Skip to main content

Uusikuu Vesimiehen merkissä 10.02.2024 – Sähköistä ilmapiiriä

By 07.02.2024Astrologia

Lauantaina 10.02. Uusikuu muodostuu Vesimiehen merkissä asteluvulla 20°41. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus.

Kun Uusikuu muodostuu Vesimiehen merkissä energia keskittyy sosiaalisiin harrastuksiin, ryhmätoimintaan ja ystävyyssuhteisiin. Vesimiehen energian siivittäminä voimme nähdä tilanteet eri perspektiivistä ja ratkaista ongelmatilanteita, jotka vaativat pohdintaa laatikon ulkopuolelta. Tämä Uusikuu orientoituu tulevaisuuteen. Tarve verkostoitua kasvaa. Halu rakentaa parempaa huomista talkoohengessä voi toteutua nyt pienessä tai suuressa mittakaavassa. Kyseessä voi olla esimerkiksi perheen ja pihayhteisön sisäinen sitoutuminen tai maiden välinen yhteistyö. Voit myös kokea tarvetta irrottautua jostakin vanhasta tai raskaaksi käynneestä. Kyse voi olla hyvinkin käyttäytymismallista, joka ei enää palvele sinua. Tai huomaat ehkä, että jokin vaihe elämästäsi on jäämässä taakse ja tunnet sen vuoksi huojennusta sekä vapautumisen tunnetta. Vesimies-Uusikuun energian ansiosta meillä on mahdollisuus tehdä elämässämme edistyksellisiä muutoksia.

Uudenkuun aspektit

Uudenkuun aikaan Uranus vaikuttaa vielä Härän merkistä käsin Aurinko-Kuulle 1° tarkassa neliössä. Tämä näkyy nyt ennen kaikkea mielialan vaihteluna ja impulsiivisina reaktioina. Voit tuntea itsesi hermostuneeksi ja huomata kärsivällisyytesi olevan koetuksella. Uudenkuun aikaan ei siis ole helppo keskittyä pitkäjänteisyyttä vaativiin tehtäviin. Velvollisuudet ja rutiinit eivät nyt kiinnosta. Etsit mieluiten jännitystä ja stimulaatiota. Sisäinen levottomuus vaikeuttaa myös rentoutumista. Jos joku yrittää määrittää sinun puolestasi asioita, voit huomata kapinahengen nousevan sisälläsi. Uranuksen neliö Aurinko-Kuulle herkistää reagoimaan nopeasti. Vaikka ilmassa on sähköisyyttä ja tunteet nousevat nyt hetkessä pintaan, myös leppyminen tapahtuu nopeasti.

Muut Uudenkuun aikana vaikuttavat aspektit

Vesimiehen merkissä vaikuttavan Merkuriuksen ja Härän merkissä vaikuttavan Jupiterin välillä muodostuu Uudenkuun aikaan 1° tarkka neliö. Planeettojen välisestä haastavasta kulmasta huolimatta voit huomata ajatuksissasi optimistisen ja positiivisen sävyn. Voit kiinnostua uusista asioista ja halusta laajentaa omaa horisonttiasi. Ongelmaksi muodostuukin lähinnä kyvyttömyys rajata asioita. Päättämättömyys siitä, mihin keskittyä ja mitä priorisoida, voi aiheuttaa viivästystä. Keskittymisen puute voi johtaa arviointivirheisiin tai väärinymmärryksiin. Kiinnitä siis huomiota siihen, miten ilmaiset itseäsi ja varmista, että tulet ymmärretyksi. Puheessa voi nyt tahattomasti olla ylimielisyyttä tai kiihkoilun sävyä. Hetkellinen Jupiterin innoittama liioittelu aiheuttaa hämmennystä tai jopa pettymyksiä. Vältä siis lupaamasta liikoja. Älä myöskään yliarvioi kykyjäsi tai resurssejasi tulevaisuuden suunnitelmia tehdessäsi.

Kauriin merkissä Venus ja Mars energisoivat toisiaan 6° tarkassa yhtymässä kasvattaen rakkauden nälkää. Ilmassa on romantiikkaa ja seksuaalista vetovoimaa. Sinkkujen kannattaakin nyt olla valppaina, sillä mahdollisuus löytää uusi kumppani on nyt huipussaan. Tämä energia suosii myös uusien ystävien löytämistä, joten tässä muodossa kaikki muutkin pääsevät nauttimaan Venuksen ja Marsin yhtymästä. Parisuhteiden arki saa piristävän vivahteen, sillä halu panostaa yhteisiin romanttisiin hetkiin ja fyysiseen läheisyyteen on nyt suuri. Tämä energia suosii luovaa toimintaa. Oman siivunsa tästä saavat rutiinityöt, sillä nekin koetaan nyt miellyttävinä. Tämä on hyvää aikaa järjestää juhlia ja muita kokoontumisia. Venuksen ja Marsin yhtymä tarkentuu 22.02.

