Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 21.04.2023

By 19.04.2023Astrologia

Perjantaina 21.04. Merkurius aloittaa perääntymisen Härän merkissä asteluvulla 15°37. Merkuriuksen varsinainen perääntyminen päättyy tällä erää 15.05.2023 vaikuttaen silloin Härän merkissä 05°51. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 31.05.2023 asti, jolloin Merkurius on saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.

Perääntyvä Merkurius 21.04.2023

Merkurius hallitsee astrologisesti mm. vuorovaikutusta, ajattelua, liikkumista ja sopimuksia. Kun Merkurius perääntyy on hyvä kiinnittää normaalia enemmän huomiota vuorovaikutuksen sudenkuoppiin ja varmistaa, että ymmärtää kuulemansa ja tulee itse ymmärretyksi. Tänä aikana emme mahdollisesti huomioi yksityiskohtia ja tästä syystä kannattaa olla varovainen sopimuksia allekirjoittaessa. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäaikaisia. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Jos et pysty siirtämään sopimuksen allekirjoittamista Merkuriuksen perääntymisen päättymisen jälkeiseen aikaan, varmista että olet ymmärtänyt mihin sopimuksessa sitoudut. Jos mahdollista, pyydä harkinta-aikaa tai ainakin tutustu sopimukseen rauhallisesti ja yksityiskohtaisesti. On hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan tarkoituksenmukaistakin. Eritoten suuria kauppoja kannattaa nyt välttää. Näiden piiriin kuuluu asuntokaupat, teknisten laitteiden ja kulkuvälineiden ostot ja myynnit. Tekniikka takkuilee usein juurikin perääntymisen alkuvaiheessa ja loppuvaiheessa, myös muutamaa päivää ennen Merkuriuksen liikkeen suunnanmuutosta. Jos matkustat Merkuriuksen perääntymisen aikana, varaudu jo ennalta myöhästymisiin ja peruutuksiin.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta sekä käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.

Perääntymisen aikana Merkuriukseen vaikuttavat aspektit

Kun Merkurius lähtee perääntymään, se tekee tarkkaa yhtymää Kuulle. Samaan aikaan Uranus säteilee Merkurius-Kuulle 4° tarkalla yhtymällä ja Mars aktivoi Merkurius-Kuun Ravun merkistä käsin 2° tarkalla sekstiilillä. Mieli on nyt oikukas, mutta toisaalta olet myös avoin ja vastaanottavainen . Voit tuntea herkästi ympärilläsi vallitsevan energian muutoksen, mikä voi vaikuttaa päätöksentekoon niin hyvässä kuin pahassakin. Spontaani halu jakaa ajatuksia ja tuntemuksia innostaa keskusteluyhteyden luomiseen ja kirjoittamiseen. Parisuhteille tämä avaa hyviä mahdollisuuksia saada parempaa ymmärrystä omasta ja kumppanin tarpeista. Nyt on siis hyvä aika seisahtaa oleellisen äärelle niin yksilönä kuin pariskuntanakin.

Salamaniskujen tapaan uudet ideat ja ratkaisut välähtävät tajuntaan ja nyt onkin hyvät edellytykset toteuttaa nopeasti liikkuvan mielen idearikasta antia. Mentaaliin ajatustoimintaan, luovuuteen ja vuorovaikutukseen perustuvat työt etenevät nyt selkeiden visioiden saattelemana. Yllätykselliset havahdukset herättävät näkemään tilanteet toisesta perspektiivistä. Ahaa -elämyksiä tipahtelee syliin kun vain huomaat olla tarkkaavainen. Apuvälineenä niiden löytämiseen on hyvä käyttää kirjoittamista ja kollegiaalista keskustelua. Jos vain sallit, intuitio kuljettaa sinua nyt oikeaan suuntaan. Merkuriuksen ja Marsin välinen sekstiili on tarkka 24.04.

Kuun vaihteen jälkeen perääntyvä Merkurius tavoittaa Kalojen merkissä vaikuttavan Saturnuksen 5° tarkassa sekstiilissä. Nyt on hyvä aika keskittyä ratkomaan haastavia pulmia ja saada keskeneräiset paperityöt tehtyä. Keskittymiskyky on nyt parhaimmillaan, joten opinnot ja paljon muistikapasiteettia vaativat työt hyötyvät tästä energiasta. Vaikka yleisesti ottaen Merkuriuksen perääntymisen aikana ei suositella sopimusten allekirjoittamista, Saturnuksen myönteinen kulma Merkuriukselle suosii tällä hetkellä myös sopimuksiin sitoutumista. Nämä sopimukset ovat kauaskantoisia, mutta Merkuriuksen perääntymisen vuoksi suosittelen kuitenkin lukemaan tarjouksen harkiten useampaan kertaan. Saturnuksen sekstiili Merkuriukselle on tarkka 12.05. ja vaikuttaa vielä Merkuriuksen savuttaessa stationaaripisteensä (= asteluku, josta Merkuriuksen liikesuunta muuttuu taas eteneväksi).

Viikkoa myöhemmin perääntyvän Merkuriuksen energia aktivoituu Ravun merkistä käsin säteilevän Venuksen 4° tarkan trinin myötä. Mieli on nyt kiinnostunut sosiaalisesta kanssakäymisestä. Yhteistyöhalu on suuri niin työelämän kuin yksityiselämänkin puolella. Iloisuus ja avoimuus heijastuu ympärillesi ja tämän onkin loistavaa aikaa tavata ystäviä ja tutustua uusiin ihmisiin. Uutta kumppania etsiville sinkuille avautuu uudenlaisia mahdollisuuksia, joten nyt kannattaakin kulkea aistit valppaina. Parisuhteessa olevien on hyvä muistuttaa itseään oman rakkaan merkityksestä ja muistaa myös kertoa se hänelle. Jos olet parisuhteessasi haastavassa tilanteessa, Venuksen ja Merkuriuksen energioiden yhteen soljuminen kasvattaa halua löytää molempia kunnioittava ratkaisu. Näin voitte selvittää ongelmat hyvässä yhteistyössä. Merkuriuksen ja Venuksen välinen trini on tarkka 13.05. ja sekin vaikuttaa vielä Merkuriuksen savuttaessa stationaaripisteensä.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 31.05.2023 asti.