Skip to main content

Täysikuu Ravun merkissä 18.01.2022

By 16.01.2022Astrologia

Tiistaina 18.01. Täysikuu muodostuu Ravun merkissä asteluvulla 27°51. Ravun merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Kauriin merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Ravun merkissä 18.01.2022

Täydenkuun muodostuessa Rapu-Kauris–akselilla kyse on kodin ja työn välisestä tasapainosta. Tunteikas ja hoivaava Rapu viihtyy parhaiten tutussa ympäristössä, johon hän voi luottaa. Määrätietoinen ja välillä jopa tunteettomalta vaikuttava Kauris viihtyy omissa oloissaan, sillä hän tietää, että parhaiten hän voi luottaa itseensä. Tämä Täysikuu kutsuu meitä ymmärtämään sekä riippuvuuden ympäristöstämme että oman vastuun toiminnastamme ja näiden välisen vuorovaikutuksen. Me tarvitsemme hyvän ja ravitsevan pohjan (Rapu) kyetäksemme kantamaan vastuumme ja rakentamaan omaa jalustaamme (Kauris). Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Täydenkuun aikaan Kauriin merkissä vaikuttava Pluto tekee 1° tarkkaa oppositiota Kuulle tuoden pinnalle voimakkaita tunteita. Liikkeelle paneva voima on ainakin näennäisesti jokin ulkopuolinen tekijä. Kyse on kuitenkin omista tunteista, joita emme välttämättä haluaisi nähdä tai tunnustaa omaavamme. Nämä tunteet voivat tuntua vaikeilta kontrolloida. Joku voi kokea äärimmäisten tunteiden vuoristoradan vievän mukanaan, toinen voi kokea pelkoa ymmärtämättä, mistä se kumpuaa. Mustasukkaisuus ja manipulointi voivat piinata mieltä ja johtaa sisäiseen kamppailuun. Juurikin parisuhteissa nämä tunteet voivat aiheuttaa suurta draamaa. Ole siis nyt tarkkana, älä käytä painostusta tai muuta kyseenalaista vaikuttamista saadaksesi tahtosi läpi. Vältä myös tilanteita, jossa voisit joutua sellaisten uhriksi. Pluto oppositio Kuu tuo usein pinnalle syyllisyyden tunnetta, pahimmissa tapauksissa uhkailua tai pahoinpitelyä.

Muut vaikuttavat aspektit

Härän merkissä vaikuttava Uranus tekee Vesimiehen merkissä perääntyvälle Merkuriukselle 1° tarkkaa neliötä. Ajatus voi katkeilla, mieli muuttua lennossa ja keskittyminenkin on nyt vaikeaa. Varaudu juuri nyt kaikkiin mahdollisiin perääntyvälle Merkuriukselle ominaisiin kompuroimisiin älylaitteiden sekoilusta matkanteon viivästyksiin. Ennen kaikkea mahdollisuuksien mukaan vältä merkittävien sopimusten tekoa. Muista myös, että väärinymmärrykset ovat nyt normaalia tavallisempia. Toimi siis tämän tiedon mukaisesti.

Uranus vaikuttaa niin ikään Kauriin merkissä perääntyvään Venukseen 3° tarkassa trinissä luvaten yllättäviä kohtaamisia ja odottamattomia taloudellisia mahdollisuuksia. Koska Venus perääntyy vielä melkein kuun loppuun asti, nyt on hyvä olla varovainen kaikenlaisten sijoitusten kanssa. Uuden tai uudistuneen entisen rakkauden kohdatessa kannattaa antaa itselle harkinta-aikaa ja tutustua kaikessa rauhassa ennen sitoutumista.

Täydenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 24°-30° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris) ja 00°-02° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Tammikuun Täysikuu tekee yhtymää 17.-22.07. syntyneen Ravun ja 23.-24.07. syntyneen Leijonan Auringolle aktivoiden egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, neliötä 14.-19.04. syntyneen Oinaan ja 20.-21.04. syntyneen Härän Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja sekä 17.-23.10. syntyneen Vaa’an ja 24.-25.10. syntyneen Skorpionin Auringolle aktivoiden työteeman ja oppositiota 14.-19.01. syntyneen Kauriin ja 20.-21.01. syntyneen Vesimiehen Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt koti, perhe, turvallisuuden tunne, yhteenkuuluvuus ja juuret.

Täysikuu Ravun merkissä 27°51 tiistaina 18.01. klo 01:48 EET/EEST*.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Kauriin merkissä 02.01.2022

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment