Skip to main content

Auringonpimennys Skorpionin merkissä 25.10.2022

By 23.10.2022Astrologia

Tiistaina 25.10. Uusikuu muodostuu Skorpionin merkissä 02°00. Tämä Uusikuu on samalla Auringonpimennys. Auringon- ja Kuunpimennykset ovat vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampia kuin normaalit Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Uudenkuun lailla Auringonpimennykseen liittyy aina uusi alku: jotain vanhaa on jätettävä taakse, jotta jotain uutta voi alkaa.

Auringonpimennys Skorpionin merkissä

Pimennykset

Pimennykset koetaan usein jonkin asteisina kriiseinä, käännekohtina, jotka muuttavat elämän suunnan. Kun pimennys osuu tarkasti omaan karttaasi, voit huomata suuren muutosten aallon ”vyöryvän” ylitsesi. Muutoksen tarve on suuri, mutta toisinaan me tunnistamme tämän vasta hyökyaallon laantumisen jälkeen, jolloin olemme jo keskellä siirtymävaihetta. Pimennysten kosketus herättää usein turhaa pelkoa, sillä sisäisesti aavistamme muutoksen lähestymisen. Koska vain vallalla oleva tilanne on meille tuttua, epävarmuus tulevasta valtaa mielemme. Pimennykset merkitsevät suurta kasvua henkilökohtaisessa kehityksessä, siksi niiden aikaiset suunnanmuutokset ovat tarpeellisia oman kehityksemme kannalta. Ihmissuhteissa koetaan näinä aikoina suuria haasteita, osa suhteista tulee tiensä päähän, osa vahvistuu entisestään. Ammatilliset muutokset, paikkakunnan tai elämäntapojen muutokset ovat myös yleisiä pimennyksen kosketuksen aikana. Pimennykset osuvat kahden vastakkaisen merkin kohdalle aina noin kahden vuoden jaksoissa suunnilleen yhdeksän vuoden välein. Tämä pimennys jatkaa Härkä-Skorpioni akselilla muodostuneiden pimennysten jaksoa, joka alkoi tällä erää marraskuussa 2021.

Uusikuu Skorpionin merkissä

Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Kun Uusikuu muodostuu Skorpionin merkissä, on aika kiinnittää huomio muutosta tarvitseviin asioihin elämässämme. Voimme muuttaa omaa suhtautumista kyseiseen asiaa ja näin transformoida tämän teeman elämässämme. Jos tämä Uusikuu esimerkiksi osuu kartallasi kuudenteen huoneeseen, voit nyt uudistaa ravitsemustapojasi tai muita terveyteen vaikuttavia tottumuksia ja näin saada lisää energiaa ja innostusta arkeesi. Uusikuu helpottaa tarvittavien muutosten sisäistämistä. Mieti siis, missä elämänalueessa voisit tarvita kohennusta ja ota Uudenkuun uudistava energia käyttöösi.

Uudenkuun aspektit

Skorpionin merkissä vaikuttava Venus tekee tarkkaa yhtymää Aurinko-Kuulle kohdistaen katseen rakkauden, hyvää mieltä tuottavien asioiden sekä talouden suuntaan. Ystävien kanssa vietetty aika ja kauniista asioista nauttiminen tuottavat nyt suurta mielihyvää. Rakkaussuhteet saavat nyt suuren merkityksen. Haastavassa tilanteessa olevat parisuhteet voivat nähdä uutta toivoa ja molemminpuolinen tahto työstää parisuhteen solmut luo suhteelle paremman pohjan. Toisaalta osa vaikeassa tilanteessa olevista suhteista tulee tiensä päähän, mutta sen toteaminen koetaan hyvänä, helpottavana asiana. Sinkuilla on nyt hyvä mahdollisuus löytää uusi kumppani. Tämän Auringonpimennyksen aikana alkavat suhteet ovat erittäin merkityksellisiä. Raha-asioissa sinun on mahdollista tehdä merkittäviä muutoksia. Ne eivät välttämättä tapahdu hetkessä tai ilman ponnistuksia, mutta tärkeää on nyt laittaa hyvä kehitys alulle.

