Skip to main content

Kuunpimennys Vaa’an merkissä 25.03.2024 – Askel kohti uutta?

By 23.03.202424 maaliskuun, 2024Astrologia

Maanantaina 25.03. Täysikuu muodostuu Vaa’an merkissä 05°07. Vaa’an merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Oinaan merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Tämä Täysikuu on samalla Kuunpimennys. Pimennyksiä käsittelevästä postauksesta voit lukea lisää niiden nostattamista tunnelmista ja vaikutusajoista. Maanantainen Kuunpimennys jatkaa huhtikuussa 2023 alkaneiden pimennysten jaksoa Oinas-Vaaka –akselilla.

Täysikuu Vaa’an merkissä

Aurinko säteilee Oinaan merkistä käsin tarkassa oppositiossa Vaa’an merkissä vaikuttavaan Kuuhun. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Rohkeutta uhkuvan Oinaan tulinen luonne pyrkii etenemään suoraviivaisesti, toisinaan jopa keinoja kaihtamatta kohti päämääräänsä. Oinaan maailmassa ei ole aikaa eikä tilaa pähkäilyille eikä muille pohdinnoille. Alati tasapainoitteleva Vaaka pyrkii kaikkialla diplomaattiseen kompromissiin. Vaaka huomioi tasavertaisesti kaikki osapuolet, hän sovittelee ja neuvottelee. Maaliskuun Täysikuu keskittyy henkilökohtaisten ja läheisten tarpeiden tyydyttämisen väliseen tasapainoon. Riippumattomuuden ja itsenäisyyden (Oinas) tulisi olla tasapainossa riippuvuuden ja seurallisuuden (Vaaka) kanssa. Autonomia mahdollistaa jakamisen ja jakaminen edistää autonomiaa. Ryhmä on juurikin niin vahva ja hyvin toimiva kuin sen yksilöt ovat. Tämä pätee niin parisuhteiden, perheiden tai ystävyyksien sisäisessä energiassa kuin maailmanpolitiikassa esimerkiksi EU:ssa. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Kuunpimennyksen aikaan Vesimiehen merkissä vaikuttava Pluto heijastaa vielä Kuulle enegiaansa 3° tarkassa trinissä herkistäen psyykkistä havaintokykyä. Tunnetasolla voit huomata reagoivasi normaalia voimakkaammin. Intensiiviset tunteet voivat johtaa uudenlaisiin suhteisiin, joissa voit tuntea voimakasta karmallista vetovoimaa. Pluton yhteys Kuulle aktivoi myös alitajuntaa ja voitkin huomata sieltä kumpuavan tietoa tai tuntemuksia päivätajuntaan. Tämä onkin hyvää aikaa työstää näitä sisälle kapseloituneita tunteita. Niiden läpikäymiseen voit pyytää apua luotettavalta ystävältä tai läheiseltä, tarvittaessa kannattaa olla yhteydessä ammattiauttajaankin. Myös päiväkirjatyyppisestä kirjoittamisesta voi olla tässä prosessoinnissa hyötyä. Näiden asioiden läpikäyminen on nyt erittäin hedelmällistä.

Muut Täydenkuun aikana vaikuttavat aspektit

Kalojen merkissä Saturnus energisoi Venusta 3° tarkassa yhtymässä. Saturnuksen yhtymä Venukselle vaikeuttaa rakkauden ja kiintymyksen ilmaisemista. Voit tuntea riittämättömyyden tunnetta tai vain tarvetta eristäytyä ja ottaa itsellesi aikaa. Myös syyllisyyden tunne voi nousta nyt teemaksi. Ja toki voit tuntea myös syyllisyyttä siitä, että vaadit aikaa itsellesi. Tämä etäännyttävä energia haastaa parisuhteiden kestävyyttä. Terveellä pohjalla toimivat suhteet eheytyvät entisestä vahvemmiksi, mutta epävakaalla pohjalla oleville suhteille tämä tuottaa lisää haasteita. Saturnuksen ja Venuksen yhtymän aikana alkavat suhteet koetaan usein karmallisina. Koska Venus hallitsee myös rahaa, talous voi olla nyt tiukalla. Tämä on kuitenkin loistavaa aikaa uuden säästösuunnitelman aloittamiseen.

Samaan aikaan Venus saa alle 1° tarkkaa sekstiiliä Härän merkissä vaikuttavalta Jupiterilta ja 4° tarkkaa sekstiiliä niin ikään Härän merkissä vaikuttavalta Uranukselta. Jupiterin sekstiili Venukselle vaikuttaa juuri päinvastoin kuin Saturnuksen yhtymä. Näistä aspekteista Jupiterin sekstiili on kuitenkin vaikutukseltaan vähäisempi. Siitä huolimatta se keventää tunnelmaa ja saa onnentunteiden pilkahtavan siellä täällä. Myös Uranuksen sekstiili stimuloi sosiaalista elämää. Ystävystyminen on nyt helppoa, mutta Saturnuksen yhtymä takaa kuitenkin maltillisuuden ja harkitsevaisuuden uusien suhteiden alkaessa. Uranus mahdollistaa yllättävät käänteet ja Jupiter tuo mukanaan onnistumisia. Tässä ajassa on kuitenkin suuri mahdollisuus välttää Jupiterin vaikutukselle tyypillisiä ylilyöntejä. Uranuksen ja Venuksen sekstiili tarkentuu 28.03.

Jupiterin ja Uranuksen välillä muodostuu Kuunpimennyksen aikana alle 5° tarkka yhtymä. Tämä aspekti tuo mukanaan hyvää mieltä ja innostusta. Kaikki jännittävä ja omaperäinen kiinnostaa. Voit tuntea tarvetta edistykselliseen muutokseen. Haluat päivittää ja uudistaa itseäsi, työskentelytapaasi, olosuhteitasi ja yhteyksiäsi. Janoat vapautumista ja olet normaalia valmiimpi ottamaan riskejä. Sisäinen levottomuus yhdistettynä rohkeuteen sekä optimistisuuteen innostaa kokeilemaan jotain uutta. Nyt on helppo havainnoida asioita laatikon ulkopuolelta ja löytää uudenlaisia ratkaisuja. Mahdollisuudet voivat avautua silmiesi edessä yllätyksellisesti ja spontaanisti. Suuremman joustavuuden ja ennakkoluulottomuuden vuoksi uskaltanet tarttua näihin mahdollisuuksiin.

Jupiterin ja Saturnuksen välinen sekstiili on Kuunpimennyksen aikana vielä 3° tarkka. On aika tarttua härkää sarvista ja toteuttaa omia suunnitelmia. Käytännöllisyys, realistinen arvostelukyky ja usko onnistumisen mahdollisuuteen takaavat kestävän kasvun. Mahdollisuuksien tunnistaminen ja hyvä ajoitus yhdistettynä kärsivälliseen ja sinnikkääseen tekemiseen auttavat saavuttamaan tavoitteita pitkällä aikavälillä. Jupiterin ja Saturnuksen sekstiili ei lupaa yhden yön ihmeitä. Mutta määrätietoinen eteneminen ja uusien valmiuksien oppiminen tuottavat kasvua. Tämä tuo kokonaisvaltaisesti tyydytystä ja tyytyväisyyttä.

Täydenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 00°-10° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Täysikuu Vaa’an merkissä aktivoi 21.-30.06. syntyneen Ravun kartalla kotiin liittyvät teemat, 23.09.-02.10. syntyneen Vaa’an kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 21.-30.12. syntyneen Kauriin kartalla työteeman ja 20.-29.03. syntyneen Oinaan  kartalla parisuhdeteeman.

Täydenkuun affirmaation teemat ovat nyt ihmissuhteet, talous, sopimukset ja tasapainon löytäminen.

Täysikuu Vaa’an merkissä 05°07 maanantaina 25.03. klo 09:00 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Kalojen merkissä 10.03.2024

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).