Skip to main content

Perääntyvä Mars 30.10.2022

By 27.10.2022Astrologia

Sunnuntaina 30.10. Mars aloittaa perääntymisen Kaksosen merkissä asteluvulla 25°37. Mars perääntyy 26 kuukauden välein 2-2 ½ kuukauden ajan. Marsin varsinainen perääntyminen päättyy tällä kertaa 12.01.2023 vaikuttaen silloin Kaksosen merkissä asteluvulla 08°08. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 16.03. asti, silloin Mars on saavuttanut perääntymisliikkeensä aloituspisteen.

Perääntyvä Mars 30.10.2022-12.01.2023

Kun Mars perääntyy …

Mars symbolisoi astrologiassa energiaa, kykyä toimia, kestävyyttä, rohkeutta ja impulsiivisuutta. Marsin perääntyessä energia on usein passiivis-aggressiivista. Marsin perääntyessä Kaksosen merkissä tämä passiivis-aggressiivinen toiminta näkyy kommunikoinnissa, liikkumisessa, sisarusten ja naapurien välisessä kanssakäymisessä sekä oppimistilanteissa. Käytännössä kärsimättömyys tuottaa turhautumista mekaanisten laitteiden, tietokoneiden ja kaikenlaisten ohjeistusten kanssa. Konkreettisia vaaratilanteita on syytä varoa liikenteessä ja teräviä esineitä käsiteltäessä. Sisällä vellovaa suuttumusta on nyt vaikea purkaa. Perääntyvälle Marsille tyypillisestä alavireisestä energiatasosta huolimatta yritä lähteä liikkeelle ja purkaa kärsimättömyydestä syntyvää painetta fyysiseen toimintaan. Salli itsesi Marsin perääntymisen aikana sopivassa määrin myös laiskottella.

Suunnitelmat eivät etene tai ne edistyvät todella hitaasti. Osa hyvin suunnitelluista strategioista katoaa hetkessä silmistä. Tilannetta hankaloittaa sisäinen levottomuus, mikä saa meidät hyppimään asiasta toiseen viemättä mitään loppuun asti. Nyt on hyvä käydä läpi omaa tapaa toimia ja reagoida. Kaksoselle luonteenomainen uteliaisuus auttaa meitä löytämään uusia ratkaisuja. Olosuhteet voivat myös vaatia uusien menetelmien oppimista.

Marsin perääntymisen aikana voimme myös saada uusia näkemyksiä menneisiin tapahtumiin. Vaikka tämä on hyvää aikaa tunnistaa ongelmat ja niiden aiheuttajat, vältä kuitenkin niiden liiallista vatvomista.

Perääntymisen aikana Marsiin vaikuttavat aspektit

Marsin perääntymisen alkaessa se aktivoituu Kalojen merkistä käsin Jupiterin ja Neptunuksen neliöillä. Jupiterin neliö innostaa uuteen. Valmius ottaa riskejä on nyt normaalia suurempi. Ylipursuava into jättää seuraamusten pohdinnan jalkoihinsa. Vältä kuitenkin liiallista impulsiivisuutta suunnittelemalla etenemistäsi. Jupiterin ja Marsin neliö nostattaa aggression tasoa, joka voi johtaa herkästi ristiriitaan tai jopa tappeluun. Puolusta omaasi, mutta älä haasta riitaan. Jupiter vaikuttaa Marsiin marraskuun puoleenväliin asti.

Neptunuksen neliö Marsille tuo mukaan matalaa energiatasoa. Petokset ja huijaukset, valheet sekä skandaalit värittävät Marsin ja Neptunuksen neliön aikaa. Pinnalle voi nousta pelkoja ja huolia. Myös syyllisyyden tunne menneisyydessä väärin tehdystä voi vallata mielen. On tärkeää tunnistaa nämä tunteet ja käsitellä ne, mutta ei pidä ajautua niiden vietäväksi. Mustasukkaisuus ja epäily vaivaa huonossa hapessa olevia parisuhteita, mutta myös ystävyyksiä. Jos sinulle nousee epäilyksiä toisen osapuolen rehellisyydestä, ota asia puheeksi. Ole myös varovainen kaiken sellaisen kanssa, mikä näyttää liian hyvältä ollakseen totta. Tämä koskee niin uutta kumppania kuin suurempia hankintoja tai sijoituksiakin. Pidä huolta itsestäsi ja vältä puuttumista asioihin, jotka eivät sinulle kuulu. Käytä tämä aika sen sijaan luovaan toimintaan, inspiroidu ja käytä mielikuvitustasi. Neptunuksen neliö Marsille vaikuttaa joulukuun ensimmäisiin päiviin asti.

Marraskuun puolessa välissä perääntyvä Mars on saavuttanut trinissä Vesimiehen merkissä vaikuttavan Saturnuksen. Kunnianhimo ja sinnikkyys nostattavat halua saavuttaa jotain konkreettista. Voit tuntea itseluottamuksen palautuvan ja kärsimättömyyden tunne vähenee. Oleelliseen keskittyminen sujuu taas paremmin. Nyt on hyvä aika työstää Neptunuksen mukanaan tuomia hämmennyksiä ja rakentaa uutta jykevää jalustaa. Tarve toimia fyysisesti on nyt suuri. Saturnuksen tehdessä triniä Marsille aika suosii sitoutumisia, niin parisuhteissa kuin taloudessa tai liike-elämässäkin. Saturnuksen vaikutus Marsille kestää 9.12. asti.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.