Oinaan merkissä vaikuttava Jupiter säteilee Aurinko-Kuu-Venukselle 2° tarkassa kvinkunssissa. Aiemmin tehdyt oikeat valinnat tuottavat nyt tulosta. Varmista kuitenkin, että se, mitä haluat, on myös sitä, mitä oikeasti tarvitset tunteaksesi olosi onnelliseksi. Jos tahto ja tarve eivät kohtaa toisiaan, tulet huomaamaan tyytymättömyyden ja pettymyksen tunteiden lisääntyvän. Voit muokata tavoitteitasi tarpeen mukaan ja näin korjata mahdolliset suuntavirheet. Nyt on aika etsiä onnen tunnetta työstämällä omaa persoonaa. Jupiterille tyypillinen liioittelu tuottaa harmia ja stressiä rakkaussuhteissa, joissa antaminen ja vastaanottaminen ei ole tasapainossa. Tasa-arvoisen balanssin löytäminen helpottaa tilannetta. Raha-asioissa tuhlailu kostautuu vähintäänkin kiusaantuneina tilanteina. Toisaalta aikaisemmat työt voivat nyt tuottaa tulosta. Voit jopa saada jonkinlaisen palkkion aiemmin tehdystä uurastuksesta.

Muut Uudenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Kaksosen merkissä vaikuttava Mars tekee Vaa’an merkissä vaikuttavalle Merkuriukselle 3° tarkkaa triniä. Samaan aikaan Merkurius energisoituu Kauriin merkissä vaikuttavan Pluton 4° tarkalla neliöllä. Marsin ja Merkuriuksen trini auttaa keskittymään oleelliseen. Ajatus kulkee nopeasti ja mieli on päättäväinen. Tämä energia on siis hyvä suunnata opintoihin, pulmallisten tilanteiden ratkaisemiseen ja asioiden selvittämiseen. Pluton neliö Merkuriukselle tuo mukanaan paineen tunnetta. Vältä joutumasta lamaannuttaviin väittelykierteisiin, jotka vievät huomion oleellisesta. Kritiikkiä kohdatessasi älä jää vain periaatteen vuoksi puolustamaan omaa kantaasi vaan tarkista – ja tarvittaessa korjaa – oma ajatusmallisi. Haasteiden tarkoitus on havahduttaa meitä etsimään mahdollisia heikkoja kohtia omassa toiminnassamme. Mitä varhaisemmassa vaiheessa rekisteröimme ne ja teemme tarvittavat korjausliikkeet, sitä todennäköisemmin pääsemme tarkoituksenmukaiseen lopputulokseen.

Marsin energia aktivoituu Jupiterin 5° tarkassa neliössä. Tämä rohkeutta ja energiaa lisäävä aspekti taipuu myös herkästi liioittelun puolelle. Ohjaa riskialtista aktiviteettiä etukäteen suunnittelemalla ja tarkkaile omaa jaksamista. Jupiterin neliö Marsille voi johtaa herkästi kinaan tai muihin riitatilanteisiin. Myös onnettomuusvaara on nyt korkealla. Keskity siis tietoisesti tekemiseen ja vältä impulsiivista toimintaa. Ota itsellesi hetki aikaa ja mieti seurauksia.

Uranuksen ja Saturnuksen välinen neliö on Auringonpimennyksen aikaan vielä 1° tarkka. Vapautuminen paikallaan pitävästä kahlivasta energiasta on tarpeen. Vielä on aikaa radikaaleillekin muutoksille. Uskallatko itse olla vaikuttamassa niiden suuntaan vai koetko joutuvasi tahtomatta muuttuvien olojen uhriksi? Ajatuksen tasolla on hyvä valmistautua tulevaan miettimällä, mitä minulle tapahtuu, jos joudun luopumaan asioista, jotka näennäisesti tuovat minulle turvallisuutta. Miltä tulevaisuus silloin näyttäisikään? Jos olemme itsellemme rehellisiä, voimme tunnistaa siellä jotain todella vapauttavaa. Oletko sinä valmis ottamaan sellaisen tulevaisuuden vastaan?

Uudenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 27°-30° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris) ja 00°-07° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Uusikuu Skorpionin merkissä aktivoi nyt 17.-26.01. syntyneen Kauriin ja Vesimiehen kartalla työteeman, 17.-27.04. syntyneen Oinaan ja Härän kartalla parisuhdeteeman, 20.-30.07. syntyneen Ravun ja Leijonan kartalla kotiin liittyvät teemat sekä 20.-30.10. syntyneen Vaa’an ja Skorpionin kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt uudistuminen, syvälliset muutokset sekä transformaatio ja seksuaalisuus.

Uusikuu Skorpionin merkissä 02°00 tiistaina 25.10. klo 13:49 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Oinaan merkissä 09.10.2022

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment