Skip to main content

Täysikuu Kaksosen merkissä 08.12.2022

By 06.12.2022Astrologia

Torstaina 08.12. Täysikuu muodostuu Kaksosen merkissä asteluvulla 16°02. Kaksosen merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Jousimiehen merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Kaksosen merkissä 08.12.2022

Kun Täysikuu muodostuu Kaksonen-Jousimies –akselilla, kyse on loogisen päättelyn ja laajemman tietoisuuden välisestä tasapainosta. Idearikas Kaksonen innostuu herkästi uusista asioista ja siksi hänellä onkin usein monta rautaa tulessa. Loogisen päättelyn mestarina Kaksonen yhdistelee joustavasti suuresta informaatiovirrasta löytämäänsä tietoa. Jousimiehen sisäinen levottomuus motivoi häntä etsimään elämän tarkoitusta. Nämä etsintämatkat vievät Jousimiehen usein ainakin mielen tasolla maailman ääriin erilaisten kulttuurien piiriin. Tämä Täysikuu kutsuu meitä tietoisuuden tasapainoon yhdistämällä arkisen tiedon ja elämän suuret viisaudet. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Täydenkuun aikaan Kaksosen merkissä vaikuttava perääntyvä Mars tekee Kuulle tarkkaa yhtymää. Toiminta on nyt impulsiivista. Harkitsemattomuus voi kuitenkin johtaa ikäviin seurauksiin. Vaikka innostusta ja uusia ideoita tuntuukin ilmaantuvan herkeämättä, nyt on hyvä edetä hitaasti. Perääntyvän Marsin aikana on hyvä malttaa mieli ja välttää pikaisia päätöksiä sekä liian spontaania toimintaa. Keskity sen sijaan tekemiseesi ja pidä mielesi avoimena muutoksiin. Voit huomata tarvetta muuttaa toimintatapaasi, kenties priorisoit asiat myöhemmin toisin. Voit myös löytää sisältäsi tukahdettua kiukkua tai purkaamatonta energiaa. Fyysinen toiminta voi helpottaa näiden tunnistamista ja työstämistä. Tunteita on toisinaan helpompi purkaa juurikin kehollisen tekemisen kautta.

Vesimiehen merkissä vaikuttava Saturnus energisoi Kuuta 4° tarkassa trinissä. Kärsivällisyyden ja sietokyvyn voimistumisen myötä tämä aspekti auttaa käsittelemään herkkiä ja vaikeita tunteita. Maltillinen viisaus auttaa vaistomaisesti tekemään oikeita ratkaisuja kotiin ja perheeseen liittyvissä asioissa. Voit myös pyytää neuvoa kokeneemmalta, vanhemmalta henkilöltä. Tai voit itse olla omien kokemustesi kautta avuksi neuvoa kysyville. Saturnuksen trini Kuulle suosii itsetarkkailua ja persoonan kehitystä.

Muut Täydenkuun aikana vaikuttavat aspektit

Jousimiehen merkissä vaikuttava Venus tekee Täydenkuun aikaan Kauriin merkissä vaikuttavalle Merkuriukselle 4° tarkkaa yhtymää. Tämä avaa hyvät edellytykset positiiviselle vuorovaikutukselle. Rakkauden ja kiintymyksen ilmaiseminen on nyt helppoa. Kanssaihmisten huomioiminen ja kiittäminen tuottaa puolin ja toisin mielihyvää. Diplomaattinen, sovitteleva asenne auttaa selvittämään konfliktitilanteita. Yhteistyöstä hyötyy nyt kaikki osapuolet. Parisuhteet nauttivat tämän myönteisen energian vaikutuksesta, kun halu ymmärtää kumppania on suuri. Venuksen ja Merkuriuksen yhtymä aktivoi luovaan toimintaan. Tämä koskee eritoten käsiä ja ääntä hyödyntäviä taiteita (esim. kirjoittaminen, kuvataiteet, käsityöt, musiikki ja laulaminen).

Kalojen merkissä vaikuttavan Jupiterin 2° tarkka neliö Merkuriukselle luo optimistisen mielen. Positiivinen asenne auttaa etenemään suunnitelmissa. Ajatus pomppii herkästi asiasta toiseen, koska mielenkiintoa herättäviä ärsykkeitä on paljon. Nyt on kuitenkin syytä kiinnittää huomiota myös pienempiin yksityiskohtiin, sillä keskittymisvaikeudet voivat johtaa huolimattomuusvirheisiin ja virhearviointeihin. Kiinnitä erityistä huomiota siihen, että tulet ymmärretyksi ja malta kuunnella tarkkaavaisena, mitä sinulle sanotaan. Pidä myös huoli siitä, että et tee liian suuria lupauksia, sillä Jupiterin optimistisuus voi tuottaa pettymyksiä omasta jaksamisesta.

Venus aktivoituu Täydenkuun aikaan Jupiterin energialla 2° tarkassa neliössä. Vakava puurtaminen ei nyt houkuta. Sen sijaan aika kuluu mukavasti hauskanpidon sekä nautintoa ja mielihyvää tuovien asioiden äärellä. Jupiterin neliö Venukselle houkuttelee luottamaan hyvään onneen. Nyt on kuitenkin hyvä tarkkailla omaa kulutusta ja välttää kohtuutonta tuhlailua. Jupiterilla on tapana vetää överiksi, joten ylenpalttista herkuttelua ja nautintoaineiden käyttämistä on syytä pitää silmällä. Deittaillessa kannattaa edetä varovaisesti ja välttää idealisoimasta kiinnostuksen kohdetta. Jupiterin neliö Venukselle sokaisee näkemään rakkautta ja hyväsydämisyyttä sielläkin, missä sitä ei ole. Nyt on siis syytä olla valppaana rakkaus- ja taloushuijausten varalta.

Saturnuksen 4° tarkka trini Marsille vaikuttaa edellisiä aspekteja heikommin. Se tuo mukanaan sitkeyttä ja päättäväisyyttä. Voit huomata seuraavasi tavoitteitasi kunnianhimoisesti. Tämän aspektin vaikutuksen aikana on helppo löytää tehokas tapa saada työt tehdyksi. Pienen pinnistelyn jälkeen kärsivällisyys ja itsekuri auttavat pääsemään tavoitteeseen. Tämä on suosiollista aikaa tarttua haastaviinkin tehtäviin.

Täydenkuun vaikutusalueet ja teemaan sopivat affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 12°-20° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Täysikuu aktivoi nyt 04.-11.12. syntyneen Jousimiehen kartalla parisuhdeteeman, 03.-10.03. syntyneen Kalan kartalla kotiin liittyvät teemat, 03.-10.06. syntyneen Kaksosen kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat sekä 04.-11.09. syntyneen Neitsyen kartalla työteeman.

Täydenkuun affirmaation teemat ovat nyt vuorovaikutus, oppiminen, kirjoittaminen, PR, lähiympäristö ja sisarukset.

Täysikuu Kaksosen merkissä 16°02 torstaina 08.12. klo 06:08 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Jousimiehen merkissä 24.11.2022

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment