Skip to main content

Täysikuu Neitsyen merkissä 24.02.2024 – Tunteiden jähmeyttä

By 22.02.20246 maaliskuun, 2024Astrologia

Lauantaina 24.02. Täysikuu muodostuu Neitsyen merkissä asteluvulla 05°23. Neitsyen merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Kalojen merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Neitsyen merkissä

Kun Täysikuu muodostuu Neitsyt-Kalat –akselilla huomio kiinnittyy arjen pyörittämisen ja järjestyksen löytämiseen kaoottisuuden keskellä. Käytännöllisyys ja helppous ovat Neitsyen ensisijaisia tavoitteita. Neitsyt pyrkiikin tätä periaatetta välillä orjallisestikin noudattaen optimoimaan päivittäiset toimensa. Unelmiinsa uppoutuva Kalat puolestaan maalaa mielikuvissaan idealististista paratiisinomaista olotilaa. Siellä kaikkien välillä vallitsee rakkaudellinen rauha. Helmikuun Täysikuu pyrkii pitämään huolta arjen toimivuudesta uhraamatta sisäistä tasapainoa. Fyysisen (Neitsyt) ja henkisen (Kalat) hyvinvoinnin välille tulisi nyt löytää tasapaino, sillä vain kummastakin huolehtimalla voimme aidosti hyvin. Me emme voi myöskään takertua vain yksityiskohtiin unohtamatta kokonaisuutta. Voidaksemme antaa työssämme parhaan mahdollisen panoksemme, meidän tulee sallia itsellemme palauttavaa lepoa. Täydenkuun energia vaatii keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Kalojen merkissä vaikuttava Merkurius aktivoi Täydenkuun energiaa 3° tarkalla oppositiolla vaikeuttaen yhtäältä tunteiden ymmärtämistä ja toisaalta myöskin niiden jakamista. Tunteiden pinnalle nouseminen voi tuoda ongelmia keskittymiseen. Sisäisen tasapainon löytäminen on tässä ajassa haastavaa, mikä omalta osaltaan vaikeuttaa arjen ongelmien ymmärtämistä. Asioiden ylenpalttinen analysoiminen muuttuu hetkessä yliampuvaan emotionaaliseen reaktioon ja päinvastoin. Pyri tietoisesti välttämään itseään lietsovaa analyyttis-emotinaalista kierrettä. Riitely voi lähteä liikkeelle ennakkoluuloista tai kykenemättömyydestä ymmärtää toista osapuolta. Pinnalle nousevia tunteita on hyvä peilata ulkopuolisen henkilön kanssa. Mieli on hyvä pitää nyt kiireisenä asiapohjaisiin teemoihin keskittymällä. Jos mahdollista, siirrä tärkeät neuvottelut ja päätöstenteko tuonnemmaksi.

Samaan aikaan Saturnuksen oppositio aktivoi Täydenkuun energiaa 4° tarkassa aspektissa. Mieli on nyt apea ja voit tuntea olosi yksinäiseksi. Vaikeus jakaa tuntemuksia ja myös tunnistaa vastapuolen tunteita kasvattavat etäisyyden tunnetta entuudestaan. Muista kuitenkin, että kyse on mitä todennäköisemmin ohimenevästä fiiliksestä. Tästä syystä tilannetta ei kannata dramatisoida liikaa. Kun Saturnus tekee oppositiota Kuulle, on hyvä välttää seurustelutilanteita. Jos tämä energia nostattaa mieleesi syyllisyyttä tai muuta taakkaa, pyri kohtaamaan nämä tunteet ja käsittelemään niitä. Itsesääliin vaipuminen ei kuitenkaan johda mihinkään, joten koeta ottaa tästä tunteiden prosessoinnista kaikki irti ja vapauttaa itseäsi mieltäsi painavasta taakasta.

Täydenkuun energia saa lisäbuustia Härän merkissä vaikuttavan Jupiterin 5° tarkasta trinistä. Vaikkakin Jupiterin trini Kuulle peittyykin Merkuriuksen ja Saturnuksen Kuulle tekemien oppositioiden varjoon, se herättää kuitenkin jonkinasteista optimistisuutta. Halu yrittää ymmärtää kumppanin tunteita kaikista haasteista huolimatta vaikuttaa taustalla. Postitiivista tässä tilanteessa on se, että Jupiter kohtaa näistä kolmesta planeetasta viimeisenä Kuun tarkassa aspektissa. Tästä syystä kaiken tunteiden aallokossa vellomisen jälkeen voit kokea armollisuutta ja halua avautua tunteistasi kumppanillesi. Itse asiassa voit tuntea melankolian keskellä intuitiivisesti jotain positiivisempaa olevan tulossa. Halu antaa ja vastaanottaa lohtua kasvaa ja voit avautua rehellisesti myös omista peloistasi. Näin voit huomata keskinäisen kunnioituksen ja ymmärryksen kasvavan välillänne.

