Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 14.01.2022

By 11.01.2022Astrologia

Perjantaina 14.02. Merkurius aloittaa tämän vuoden ensimmäisen perääntymisen Vesimiehen merkissä asteluvulla 10°20. Merkuriuksen varsinainen perääntyminen päättyy tällä erää 04.02. vaikuttaen silloin Kauriin merkissä 24°23. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 24.02. asti, jolloin Merkurius on saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.

Perääntyvä Merkurius 14.01.2022

Merkurius hallitsee vuorovaikutuksen, ajattelun ja sopimusten lisäksi myös liikkumista ja teknisiä laitteita. Merkuriuksen perääntymisen aikana tehdyt sopimukset ja päätökset ovat usein lyhytkestoisia. Nyt kannattaa välttää esim. teknisten laitteiden ja/tai kulkuvälineiden ostoa. Merkuriuksen perääntymisen aikana matkustettaessa on hyvä varautua jo ennalta myöhästymisiin ja peruutuksiin. Moni perääntyvän Merkuriuksen aikana ostetuista autoista on mennyt nopeasti uudelleen vaihtoon tai palautettu tehtaalle. Netti, tietokoneet ja muut tekniset laitteet tökkivät ja lakkaavat toimimasta – osa hetkellisesti, osa lopullisesti. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäaikaisia. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Jos et pysty siirtämään sopimuksen allekirjoittamista Merkuriuksen perääntymisen päättymisen jälkeiseen aikaan, varmista että olet ymmärtänyt mihin sopimuksessa sitoudut. Jos mahdollista, pyydä harkinta-aikaa tai ainakin tutustu sopimukseen rauhallisesti ja harkiten. Mutta on hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan suotuisaakin. Vuorovaikutus on perääntyvän Merkuriuksen aikana usein haastavampaa kuin muina aikoina ja väärinymmärryksiltä on vaikea välttyä. Siksi on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota omaan kommunikointiin ja varmistaa, että on itse ymmärtänyt kuulemansa.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta sekä käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.

Kun Merkurius perääntyy Vesimiehen merkissä meidän on hyvä miettiä, mitä voimme tehdä yhteiskunnan hyväksi. Ajankohtaiset tapahtumat voivat herättää meidät miettimään omaa elämänkatsomustamme uudelleen. Tarkkaile, onko suhtautumisessasi tapahtunut muutosta tai oletko havahtunut uudenlaisen tiedon vaikuttavan ajatteluusi. Voit myös huomata olevasi normaalia kekseliäämpi vaikkakin ajatusten toteuttaminen voikin olla hidastunutta Merkuriuksen perääntymisen vuoksi.

Perääntymisen aikana Merkuriukseen vaikuttavat aspektit

Heti perääntymisen alkaessa Merkuriuksen energia aktivoituu niin ikään Vesimiehen merkissä vaikuttavan Saturnuksen 3° tarkalla yhtymällä ja Härän merkissä vaikuttavan Uranuksen tarkalla neliöllä. Saturnuksen yhtymä Merkuriukselle tuo mukanaan kriittistä suhtautumista. Mieli taipuu herkästi näkemään asiat subjektiivisesti ja normaalia haastavimpina. Uranuksen neliö Merkuriukselle vaatii ajatuksen sopeutumista muuttuviin olosuhteisiin kerta toisensa jälkeen. Tämä nopeatempoisuutta vaativa aika voi herättää ärsytyksen tunnetta, stressiä ja hermostuneisuutta. Keskittyminen on nyt haastavaa ja siksi onkin tärkeää olla erityisen tarkkana liikenteessä ja muissa vastaavissa tilanteissa. Koska Merkurius symbolisoi kommunikointia, vuorovaikutustilanteissa pitää myös pyrkiä keskittymään entistä tarkemmin ymmärtämään keskustelukumppaniasi. Jos tunnet ärtymyksen nousevan pinnalle, tarkista kuulemisesi välttääksesi turhia väärinymmärryksiä ja väärien tietojen pohjalta tehtyjä äkillisiä mielen muutoksia. Uranuksen neliö Merkuriukselle vaikuttaa 20.01. asti.

Muutamaa päivää myöhemmin, tarkalleen ottaen 24.01, Merkurius on perääntynyt jo riittävästi saavuttaakseen Pluton vaikutusalueen. Kauriin merkistä käsin Pluto tekee nyt yhtymää perääntyvälle Merkuriukselle ja niiden yhtymä tarkentuu kuun loppua kohti ollakseen tarkka 29.01. Ajatus muuttuu nyt entistä intensiivisemmäksi ja tämä näkyy myös kommunikoinnissa. Nyt on aika puhdistaa ilmaa ja löytää vastauksia mieltä painaviin asioihin. Tämä on antoisaa aikaa psykologiselle työskentelylle niin yksilötasolla kuin pariskunnan solmujen avaamiseenkin. Suhteen ongelmien edessä ei kuitenkaan pidä lähteä manipuloimaan tai muuten painostamaan kumppania vaan etsiä yhdessä rakentavia ratkaisuja ongelmiin. Luovia ideoita ratkaisujen löytämiseen löytyy varmasti, sillä Kalojen merkissä vaikuttava Neptunus tekee juuri ennen kuun vaihdetta sekstiiliä perääntyvälle Merkuriukselle.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 24.02. asti.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.