Skip to main content

Uusikuu Kauriin merkissä 02.01.2022

By 28.12.2021Astrologia

Sunnuntaina 02.01. Uusikuu muodostuu Kauriin merkissä 12°20. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus. Nyt Uudenkuun muodostuessa Kauriin merkissä on aika keskittyä rakenteellisiin muutoksiin ja pitkän tähtäimen suunnitelmien tekoon.

Uusikuu Kauriin merkissä 02.01.2022

Uusikuu Kauriin merkissä haastaa meitä etenemään käytännöllisesti järkeillen. Nyt ei ole aika mennä sieltä, missä aita on matalin. Uudenkuun inspiraation avulla voimme tehdä harkittuja ja järkeviä suunnitelmia. Näin rakennamme aktiivisesti huomista ja voimme varautua elämään muuttuvassa maailmassa hyvin vastuullisesti ja realistisesti omia unelmia toteuttaen. Meillä on mahdollisuus aloittaa uusi vaihe elämässämme, jossa hyödyntää omien kokemusten kautta opittuja viisauksia.

Uudenkuun aspektit

Härän merkissä vaikuttava Uranus tekee 2° tarkkaa triniä Aurinko-Kuulle aktivoiden kykyämme joustaa ja mukautua muuttuviin tilanteisiin. Trini on astrologiassa yleisesti tunnettu ”helppona” aspektina. Muutokset voivat siitä huolimatta tulla meille yllätyksenä. Muutoksen energian vastaanottaminen tai omaan elämään sulauttaminen on kuitenkin tällä kertaa jokseenkin vaivatonta. Meidän on helppo nähdä muutoksen positiiviset vaikutukset tai vastavuoroisesti muuttuvissa olosuhteissa vanhasta kiinnipitämisen haitallisuus. Maamerkkeinä Kauriin ja Härän energiat tuovat tähän Uranus-Uusikuu -aspektiin harkitsevan ja hitaasti etenevän sävyn. Voimme siis lähteä siitä, että muutos tapahtuu vastuullisin mielin kaikkia osapuolia mahdollisuuksien mukaisesti huomioiden. Jo pienellä omien tapojen muutoksella voi olla suuri merkitys omaan hyvinvointiin. Nyt kannattaa tarkkailla joustavalla mielellä omaa elämää ja tarttua uusiin mahdollisuuksiin.

Muut vaikuttavat aspektit

Vesimiehen merkissä vaikuttava Saturnus tekee Uudenkuun aikaan 2° tarkkaa sekstiiliä Jousimiehen merkissä vaikuttavalle Marsille. Tämä aspekti on tarkka juuri ennen vuoden vaihdetta. Uuden vuoden lupaukset tehdään siis voimakkaasti menestystä lupaavin energioin. Saturnuksen sekstiili Marsille tuo mukanaan sinnikkyyttä ja määrätietoisuutta. Tämän energian avulla jaksamme jatkaa lupauksestamme kiinnipitämistä myös vaikeimpina hetkinä.

Pluto vaikuttaa vielä Uudenkuun aikana perääntyvän Venuksen energiaan 4° tarkassa yhtymässä. Katse kääntyy siis yhä ihmissuhteisiimme, mutta myös taloudelliseen hyvinvointiimme. Elämmekö yli varojemme? Miten voimme vaikuttaa valinnoillamme taloudellisen turvallisuuden rakentamiseen omassa elämässämme? Olemmeko me tyytyväisiä parisuhteessamme? Mitä voimme itse tehdä toisin, jotta parisuhteemme energia muuttuisi paremmaksi? Uuden vuoden lupaus voisi sisältää esimerkiksi vastuullisemman asenteen raha-asioissa tai parisuhteen ongelmien käsittelemisen. Perääntyvä Venus lähestyy sekstiilissä Kalojen merkissä vaikuttavaa Neptunusta, aspektin ollessa Uudenkuun aikaan 2° tarkka. Neptunus voi herättää meissä luovuutta löytää uusia ratkaisumalleja, mutta samalla se voi harhauttaa meidät uskomaan ja luottamaan harhakuviin. Nyt on siis oltava tarkkana ja itselle rehellinen.

Juuri ennen Uudenkuun aikaa myös Merkurius on muodostanut Pluton kanssa Kauriin merkissä tarkan yhtymän. Tämä yhtymä on itse asiassa muodostunut niin Pluton kuin perääntyvän Venuksenkin kanssa. Meillä on siis sopivasti vuoden vaihteessa myös urheutta olla kasvotusten tosiasioiden kanssa. Uskallamme rohkeasti ajatella mitä muutoksia tarvitsemme voidaksemme paremmin. Uskallamme tunnistaa ja tunnustaa muutoksen kohteet. Ja ennen kaikkea uskallamme puhua asioista niiden oikeilla nimillä.

Vesimiehen merkissä vaikuttava Saturnus ja Härän merkissä vaikuttava Uranus vaikuttavat vielä 1° tarkassa neliössä. Jouluaaton tuntumassa esiin nousseet muutoksen energiat vaikuttavat kenties ensinäkemältä haastavilta. Avoimin ja joustavin mielin tilannetta kärsivällisesti tutkaillen voit kuitenkin huomata miten nämä hankalilta vaikuttavat muutokset voivat muuttua mahdollisuuksiksi irrottautua rajoittavista ja ahtaiksi käynneistä tavoista ja energioista. Uudenkuun muodostuessa Kauriin merkissä meillä on rohkeutta myöntää itsellemme muutoksen tarve ja kärsivällisyyttä alkaa rakentamaan tässä ja nyt paremmin toimivaa struktuuria. Muutoksen avaimet ovat nyt käsissämme!

Uudenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 08°-16° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Uusikuu tekee nyt yhtymää 29.12.-05.01. Kauriin merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, neliötä 01.-08.10. Vaa’an merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja ja 29.03.-05.04. Oinas merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden työteeman sekä oppositiota 30.06.-07.07. Ravun merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Uudenkuun rituaalin teemat ovat nyt ammatti ja ura, sosiaalinen status, saavutukset sekä tavoitteet ja päämäärät.

Uusikuu Kauriin merkissä 12°20 sunnuntaina 02.01. klo 20:33 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Kaksosen merkissä 19.12.2021

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment