Skip to main content

Uusikuu Kalojen merkissä 10.03.2024 – Luovuuden äärellä

By 06.03.2024Astrologia

Sunnuntaina 10.03. Uusikuu muodostuu Kalojen merkissä asteluvulla 20°17. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus.

Kun Uusikuu muodostuu Kalojen merkissä energia keskittyy henkisen tasapainon löytämiseen. Etenkin kiireisen arjen keskellä on tärkeää löytää säännöllisiä lepotaukoja. Ne voivat olla lyhyitä ulkoiluhetkiä, meditointia, hengitys- ja rentoutumisharjoituksia, musiikin kuuntelua tai jotain muuta itsellesi mieluisaa toimintaa. Näin voit tietoisesti vähentää tai jopa ennaltaehkäistä uupumusta. Uudenkuun muodostuessa Kalojen merkissä valmistaudumme uuden alun energioihin visualisoimalla haaveitamme ja inspiroitumalla tulevaisuuden mielikuvista. On aika hyväksyä epätäydellisyyksiä itsessämme ja muiden toisenlaisuus. Onko sinulla tapoja tai käyttäytymismalleja, jotka koet turhiksi tai jopa haitallisiksi? Kalat-Uusikuu avaa energioita tarpeellisiin muutoksiin. Kaikenlaiset mielikuvaharjoitteet voivat johtaa antoisaan ja tuottoisaan luovaan toimintaan. Kalojen merkille tyypillisesti nautimme erityisesti musiikista, luonnon ja eläinten läheisyydestä sekä pyyteettömästä auttamisesta.

Uudenkuun aspektit

Uudenkuun aikaan Uranus vaikuttaa Härän merkistä käsin Aurinko-Kuulle tarkassa sekstiilissä. Mieli on nyt avoin muutoksille ja voit huomata jopa etsiväsi aktiivisesti uusia mahdollisuuksia. Kotipiirin rutiinien muutokset onnistuvat uraanisen joustavuuden vuoksi tässä ajassa helposti. Vahvan intuitiivisen tunteen siivittämänä voit tehdä nopeitakin päätöksiä. Seuraa siis vaistojasi ja hyödynnä edessäsi avautuvat mahdollisuudet. Utelias asenne tuo kuin sattumalta eteesi ongelmien ratkaisuja yllättäviltäkin tahoilta. Nyt on siis aika pitää silmät ja korvat auki. Mieliala voi muuttua tässä ajassa herkästi, mutta tämän ei pitäisi olla kuitenkaan erityisen häiritsevää. Avomielisyys voi johtaa uusien asioiden tai uudenlaisten ihmisten äärelle.

Muut Uudenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Kalojen merkissä vaikuttava Neptunus tekee Oinaan merkissä vaikuttavalle Merkuriukselle 3° tarkkaa yhtymää. Samaan aikaan Vesimiehen merkissä vaikuttava Pluto säteilee Merkuriukselle 1° tarkkaa sekstiiliä. Ajattelussa on nyt syvällinen sävy ja voit inspiroitua luomaan jotain uutta. Nyt on hyvä aika tarkastella unimaailman viestejä ja kirjata niitä myös ylös. Tärkeitä teemoja työstäessäsi ole tarkkana, sillä Neptunuksen yhtymä Merkuriukselle voi hämärtää johdonmukaisuutta ja epärealistiset odotukset voivat johtaa vääriin johtopäätöksiin. Keskity omaan tuntemukseesi äläkä anna pelkojesi hämätä tai vääristää ajatuksiasi. Samasta syystä ole myös tarkkana vuorovaikutustilanteissa. Oleelliseen keskittymällä Pluton sekstiili Merkuriukselle auttaa löytämään totuuden ja oikeat vastaukset. Vuorovaikutustilanteissa on helppo luottaa omaan kantaasi, joten olemuksesi vaikuttaa vakuuttavalta.

Vesimiehen merkissä vaikuttavan Marsin ja Härän merkissä vaikuttavan Uranuksen välillä muodostuu Uudenkuun aikaan tarkka neliö. Tarve irrottautua rajoitteista sekä kapinoida auktoriteetteja vastaan kasvaa. Nyt on kuitenkin syytä välttää hätiköimistä, sillä liian spontaanista toiminnasta voi seurata enemmän harmia kuin hyötyä. Uranuksen neliö Marsille sähköistää ilmapiiriä ja lisää impulsiivisuutta. Konfliktit voivat äityä suuremmiksi selkkauksiksi nopeallakin tahdilla. Pyri käyttämään tätä dynaamista energiaa positiivisella tavalla innovoimalla jotain uutta, ehkä jotain mullistavaakin. Uskalla tehdä asioita toisin ja olla muista poikkeava. Vaarallisten riskien ottaminen ei kuitenkaan kannata. Tämä tarkkaavaisuutta ja keskittymistä häiritsevä energia tuo mukanaan myös onnettomuusalttiutta, joten olethan varovainen kuumien aineiden ja terävien esineiden kanssa toimiessasi. Liikenteessä on nyt tärkeää keskittyä omaan ja kanssaliikkuvien etenemiseen.

Härän merkissä vaikuttavan Jupiterin ja Kalojen merkissä vaikuttavan Saturnuksen välillä muodostuva sekstiili on Uudenkuun aikaan 2° tarkka. Rakenna nyt suunnitellusti omaa kasvua. Optimistinen asenne avaa uusia mahdollisuuksia. Samaan aikaan voit kuitenkin ohjata toimintaasi luottamalla realistiseen harkintakykyysi. Ethän jää odottamaan ihmeiden tapahtumista, sillä menestys kumpuaa nyt sinnikkäästä työtä. Pientä onnea matkassa kuitenkin tulee olemaan, mutta ilman henkilökohtaista panosta se tuskin syliisi tipahtaa. Voit tutustua uusiin ihmisiin, jotka avaavat sinulle ovia kestävään kasvuun.

Uudenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 16°-24° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Uusikuu aktivoi nyt 06.-13.03. syntyneen Kalan kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 06.-14.06. syntyneen Kaksosen kartalla työteeman, 08.-15.09. syntyneen Neitsyen kartalla parisuhdeteeman ja 08.-15.12. syntyneen Jousimiehen kartalla kotiin liittyvät teemat.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt henkisyys ja henkinen kasvu, parantava energia, luovuus, mielikuvitus, hyväksyminen ja armollisuus.

Uusikuu Kalojen merkissä 20°17 sunnuntaina 10.03. klo 11:00 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Neitsyen merkissä 24.02.2024

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).