Skip to main content

Täysikuu Skorpionin merkissä 24.04.2024 – Muutoksen painetta

By 21.04.202422 huhtikuun, 2024Astrologia

Keskiviikkona 24.04. Täysikuu muodostuu Skorpionin merkissä asteluvulla 04°18. Skorpionin merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Härän merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Skorpionin merkissä

Kun Täysikuu muodostuu Skorpioni-Härkä –akselilla huomio kiinnittyy muutoksen tarpeen hyväksymiseen. Kaiken voimansa turvallisuuden kasvattamiseen ja kiinnipitämiseen keskittävä Härkä ei juurikaan muutoksista innostu. Hänelle ennakoitavuus luo turvallisuuden tunnetta, sillä elämän edetessä tutun kaavan mukaisesti hän tietää mitä odottaa ja pystyy myös näin pitämään ohjat käsissään. Vastavuoroisesti Skorpioni energisoituu uuden alun voimasta. Hänkään ei pidä yllätyksistä vaan haluaa kontrolloida tapahtumien kulkua. Tarpeen tullen Skorpioni on valmis manipuloimaan tilannetta päästäkseen haluamaansa lopputulokseen. Täysikuun Skorpionin merkissä keskittyy pysyvyyden (Härkä) ja muutoksen (Skorpioni) väliseen tasapainoon. Meidän pitää tunnistaa muutoksen tarve, hyväksyä se ja uskaltaa lopulta rohkeasti lähteä toteuttamaan tätä energiaa. Täydenkuun energia vaatii keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Vesimiehen merkissä vaikuttava Pluto aktivoi Täydenkuun energiaa 2° tarkalla neliöllä vaikeuttaen syvästi tunne-elämään. Alitajunnasta kumpuaa nyt voimakkaita tuntemuksia, kun syvälle hautautuneet tunteet nousevat  pintaan. Näiden tunteiden ja niistä kumpuavien reaktioiden hallitseminen ja hillitseminen voi olla vaikeaa. Tämä tunteiden käsittelyn haaste kannattaa kuitenkin ottaa vastaan, sillä se tuo lopulta parannusta ja helpotusta. Mustasukkaisuuden, manipuloinnin ja syyllisyyden nostattamana pakonomainen toiminta ja tunneperäiset valtataistelut ovat nyt mahdollisia. Kaikenlainen kiihkoilu voi johtaa toimintaan, jota on vaikea hallita ja joka voi karata odottamatta käsistä. Pluton neliö Kuulle voi nostattaa pinnalle myös riippuvuutta ja pelkotiloja. Ulkopuolinen vallan käyttö ja väkivallan uhka, mutta myös viime aikoina uutisissa nähty konkreettinen väkivaltainen käyttäytyminen lisää ahdistuneisuutta. Älä jää ongelmiesi kanssa yksin. Etsi ammattiauttajien ja tukiryhmien apua. Pyri välttämään provokaatiota, sillä se voi eskaloitua tahattoman suureksi riidaksi ja aiheuttaa valtavaa tuhoa. Yritä suunnata tämä energia huonoista tavoista ja tottumuksista irtipäästämiseen.

Muut Täydenkuun aikana vaikuttavat aspektit

Kalojen merkissä vaikuttava Mars aktivoituu Neptunuksen 4° tarkalla yhtymällä. Tämä energia kutsuu luovaan ja intuition ohjaamaan toimintaan. Voit huomata reagoivasi normaalia herkemmin ympäristösi impulsseihin. Suuntaa tämä inspiroiva energia luovuuteen tai henkiseen kehitykseen. Kalojen merkissä vaikuttaessaan Marsin energia toimii epäröiden ja usein myös epävakaasti. Neptunuksen yhtymä lisää toiminnassa näitä piirteitä entuudestaan. Nyt on siksi syytä olla varovainen ja keskittyä etenkin kun olet liikenteessä taikka toimit kuumien tai muuten vaarallisten aineiden kanssa. Tämä voimakkaasti neptuuninen energia houkuttelee huijareita, joten tarkistathan kahdesti ettet tule huijatuksi uusia sopimuksia tehdessäsi etkä myöskään luota sellaisiin tahoihin, joita et entuudestaan tunne. Keho reagoi tässä ajassa normaalia voimakkaammin päihteisiin, joten ota tämän huomioon juhliessassi. Marsin ja Neptunuksen yhtymä tarkentuu 29.04.

Härän merkissä vaikuttava Jupiter energisoi Marsia 2° tarkassa sekstiilissä. Samaan aikaan niin ikään Härän merkissä vaikuttava Uranus tekee Marsille 3° tarkkaa sekstiiliä. Jupiterin sekstiili Marsille lisää rohkeuden tasoa ja siksi tämä aspekti suosiikin vaikeisiin tehtäviin tarttumista. Asenne on optimistinen ja entuudestaan vahvistuneet vaistot ohjaavat toimintaa. Aloitteellisuus sekä halu tarttua tilaisuuteen riskeistä huolimatta innostavat toimimaan. Kohonnut kilpailuhenkisyys kutsuu osallistumaan erinäisiin mittelöihin, joten esimerkiksi urheilullinen aktiviteetti voi olla nyt erittäin antoisaa. Uranuksen sekstiili Marsille nostattaa jännityksen ja seikkailun kaipuuta. Tämä aspekti motivoi etsimään vaihtelua. Samaan aikaan voit tuntea suurta tarvetta irrottautua vanhoista tavoista, tiensä päähän tulleesta suhteesta tai muista sitoutumisista, jotka eivät enää palvele tarkoitustaan. Tartu siis rohkeasti inspiraation voimaan ja motivoidu uudesta.

Täydenkuun aikaan alle 1° tarkka Jupiterin ja Uranuksen välinen yhtymä tuo mukanaan odottamattomia käänteitä ja yllätyksiä. Pyri avoimuuten ja ota nämä pontetiaaliset laajentumisen mahdollisuudet vastaan. Voit myös tuntea suurta kapinoinnin tarvetta, etenkin jos olet tuntenut itsesi tai tarpeesi tukahdutetuksi. Oman horisontin laajentaminen mahdollistuu uuden oppimisen kautta. Voit oppia jotain uutta itsestäsi tai elämästä ja näin tietoisuutesi avartaminen auttaa näkemään uusia vaihtoehtoja, myös sellaisia, jotka eivät ole itsellesi ennen avautuneet. Joustavuus ja ennakkoluulottomuus lisääntyvät tänä aikana ja näin toimimalla voit esimerkiksi löytää läpimurtoratkaisun vanhaan ongelmaan. Myös uudet sosiaalisen kontaktit voivat tuoda uusia ulottuvuuksia elämässäsi.

Täydenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 00°-08° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Täysikuu aktivoi nyt 20.-27.04. syntyneen Härän kartalla parisuhdeteeman, 23.-30.07. syntyneen Leijonan kartalla kotiin liittyvät teemat, 23.-30.10. syntyneen Skorpionin kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat sekä 20.-28.01. syntyneen Vesimiehen kartalla työteeman.

Täydenkuun affirmaation teemat ovat nyt uudistuminen, syvälliset muutokset sekä transformaatio ja seksuaalisuus.

Täysikuu Skorpionin merkissä 04°18 keskiviikkona 24.04. klo 02:49 EET/EEST*.

Kuun edellinen vaihe: Auringonpimennys Oinaan merkissä

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).