Skip to main content

Uusikuu Neitsyen merkissä 15.09.2023 – Uusi päivä, uudet mahdollisuudet

By 12.09.2023Astrologia

Perjantaina 15.09. Uusikuu muodostuu Neitsyen merkissä asteluvulla 21°59. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus.

Uusikuu Neitsyen merkissä 15.09.2023

Kun Uusikuu muodostuu Neitsyen merkissä on aika kiinnittää huomio arjen toimivuuteen. Koetko jokapäiväisten rutiinien suorittamisen vaivattomana? Voisitko tarkastella tapojasi toimia kriittisemmin ja nähdä jonkinlaisen muutoksen olevan tarpeen? Käytännöllisyys ja yksityiskohtiin keskittyminen on tyypillistä Neitsyelle, joka toimii mieluiten etukäteen tehdyn suunnitelman mukaan. Hän on terveystietoinen persoona, joka tarkkailee niin ruokavaliotaan kuin liikkumistaankin. Neitsyt-Uudenkuun aikaan on hyvä sitoutua Neitsyen teemoihin liittyviin uusiin tavoitteisiin, joiden tarkoituksena on tehdä elämästä helpompaa. Muun muassa uudet tavat, uudistettu ravitsemussuunnitelma tai kunto-ohjelma ja ajankäytön optimointi voisivat olla Neitsyt-Uusikuun aktivoivia parempaan elämänlaatuun tähtääviä muutoksia.

Uudenkuun aspektit

Neptunus aktivoi Kalojen merkistä käsin Aurinko-Kuuta 4° tarkassa oppositiossa kasvattaen epävarmuutta ja luoden hämmennystä. Neptunuksen vaikuttaessa haastavassa kulmassa Uudenkuun energiaan petoksen ja väärinkäytöksen uhriksi joutumisen vaara kasvaa. Nyt on siis oltava todella tarkkana eikä pidä avata tuntemattomalta taholta tulevia linkkejä. On parempi olla överisti varovainen kuin luottaa sinisilmäisesti väärään tahoon. Muistathan, että voit itse kanavoida Neptunus-Uusikuu –energiaa oikeanlaiseen tekemiseen. Tämä voisi olla luovaa toimintaa, hyväntekeväisyyttä, meditointia tai henkistä tutkiskelua. Myös kaikenlainen aktiviteetti luonnossa tai luonnon hyväksi sopii hyvin Neptunuksen energiaan. Sen sijaan houkuttelevat tarjoukset, jotka tuntuvat liian hyviltä ollakseen totta, kannattaa ohittaa. Neptunuksen ja Kuun välinen oppositio tarkentuu vielä saman päivän aikana.

Samaan aikaan Uranus heijastaa energiaansa Aurinko-Kuulle 1° tarkassa trinissä nostattaen mielialaa. Nyt on helppo irrottautua mukavuusalueelta. Avoimuus uusia ideoita ja näkemyksiä kohtaan innostaa kokeilemaan uusia tapoja tai metodeja. Näiden joukossa voi olla myös uusia harrastuksia tai esimerkiksi uuteen ammattiin kouluttautuminen. Uranuksen suotuisan vaikutuksen myötä mieli on joustava ja on helppo mukautua ennalta odottamattomien muutosten vaatimusten mukaisesti. Nämä yllättävät käänteet voivat ilmaantua varoittamatta, mutta niihin sopeutumisen pitäisi olla mutkatonta. Uraaninen energia voi tulla elämääsi myös uudenlaisten ystävien kautta. Nyt on myös hyvä aika irrottautua huonoista tavoista tai epäterveistä ihmissuhteista.

Muut Uudenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Juuri ennen suunnan vaihtoa Neitsyen merkissä seisahtunut Merkurius aktivoituu Kalojen merkissä vaikuttavan Saturnuksen väljästä oppositiosta vaatien vakavaa pohdintaa ja realiteettien tarkastelua. Ajatukset voivat nyt taipua negatiivisuuden puolelle, mutta tätä tosiasioiden tarkistusta ei kannata pelkän mukavuudenhalun vuoksi sivuuttaa. Oman kannan sanoittaminen voi olla haastavaa, niin myöskin vastapuolen ymmärtäminen. Nyt kannattaakin ottaa pientä etäisyyttä ja pohtia tarkkaan, mikä on itselle tärkeintä. Kun tämä on kristallisoitunut itsellesi, sinun on helpompi kommunikoida se myös kumppanillesi. Ota siis riittävästi aikaa itsellesi ja peilaa ajatuksissasi menneitä tapahtumia ja tuntemuksia tämän päivän fiiliksiin.

Leijonan merkissä vaikuttava Venus ja Vaa’an merkissä vaikuttava Mars kohtaavat 2° tarkassa sekstiilissä aktivoiden romanttista energiaa. Innostus olla sosiaalisesti aktiivinen ja tutustua uusiin ihmisiin on nyt lähestulkoon käsin kosketeltavaa. Antamisen ja vastaanottamisen halu on hyvässä tasapainossa, mikä luo hyvää pohjaa tänä aikana alkaville ihmissuhteille. Marsin ja Venuksen sopuisa yhteiselo nostattaa flirttailevaa energiaa, joten jos elämässäsi on tilaa uudelle kumppanille, kannattaa hakeutua nyt paikkoihin, joissa kohtaamiset ovat mahdollisia. Tämä energia lisää avoimuutta ja positiivista suhtautumista, joten voit hyödyntää tätä aikaa myös omien projektien eteenpäin viemiseen.

Härän merkissä vaikuttavan Jupiterin 1° tarkka neliö Venukselle nostattaa ilmapiiriä ja innostaa juhlintaan. Mieli on nyt optimistinen ja avoin uusille kohtaamisille. Muista kuitenkin pitää kiinni omista periaatteistasi, etenkin jos olet etsimässä itsellesi uutta elämänkumppania. Jupiterin taipumus vetää överiksi voi madaltaa omia standardeja ja voit alkaa katsoa asioita liiaksi sormiesi läpi. Tämä saattaa kaduttaa myöhemmin enemmän kuin aluksi uskoisitkaan. Muistathan olla houkutuksista huolimatta myös tarkka rahan käytön kanssa. Jupiterin vaikutuksen alla on haastavaa pitää kiinni tiukoista periaatteista, joten herkuttelu voi näyttää pilaavan ainakin hetkellisesti ankaran ruokavalion seuraamisen. Venuksen ja Jupiterin neliö tarkentuu 17.09.

Uudenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 18°-26° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Uusikuu Neitsyen merkissä aktivoi 11.-18.09. syntyneen Neitsyen kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 10.-17.12. syntyneen Jousimiehen kartalla työteeman, 09.-16.03. syntyneen Kalojen kartalla parisuhdeteeman ja 09.-17.06. syntyneen Kaksosen kartalla kotiin liittyvät teemat.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt työ, terveys ja sadonkorjuu (myös symbolisessa merkityksessä).

Uusikuu Neitsyen merkissä 21°59 perjantaina 15.09. klo 04:40 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Kalojen merkissä 31.08.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment