Skip to main content

Auringonpimennys Oinaan merkissä 08.04.2024 – Rohkeasti sinä itse

By 05.04.2024Astrologia

Maanantaina 08.04. Uusikuu muodostuu Oinaan merkissä 19°24. Tämä Uusikuu on samalla Auringonpimennys. Auringon- ja Kuunpimennykset ovat vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampia kuin normaalit Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Uudenkuun lailla Auringonpimennykseen liittyy aina uusi alku: jotain vanhaa on jätettävä taakse, jotta jotain uutta voi alkaa. Pimennyksiä käsittelevästä postauksesta voit lukea lisää niiden nostattamista tunnelmista ja vaikutusajoista. Tämä Auringonpimennys jatkaa huhtikuussa 2023 alkanutta pimennysten sarjaa Oinas-Vaaka akselilla, jolle viimeinen pimennys osuu tällä erää maaliskuussa 2025.

Uusikuu Oinaan merkissä

Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Kun Uusikuu muodostuu Oinaan merkissä, huomio kiinnittyy omaehtoiseen toimintaan ja henkilökohtaisen rohkeuden tasoon. Oinaan energia keskittyy itsenäiseen toimintaan. Voit vahvistaa tietoisesti itseäsi puuttumalla rohkeuttasi heikentäviin asioihin. Kyse on nyt omasta kasvusta ja kehityksestä. Miten voit lisätä yritteliäisyyttä ja suoraviivaisuutta positiivisella tavalla henkilökohtaisessa elämässäsi? Oinas-Uusikuu kutsuu aktiiviseen toimintaan. Voit kokeilla jotain uutta ja innovatiivista, sillä tänä aikana on helppo innostua uusista ideoista ja suuntauksista. Itsevarmuus ja vastuullinen asenne avaavat mahdollisuuksia aloittaa uusia projekteja. Vaaka-Kuunpimennyksen aikaan pohdimme itseämme yhteydessä toisiin. Nyt on aika uudelleen arvioida suhdetta itseemme. Auringonpimennys Oinaan merkissä kutsuu meitä tekemään tärkeitä muutoksia elämässämme. Tartu siis impulsiin ja avaa ovi uusille kokemuksille.

Uudenkuun aspektit

Uudenkuun aikaan perääntyvä Merkurius tekee reilun 5° tarkkaa yhtymää Aurinko-Kuulle herkistäen tunteita. Mieliala voi muuttua nopeasti, mutta toisaalta voit myös tuntea voimakasta tarvetta ilmaista omia tunteita. Jos koet, että et ole syystä tai toisesta saanut sanoitettua omia tunteitasi, nyt on hyvä aika tehdä niin. Uskalla puhutella suhteessasi myös vaikeita tunteita ja teemoja. Yhdessä vietetty aika on entistä antoisampaa. Kuun ja Merkuriuksen yhtymän myötä tunteet vaikuttavat voimakkaammin ajatteluun. Tästä syystä tärkeiden päätösten kanssa on hyvä olla huolellinen ja antaa itselleen riittävästi harkinta-aikaa. Intuitio on nyt korkealla, joten rauhoittamalla oman mielesi voit tunnistaa vaistomaisesti juuri sinulle suotuisat vaihtoehdot.

Muut Uudenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Niin ikään Oinaan merkissä vaikuttava Venus energisoituu Auringonpimennyksen aikaan vielä Pluton kosketuksesta. Näiden planeettojen välillä muodostuva sekstiili on nyt alle 3° tarkka. Halu jakaa rakkautta kasvaa. Parisuhteessa yhteiset romanttiset hetket koetaan erittäin virkistävinä ja sinkut innostuvat katselemaan vähän tarkemmin ympärilleen löytääkseen uuden kumppaniehdokkaan. Ylipäätään muiden kanssa jaettu aika tuottaa mielihyvää palvellen samalla Pluto sekstiili Venuksen herättämää tarvetta jakaa ja välittää. Ihmissuhteissa pinnallisuus ei nyt riitä. Niinpä voit huomata niin parisuhteen kuin ystävyyssuhteidenkin syventyvän ja henkisen yhteyden merkityksen vahvistuvan. Suhtautumisesi rahaan ja sen tuomaan valtaan voi nyt muuttua suuresti.

