Skip to main content

Täysikuu Oinaan merkissä 29.09.2023 – Yksin vai yhdessä?

By 27.09.2023Astrologia

Perjantaina 29.09. Täysikuu muodostuu Oinaan merkissä asteluvulla 06°00. Oinaan merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Vaa’an merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Oinaan merkissä 29.09.2023

Kun Täysikuu muodostuu Oinas-Vaaka –akselilla huomio kiinnittyy itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden tarpeen suhteuttamiseen yhteistyön ja yhteisöllisen toiminnan puitteissa. Mieluiten omin avuin lähtökohdistaan ponnistava Oinas ei halua tulla käskytetyksi. Hän kulkee omia polkujaan omaa tahtiaan eikä ehdi ottamaan muita (omasta mielestään hitaampia) huomioon. Oinas puskee sarvet edellä vaikeidenkin tilanteiden läpi. Aikansa yritettyään hän kyllästyy ja suuntaa energiansa toisaalle. Vaaka puolestaan huomioi ensisijaisesti kanssaihmiset. Hän pyrkii pitämään yllä hyvää mieltä ja yhteishenkeä. Näin toimiessaan Vaaka unohtaa helposti omat tarpeensa. Vaa’alle tyypillinen miellyttämisen tarve kumpuaa hänen toiveestaan olla jatkuvasti yhteydessä muihin, sillä toisin kuin Oinas, Vaaka tarvitsee kanssaihmisiä tunteakseen olonsa eheäksi. Tämä Täysikuu etsii tasapainoa itsenäisyyden ja yhteiselon välillä. Yhteydessä toisiin (Vaaka) meidän tulee toimia yksilöinä (Oinas), sillä parisuhteet ja yhteistyö toimivat aina yksilöjen ehdoilla. Täydenkuun energia vaatii keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Täydenkuun aikaan Neptunus tekee Kalojen merkistä käsin Neitsyen merkissä etenevälle Merkuriukselle 5° tarkkaa oppositiota. Hämmennys ja väärinymmärrykset sekoittavat nyt mieltä. Tämä heikentää vuorovaikutusta ja nostattaa suhteen sisällä ärtyneisyyttä. Todennäköisyys tehdä vääriä tulkintoja kasvaa. Oma mieli voi tehdä kepposia, koska on vaikeaa suodattaa tarvittavaa informaatiota suuresta tietotulvasta. Myös houkuttelevalta tuntuva epärehellisessä mielessä annettu tieto voi hämätä luottamaan väärään tahoon. Huijauksia voi olla todella vaikea erottaa aidoista viesteistä. Sähköpostien kohdalla tarkista aina lähettäjän osoite äläkä avaa tuntemattomalta taholta tulevissa viestissä olevia linkkejä. Koska keskittyminen on nyt haastavaa, tämä ei ole oikeaa aikaa tehdä tärkeitä päätöksiä. Myös sopimusten allekirjoittaminen kannattaa mahdollisuuksien mukaan siirtää tuonnemmaksi. Jos tämä ei ole mahdollista, pyydä itsellesi ainakin riittävästi harkinta-aikaa. Pyri käyttämään tätä aikaa luovaan toimintaan. Merkuriuksen ja Neptunuksen välinen oppositio tarkentuu 02.10.

Samaan aikaan Uranus säteilee Härän merkistä käsin Merkuriukselle 2° tarkassa trinissä. Mieli on nyt joustava ja kiinnostuu epätyypillisistäkin asioista. Vanhoista ajatusmalleista irtaantuminen sujuu nyt mutkitta ja näin löytyy helposti tilaa uusille ennakkoluulottomille kokeiluille. Yllättävät uutiset voivat toimia tässä herättävänä tekijänä. Aistit ovat nyt valppaana ja intuitio korkealla. Ajatus toimii salamannopeasti, joten voit nyt omaksua uusia asioita normaalia nopeammin. Ymmärrys erilaisten ratkaisumallien toimivuudesta auttaa näkemään tilanteet uudelta kantilta. Näin Uranuksen suotuisa kulma Merkuriukselle auttaa ratkaisemaan haastavatkin pulmat ja antaa tilaa uudenlaisille aluevaltauksille. Tämän energian vaikutus nostattaa kiinnostusta uusista harrastuksista tai tuo mukanaan uusia ystävyyssuhteita. Uudet tuttavuudet voivat hyvinkin edustaa erilaisesta taustasta tulleita ihmisiä tai itsellesi vielä tuntematonta ammattia tai mielenkiinnon kohdetta. Uranuksen trini Merkuriukselle tarkentuu 30.09.

Leijonan merkissä vaikuttavan Venuksen ja Vaa’an merkissä vaikuttavan Marsin välillä vaikuttaa Täydenkuun aikaan 1° tarkka sekstiili. Tämä avaa erittäin suotuisaa energiaa romanttisille kohtaamisille ja muunlaiselle sosiaaliselle kanssakäymiselle. Kun aktiviteetin ja hyvänolon planeetat kohtaavat, vuorovaikutus on innostunutta ja antoisaa. Marsin ja Venuksen sekstiili rohkaisee sinkkuja deittailemaan. Planeettojen suosiollinen yhteys tuokin nyt monia ihmisiä yhteen. Näistä kohtaamisista muodostuneet parisuhteet – toki myös ystävyyssuhteet – kantavat mukanaan hyvää dynamiikkaa, joka perustuu molemminpuoliseen kiinnostukseen ja kiehtovaan kemiaan. Marsin ja Venuksen sulava yhteys innostaa luovaan toimintaan. Mahdollisesti tarpeelliset ulkopuoliset tukijatkin löytyvät nyt normaalia helpommin.

Uranus säteilee Täydenkuun aikaan Venukselle tarkassa neliössä haastaen parisuhteiden dynamiikkaa odottamattomilla käänteillä. Etenkin rajoittavissa suhteissa ruoho voi näyttää vihreämmältä aidan toisella puolella. Tässä energiassa väljähtänyt, toimimattomaan tilaan ajautunut suhde alkaa tuntua yllättäen ahdistavalta ja osapuolet etsivät pakotietä ulos ahdingosta. Osa pariskunnista herää tässä vaiheessa ymmärtämään, että he ovat laiminlyöneet suhteensa hoitamista. Nämä parit löytävät yhdessä tukea asiantuntijoilta ja pystyvät mitä todennäköisemmin aloittamaan yhdessä uuden entistä ehomman vaiheen tunnistettuaan suhteensa vahvuudet. Osa suhteista voi myös romahtaa, jos molemminpuolista halua rakentaa uutta yhteyttä ei enää löydy. Uranuksen neliö Venukselle vaatii muuttumista ja mukautumista. Hyvässä energiassa toimivissa parisuhteissa kumppanien avoimuus antaa riittävää joustovaraa ja he pystyvät näin välttymään suuremmalta draamalta.

Täydenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 02°-10° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Täysikuu aktivoi nyt 25.09.-02.10. syntyneen Vaa’an kartalla parisuhdeteeman, 24.12.-01.01. syntyneen Kauriin kartalla kotiin liittyvät teemat, 23.03.-30.03. syntyneen Oinaan kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat sekä 24.06.-01.07. syntyneen Ravun kartalla työteeman.

Täydenkuun affirmaation teemat ovat nyt tahdonvoima, energiataso ja elinvoima, johtajuus ja aloitekyky.

Täysikuu Oinaan merkissä 06°00 perjantaina 29.09. klo 12:58 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Neitsyen merkissä 15.09.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).