Venus lähestyy vähitellen Kalojen merkissä vaikuttavaa Neptunusta. Uudenkuun aikaan niiden välillä muodostuu 4° tarkka sekstiili. Samaan aikaan Uranus energisoi Venusta Härän merkistä käsin vielä 3° tarkalla trinillä. Aistit ovat nyt herkistyneet ja halu nauttia olemisen keveydestä valtaa mielen. Romantiikka ja kauneus nousevat etualalle. Voitkin innostua nyt kokeilemaan jotain uutta: ostamaan uusia vaatteita, laittamaan hiuksia uudella tavalla tai koristamaan kotia uusilla esineillä. Tai kenties innostut tanssimaan tai muunlaiseen luovaan ilmaisuun. Tämä on hyvää aikaa kohottaa itsetuntoa, opetella näkemään itsessään hyviä puolia ja tykästyä omaan peilikuvaan. Halu jakaa hyvän olon tunnetta muiden kanssa vahvistuu. Mahdollisuus kohdata uusi rakkaus kasvaa Uranuksen suotuisan vaikutuksen myötä. Unimaailma on nyt vahvaa ja tuottaa arvokkaita oivalluksia. Venuksen ja Neptunuksen välinen sekstiili tarkentuu 13.02.

Mars kirii vähitellen Vesimiehen merkissä vaikuttavan Pluton kiinni. Uudenkuun aikaan niiden välillä muodostuu 3° tarkka yhtymä. Samaan aikaan Neptunus energisoi Marsia Kalojen merkistä käsin 1° tarkalla sekstiilillä. Marsin ja Pluton yhtymä lisää energian määrää. Mitä teetkin, teet sen voimalla ja antaumuksella. Tämän energian varjopuolena on vallanhimo ja häikäilemättömyys. Vaikeuksia ja hidasteita kohdatessa myös aggressiivisuuden taso nousee. Marsin ja Pluton valtaisaa voimaa voi olla vaikea hillitä. Tämä energia pitää päästä purkamaan tavalla tai toisella. Suositeltavaa olisi purkaa sitä fyysiseen toimintaan esimerkiksi kuntosalilla. Neptunuksen sekstiili Marsille tuo mukanaan luovaa inspiraatiota. Jos kamppailet jonkin työn tai projektin parissa, nyt on hyvä mahdollisuus löytää luovia ratkaisuja ja onnistua. Pluton yhtymä Marsille tuo puolestaan ratkaisun löytämiseen tarvittavaa sinnikkyyttä ja periksiantamattomuutta. Tukalassa tilanteessa voit herkästi provosoitua tappeluun. Vältä itse ärsyttämistä ja pura tämä energia terveellä tavalla. Pluton ja Marsin yhtymää tarkentuu 14.02.

Uudenkuun aikaan saamme vielä nauttia Jupiterin ja Kalojen merkissä vaikuttavan Saturnuksen 1° tarkasta sekstiilistä. Nyt on oikea aika keskittyä kestävään kasvuun varovaisen laajentumisen kautta. Optimistisin mielin jalat maassa tehdyt suunnitelmat tuottavat kasvumahdollisuuksia. Hyvä ajoitus ja terve harkintakyky auttavat toimimaan oikeaan aikaan ja valitsemaan oikean vaihtoehdon. Kärsivällisyys ja sinnikkyys palkitaan. Rehellisyydellä ja vahvalla työmoraalilla saavutat menestystä. Muistathan, että uudet ihmissuhteet, koulutukset tai muut avartavat kokemukset lisäävät osaltaan henkilökohtaista kasvua. Mahdollisuudet avautuvat nyt onnekkaiden sattumien ja määrätietoisen etenemisen yhteisvaikutuksesta.

Uudenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 17°-25° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Uusikuu aktivoi nyt 06.-13.02. syntyneen Vesimiehen kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 07.-14.05. syntyneen Härän kartalla työteeman, 09.-16.08. syntyneen Leijonan kartalla parisuhdeteeman ja 09.-16.11. syntyneen Skorpionin kartalla kotiin liittyvät teemat.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt ystävyys, aatteellisuus, samanhenkisyys, kollektiivinen yhteys ja vapaus.

Uusikuu Vesimiehen merkissä 20°41 lauantaina 10.02. klo 00:59 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Leijonan merkissä 25.01.2024

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).