Kalojen merkissä vaikuttavien Marsin ja Saturnuksen yhtymä on Uudenkuun aikaan reilun 1° tarkka. Päättäväisyys ja kunnianhimo ohjaavat nyt toimintaa. Oleelliseen keskittyminen auttaa pysymään suunnitelmissa. Maltillinen tekeminen ja kärsivällisyys takaavat tavoitteiden saavuttamisen. Marsin ja Saturnuksen yhtymä suosii pitkän tähtäimen hankkeita, jotka pohjautuvat realistisiin suunnitelmiin. Koska nämä planeetat kohtaavat nyt Kalojen merkissä, eteneminen ei ole uppiniskaista vaan joustavaa, luovuudella rikastettua ja mahdollisuuksiin tarttuvaa. Toisaalta juurikin Saturnuksen yhtymä auttaa Marsia toimimaan Kalojen merkissä pitkäjänteisemmin ja keskittyneemmin tavoitetta unohtamatta.

Härän merkissä Jupiter lähestyy vähitellen Uranusta. Uudenkuun aikaan Jupiterin ja Uranuksen välinen yhtymä on 2° tarkka. Eteesi voi nyt avautua yllätyksiä ja odottamattomia mahdollisuuksia. Pidä siis mielesi avoimena ja tartu tilaisuuksiin, joita universumi sinulle tarjoaa. Kyse voi olla isosta edistysaskeleesta tai vähäpätöiseltä vaikuttavasta asiasta, joka kuitenkin kätkee sisäänsä mitä todennäköisemmin ennalta arvaamattoman potentiaalin. Kenties sisälläsi on viime aikoina kasvanut voimakas vapauden tarve. Näin etenkin silloin, kun arki on muodostunut liian rajoittavaksi. Tukahdetut tunteet ja toiveet voivat johtaa protestointiin ja kapinahenki voi vallata tilaa elämässäsi. Suuremman joustavuuden ja ennakkoluulottoman aseteen omaaminen johtaa kuitenkin parempaan ratkaisuun ja auttaa löytämään uudenlaisia vaihtoehtoja. Jupiterin ja Uranuksen yhtymä tarkentuu 20.04.

Jupiter saa vielä vahvistusta Saturnukselta. Näiden planeettojen välinen sekstiilii on Uudenkuun aikaan alle 5° tarkka. Tämä tasapainoa ja kestävää kasvua lupaava aspekti haastaa etenemään harkiten samalla kuitenkin horisonttia ja mahdollisuuksia avartaen. Optimistisuus kohtaa realistisen näkemyksen, joten onnistumisen mahdollisuudet kasvavat tämän energian vaikuttaessa. Sinulla on hyvä mahdollisuus olla oikeassa paikkassa juurikin oikeaan aikaan, tavata oikeat ihmiset ja valita oikea vaihtoehto. Ilmaiseksi voiton tunne ei kuitenkaan syliisi tupsahda. Mutta kärsivällisen ja sinnikkään työn tulosta pääset taatusti aikanaan ihailemaan. Nyt on siis aika kääriä hihat ylös ja ryhtyä toimiin.

Uudenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 14°-24° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Uusikuu Oinaan merkissä aktivoi nyt 24.03.-02.04. Oinaan egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 25.06.-05.07. syntyneen Ravun kartalla työteeman, 27.09.-06.10. syntyneen Vaa’an kartalla parisuhdeteeman sekä 26.12.-04.01. Kauriin syntyneen kartalla kotiin liittyvät teemat.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt tahdonvoima, energiataso ja elinvoima, johtajuus ja aloitekyky.

Uusikuu Oinaan merkissä 19°24 maanantaina 08.04. klo 21:21 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Kuunpimennys Vaa’an merkissä 25.03.2024

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).