Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 02.04.2024 – Ajatusmallien päivittäminen

By 27.03.2024Astrologia

Tiistaina 02.04.2024 Merkurius aloittaa vuoden ensimmäisen perääntymisen Oinaan merkissä asteluvulla 27°13. Merkuriuksen varsinainen perääntyminen päättyy tällä erää 25.04. vaikuttaen silloin Oinaan merkissä asteluvulla 15°59. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 13.05. asti, jolloin Merkurius on saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.

Merkurius hallitsee astrologisesti vuorovaikutusta, ajattelua, liikkumista sekä sopimuksia. Aina kun Merkurius perääntyy, on syytä kiinnittää normaalia enemmän huomiota vuorovaikutuksen sudenkuoppiin ja varmistaa, että ymmärtää kuulemansa ja tulee itse ymmärretyksi. Yksityiskohtien huomioiminen on tänä aikana haasteellista ja tästä syystä kannattaa olla varovainen sopimuksia allekirjoittaessa. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäaikaisia. Sama pätee tietenkin myös suullisiin sopimuksiin. Jos et pysty siirtämään sopimuksen allekirjoittamista Merkuriuksen perääntymisen päättymisen jälkeiseen aikaan, varmista että olet ymmärtänyt mihin sopimuksessa sitoudut. Mutta jos mahdollista, pyydä harkinta-aikaa tai tutustu ainakin sopimuksen yksityiskohtiin rauhassa. On hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan tarkoituksenmukaistakin. Pyri välttämään tänä aikana suuria kauppoja kuten esimerkiksi asuntokauppoja, teknisten laitteiden ja kulkuvälineiden ostoja ja myyntejä. Tekniikka takkuilee usein juurikin perääntymisen alkuvaiheessa ja loppuvaiheessa, myös muutamaa päivää ennen Merkuriuksen liikkeen suunnanmuutosta. Jos matkustat Merkuriuksen perääntymisen aikana, varaudu jo ennalta myöhästymisiin ja peruutuksiin.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta sekä käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai puhdistaa kaappeja turhasta tavarasta.

Perääntymisen aikana Merkuriukseen vaikuttavat aspektit

Merkurius aloittaa perääntymisen juuri ennen kuin se saavuttaa Vesimiehen merkissä vaikuttavan Pluton. Merkuriuksen perääntymisen alkaessa näiden planeettojen välillä muodostuu liki 5° tarkka neliö. On aika tarkkailla omaa tapaa ajatella ja muodostaa käsityksiä. Ulkopuoliset tapahtumat ja ärsykkeet voivat laittaa liikkeelle syvällisiä pohdintoja omista näkemyksistä ja niiden paikkansapitävyydestä. Nyt onkin hyvä aika päivittää omia mielipiteitä peilaten niitä tämän hetkiseen tietoon ja ymmärrykseen. Tämän lisäksi on tärkeää tutkia omaa tapaa ilmaista ajatuksiasi. Otatko kommunikoinnissasi huomioon eriävät mielipiteet? Sallitko muiden olla eri mieltä kanssasi? Vai onko sinulla tapana pyrkiä vakuuttamaan muut omasta kannastasi ja pakkosyöttää omaa totuuttasi? Vaatii rohkeutta tarkastella näitä asioita rehellisesti ja tarvittaessa lähteä transformoimaan niin omaa ajatusmallia kuin vuorovaikutustaitojakin. Nämä askeleet kannattaa kuitenkin ottaa rohkeasti, sillä muutos tulee olemaan itsellesi myönteinen.

Noin kaksi viikkoa myöhemmin Merkurius lähestyy niin ikään Oinaan merkissä vaikuttavaa Venusta. 16.04. näiden planeettojen välinen yhtymä on 6° tarkka. Tämä aspekti kannustaa henkilökohtaiseen vuorovaikutukseen ja innostaa yhteistyöhön. Kommunikointi on nyt harmonisempaa ja miellyttävämpää. Kiintymystä ja rakkautta on helppo ilmaista. Ilmassa on aistittavissa diplomaattisuutta ja tästä syystä tämä ajakohta suosii neuvotteluja sekä konfliktien ja muiden ristiriitojen selvittelyä ja rauhanomaisten ratkaisujen löytämistä. Tätä energiaa voi käyttää myöskin erilaisten edistyksen esteiden murtamiseen. Venuksen ja Merkuriuksen sopuisa yhteisvaikutus kannustaa taiteellisuuteen ja luovuuteen. Myös liiketoiminnan harjoittaminen sujuu nyt hyvin ja tämä olisikin Merkuriuksen perääntymisestä huolimatta suotuisaa aikaa aloittaa tällä saralla jotain uutta. Perääntyvän Merkuriuksen ja Venuksen välillä muodostuva yhtymä vaikuttaa 23.04. asti.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 13.05.2024 asti.

Edellinen Merkuriuksen perääntymisvaihe: Perääntyvä Merkurius 13.12.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.