Muut Täydenkuun aikana vaikuttavat aspektit

Vesimiehen merkissä vaikuttavat Venus ja Mars muodostavat Täydenkuun aikaan 1° tarkan yhtymän. Feminiininen ja maskuliininen energia kohtaavat nostattaen fyysisen läheisyyden tarvetta. Ilmassa on magneettista sähköisyyttä, mikä edistää uutta kumppania etsivien mahdollsiuuksia löytää ainakin hetkellistä seuraa. Parisuhteessa yhdessä tekeminen tuottaa normaalia enemmän yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tämä on myös loistavaa aikaa löytää uusia ystäviä. Luova toiminta tuottaa nyt tyydytystä. Ennen kaikkea fyysisyyttä ilmaisevat taiteet hyötyvät tästä energiasta. Venuksen ja Marsin kohtaaminen nostattaa energiatasoa huimasti, joten puhtia riittää myös rutiinitöiden hoitoon. Tämä motivoi vaikkapa kevätsiivoukseen tai vastaavaan, sillä halu saada aikaan jotain kaunista on nyt suuri.

Jupiterin alle 1° tarkka neliö Venukselle nostattaa mielialaa ja innostaa hauskanpitoon. Tämä energia tekee optimistiseksi ja anteliaaksi. Nyt ei ole kuitenkaan ahkeran työnteon aikaa, sillä oleelliseen keskittyminen ei tässä energiassa onnistu. Avoimuus ja hilpeys vetää uusia ihmisiä puoleensa. Ole kuitenkin tarkkana, ettet valitse lähellesi vääränlaisia ihmisiä. Jos uudenvuodenlupauksesi sisälsi ankaran ruokaremontin, nyt joudut taistelemaan normaalia enemmän houkutuksia vastaan. Jupiterin neliö Venukselle tekee alttiiksi herkutteluille ja ahmimiselle. Mikään ei tunnu riittävän ja voitkin havaita itsessäsi ahneuden ja tuhlailun piirteitä. Haastavasta tilanteesta huolimatta malttia kannattaa pyrkiä pitämään yllä. Tämä koskee myös rahan käyttöä. Harkitse kahdesti tarvitsetko kaikkea, mitä ostoskoristasi löytyy, sillä leväperäisyys talousasioissa voi kostautua myöhemmin. Jupiterin ja Venuksen neliö tarkentuu 25.02.

Jupiterin 2° tarkka neliö Marsille tuo mukanaan impulsiivisuutta, eteenpäin suuntautuvaa energiaa ja aloitekykyä. Tämä on hyvää aikaa aloittaa uusia projekteja ja ottaa myös riskejä. Pyri kuitenkin tekemään jonkinlaista strategista suunnitelmaa ja vältä hätiköityä toimintaa. Rohkeus ei ole harkitsemattomuutta ja riskejäkin voi ottaa harkitusti. Jupiterin säteillessä Marsille meissä nousee voittamattomuuden tunne. Älä kuitenkaan lähde uhoilevaan hyökkäykseen. Kasvojen menettäminen on vielä pieni harmi, mutta tuloksena voi olla myös onnettomuuksia tai loukkaantumisia. Energisyydestä huolimatta ole tarkkana jaksamisesi kanssa. Fyysinen tai henkinen uupuminen voi tulla nopeammin kuin ajatteletkaan. Jupiterin ja Marsin neliö tarkentuu 27.02.

Jupiterin ja Saturnuksen välinen sekstiili on Täydenkuun aikaan 1° tarkka. Tämä on tasapainon ja rehellisyyden aikaa. Varovainen laajentuminen mahdollistaa kestävän kasvun. Realistinen suhtautuminen yhdistettynä optimistiseen mahdollisuuksien havaitsemiseen auttaa valitsemaan oikean vaihtoehdon oikeaan aikaan. Työmoraali on nyt kohdillaan. Sinnikkäällä ja kärsivällisellä etenemisellä voit saavuttaa omia tavoitteitasi. Määrätietoisuus yhdistettynä onnekkaisiin sattumiin avaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia. Näihin tarttuminen tuottaa tyydytystä ja tyytyväisyyttä.

Täydenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 01°-09° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Täysikuu aktivoi nyt 20.-27.02. syntyneen Kalan kartalla parisuhdeteeman, 22.-29.05. syntyneen Kaksosen kartalla kotiin liittyvät teemat, 24.-31.08. syntyneen Neitsyen kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat sekä 23.-30.11. syntyneen Jousimiehen kartalla työteeman.

Täydenkuun affirmaation teemat ovat nyt työ, terveys ja sadonkorjuu (myös symbolisessa merkityksessä).

Täysikuu Neitsyen merkissä 05°23 lauantaina 24.02. klo 14:30 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Vesimiehen merkissä 10.02.2024

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).