Skip to main content

Uusikuu Vesimiehen merkissä 01.02.2022

By 30.01.2022Astrologia

Tiistaina 01.02. Uusikuu muodostuu Vesimiehen merkissä 12°20. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus. Uusikuu Vesimiehen merkissä muistuttaa meitä yhteisöllisyydestä ja sen merkityksestä yksilön elämässä.

Uusikuu Vesimiehen merkissä 01.02.2022

Uusikuu Vesimiehen merkissä haastaa meitä pohtimaan ystävyyden ja yhteistyön merkitystä. Kun tavoittelemme yhteisiä päämääriä, oli ne sitten poliittisia tai sosiaalisia, pientä (esim. asuinalue, taloyhteisö tai perhe) tai suurta (esim. maailmanlaajuinen, maakohtainen tai kaupungin sisäinen) yhteisöä koskevia, kollektiivinen toiminta on ensisijaisen tärkeää. Nyt on aika päivittää sosiaaliset kontaktit. Yksilön tasolla voimme pysähtyä tarkkailemaan ihmisiä, joiden kanssa vietämme aikaa. Mikä meitä yhdistää? Yhdistääkö meitä enää mikään? Toisaalta vetääkö jokin uusi meitä puoleensa? Uusikuu Vesimiehen merkissä innostaa aktiiviseen toimintaan uusien teemojen äärellä.

Uudenkuun aspektit

Vesimiehen merkissä vaikuttava Saturnus säteilee Aurinko-Kuulle 3° tarkassa yhtymässä. Samaan aikaan Uranus vaikuttaa Uudenkuun energiaan Härän merkistä käsin 2° tarkassa neliössä. Nykyastrologiassa Uranus hallitsee Vesimiehen merkkiä ja monet pitävätkin Vesimiestä yksinomaan vapaamielisenä uraanisena uudistajana. Ennen 13.3.1781, kun astronomi Wilhelm Herschel havaitsi Uranuksen teleskoopillaan, Saturnus hallitsi astrologiassa Kauriin merkin lisäksi myös Vesimiestä. Kaikessa uudismielisyydessään Vesimiehessä löytyykin idealistisen radikaalisuuden lisäksi myös kurinalaista ja kiinnipitävää energiaa. Juuri nämä toisilleen melko vieraat energiat voimistuvat tämän Uudenkuun aikana entistä enemmän. Uranuksen neliö haastaa muutokseen, mutta Saturnuksen yhtymä vaatii malttamaan mielen. Radikaalisti ovia paukutellen toimiminen ei palvelisi tarvittavaa muutosta tarkoituksenmukaisesti. Saturnuksen jarruttava energia auttaa tarkastelemaan tilannetta rauhallisesti ja yksityiskohtaisesti. Näin voimme lähteä muutosta kohti harkiten, vakaamman ymmärryksen saattelemana.

Muut vaikuttavat aspektit

Kauriin merkissä vaikuttavat Mars ja Venus tekevät 5° tarkkaa yhtymää. Kalojen merkistä käsin Jupiter lähentää näiden planeettojen vaikutusta tekemällä kummallekin sekstiiliä, Marsille 2° ja Venukselle 4° tarkasti. Venus aktivoituu tämän lisäksi vielä Härän merkissä vaikuttan Uranuksen tarkalla trinillä. Nämä energiat ilmenevät haluna antaa ja vastaanottaa rakkautta, onnekkaina sattumina raha-asioissa sekä hyvätahtoisina eleinä kanssaihmisiä kohtaan. Parisuhteessa olevien kannattaa tällä hetkellä panostaa yhteiseen tekemiseen ja kumppania etsivien sinkkujen kannattaa aktivoitua, sillä romantiikkaa on ilmassa lähes käsinkosketeltavin määrin. Tämän lisäksi odottamattomat käänteet ovat nyt erittäin suotuisia ja mahdollistavat onnekkaita kohtaamisia.

Uudenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 08°-16° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Uusikuu tekee nyt yhtymää 28.01.-04.02. Vesimiehen merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, neliötä 31.10.-07.11. Skorpionin merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja ja 28.04.-05.05. Härän merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden työteeman sekä oppositiota 31.07.-07.08. Leijonan merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Uudenkuun rituaalin teemat ovat nyt ystävyys, samanhenkisyys ja vapaus.

Uusikuu Vesimiehen merkissä 12°20 tiistaina 01.02. klo 07:46 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Ravun merkissä 18.01.2022

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment