olosi erittäin kärsimättömäksi ja levottomaksi. Tämä voi johtaa impulsiiviseen käyttäytymiseen ja jopa äärimmäisiinkin toimiin. Yllättävät tapahtumat läheisissä suhteissa lisäävät levottomuutta ja muokkaavat suhteiden suuntaa tai dynamiikkaa. Uranuksen yhtymä Kuulle vahvistaa intuitiota, vältä silti tunteiden myrskyssä tehtyjä päätöksiä.

Kuunpimennyksen aikanaan Skorpionin merkissä vaikuttava Merkurius tekee tarkkaa oppositiota Kuulle. Tunteiden ja rationaalisen ajattelun välinen ristiriita vaikeuttaa tilanteen hallintaa. Tuntuu kuin sydän ja järki puhuisivat eri kieltä. Kokemus siitä, että et tule ymmärretyksi, on nyt voimakkaasti pinnalla. Tärkeitä keskusteluja käydessä ole normaalia tarkkaavaisempi ja varmista, että ymmärrät ja tulet ymmärretyksi. Merkuriuksen ja Kuun oppositio voi myös nostattaa pelkotiloja ja kärjistää pelkojen herättämiä ennakkoasenteita.

Niin ikään Skorpionin merkissä vaikuttava Venus tekee nyt oppositiota Kuulle. Tämä aspekti on Kuunpimennyksen aikaan 4° tarkka. Rakkauden ja läheisyyden merkitys kasvaa. Voit kokea vaikeutta antaa rakkautta ja hellyyttä. Vastavuoroisesti voit kokea, ettet ole rakastettu. Tämä on parisuhteille haastavaa aikaa. Ennen kaikkea sellaiset parisuhteet, joissa fyysinen läheisyys ja rakkauden osoitukset eivät ole tasapainossa kummankin osapuolen tarpeiden kanssa, joutuvat nyt koetukselle. Tyytymättömyys voi johtaa mustasukkaiseen käyttäytymiseen, turvattomuuden tunteeseen tai uskottomuuteen. Kumppania etsivät sinkut voivat huomata tyytyvänsä vähempään vain välttääkseen yksinjäämisen tunteen.

Vesimiehen merkissä vaikuttava Saturnus heijastaa energiaansa Kuulle 3° tarkassa neliössä. Voit tuntea mielen alavireen lisääntyvän. Omia tunteita on vaikea jakaa. Olo tuntuu raskaalta ja apealta. Myös surullisuus ja yksinäisyys voivat nousta nyt pinnalle. Tunne joko omasta tai kumppanin riittämättömyydestä vaikeuttaa jo entuudestaan haastavassa tilanteessa olevia parisuhteita. Vaikeus löytää läheisyyttä tai päästää toista lähelle näkyy myös tasapainoisissa suhteissa. Yritä sanoittaa tuntemuksesi mahdollisimman hyvin kumppanillesi. Näin vältyt suuremmalta draamalta.

Muut Täydenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Skorpionin merkissä Merkurius ja Venus tekevät Kuunpimmennyksen aikaan 4° tarkkaa yhtymää. Merkurius saavuttaa Venuksen tarkassa yhtymässä 22.11. Tarve ilmaista rakkautta ja välittämistä tuntuu lähes pakahduttavalta. Ehkä haluat antaa rakkaallesi lahjan osoittaaksesi kuinka tärkeä hän sinulle on. Tai kirjoittaa hänelle runon tai kirjeen. Merkurius symbolisoi astrologiassa kaupankäyntiä ja Venus puolestaan raha-asioita. Kun nämä energiat yhtyvät tarkkasilmäisen ja intuitiivisen Skorpionin merkissä, aika on mitä parhain liiketoimintaan ja markkinointiin. Shoppaillessa voit löytää helposti hyvää laatua edullisella hinnalla.

Merkuriuksen ja Uranuksen 1° tarkka oppositio tekee ajatuksesta nopeatempoista. Tämä auttaa oivaltamaan uutta. Keskittyminen on nyt kuitenkin haastavaa. Huomio kiinnittyy herkästi ympärillä tapahtuvaan ja oleelliseen keskittyminen haparoi. Tämä lisää virheiden ja onnettomuuksien todennäköisyyttä. Nyt on siis parempi ajatella kahdesti. Varo päästämästä sammakoita suusta. Muista myös keskittyä vastaanottamaan informaatiota. Tämä aika vaatii joustavuutta, joten varaudu odottamattomiin käänteisiin. Yllättävät muutokset voivat johtua epäselvästä kommunikoinnista, tekniikan tai aikataulujen pettämisestä, mutta myös liikenteen myöhästymisistä. Pidä mielesi avoinna, sillä uusia mahdollisuuksia ja ideoita voi ilmaantua odottamattomilta tahoilta.

Saturnuksen 3° tarkka neliö Merkuriukselle tuo lisähaastetta kommunikointiin, sillä tämä aspekti vetää magneetin lailla väärinymmärryksiä puoleensa. Vuorovaikutus häiriintyyy negatiivisuuteen taipuvaisten ajatusten vuoksi. Riitaantuminen, jopa tahallinen toisen vähättely, on nyt mahdollista. Halu ottaa välimatkaa voi näyttää hyvältä vaihtoehdolta. Tarvittavan kärsivällisyyden löytyminen on nyt haastavaa. Toisaalta tämä aspekti suosii pitkäjänteistä mentaalia työskentelyä. Kiinnitä ennen kaikkea huomiosi yksityiskohtiin, niin opinnoissa kuin arjen vuorovaikutuksessakin. Jos olet isojen päätösten äärellä, harkitse rauhassa ja tarkkaan. Tarvittaessa hae apua ulkopuoliselta taholta.

Kalojen merkissä vaikuttava Neptunus säteilee 3° tarkassa trinissä Venukselle nostattaen romanttista ilmapiiriä uusiin sfääreihin. Halu jakaa rakkautta ja hyvää mieltä on nyt voimakas. Tämä empatiaa kasvattava aspekti auttaa selviämään edellä mainituista haastavista energioista. Nyt voisi olla hyvä aika keksiä jotain mieltä hivelevää yhteistä tekemistä etääntymisen sijaan. Miten olisi ihana syysilta hyvän ruuan ja elokuvan äärellä? Tai vaikkapa yhteinen rentoutumistuokio? Tämä on myös hyvää aikaa aloittaa luova projekti. Kenties sinulla on jokin työ jäänyt keskeneräiseksi odottamaan uutta inspiraatiota. Nyt on hyvä aika viimeistellä kesken jääneet työt.

Saturnus etääntyy vähitellen Uranuksen vaikutusalueelta. Kuunpimennys nostattaa epävarmuuden ja pelon tunnetta vielä seuraavan 6 kuukauden aikana. Viimeaikaiset rajoitukset ja uhkakuvat ovat näyttäneet ihmiskunnalle muutoksen tarpeellisuuden. Jokainen yksilö on vastuussa muutoksista omassa elämässään, mutta myös omasta osuudestaan yhteiskunnallisessa ja globaalisessa uudistumisessa.

Täydenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 11°-21° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Täysikuu Härän merkissä aktivoi 31.01.-09.02. syntyneen Vesimiehen kartalla kotiin liittyvät teemat, 01.-11.05. syntyneen Härän kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 03.-13.08. syntyneen Leijonan kartalla työteeman ja 03.-13.11. syntyneen Skorpionin kartalla parisuhdeteeman.

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt henkinen ja materiaalinen vauraus, hedelmällisyys ja kasvu.

Täysikuu Härän merkissä 16°01 tiistaina 08.11. klo 13:02 EET/EEST *.

Edellinen kuunvaihe: Auringonpimennys Skorpionin merkissä 25.10.2022

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment