Skip to main content

Täysikuu Kaksosen merkissä 19.12.2021

By 13.12.2021Astrologia

Sunnuntaina 19.12. Täysikuu muodostuu Kaksosen merkissä asteluvulla 27°29. Kaksosen merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Jousimiehen merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Kaksosen merkissä 19.12.2021

Täydenkuun muodostuessa Kaksonen-Jousimies–akselilla kyse on loogisen ajattelun ja korkeimman tietouden välisestä tasapainosta. Nokkelan ja vaihtelua kaipaavan Kaksosen mieli käsittelee samanaikaisesti monta eri asiaa. Hitaasti eteneminen ei ole Kaksosen energiaan sopivaa. Levottomana sieluna hän etsii lakkaamatta uusia mielenkiinnon kohteita. Uusiin tilanteisiin mukautuminen käykin Kaksoselta muita merkkejä luontevammin. Jousimiehen energiat väreilevät korkealla tasolla. Hän pohtii mielellään elämän merkitystä ja sen löytäminen onkin Jousimiehelle usein elämäntehtävä. Omaa valaistuksen polkuaan kulkiessaan hän valaisee mielellään myös kanssakulkijoidensa tietä! Tämä Täysikuu kutsuu meitä tietoisuuden tasapainoon yhdistämällä arkisen tiedon ja elämän suuret viisaudet. Nyt on aika hioa omia vuorovaikutustaitoja sekä tarkistaa henkilökohtainen asenne ja suhtautuminen vallitseviin suuntauksiin. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Täydenkuun aikaan Vesimiehen merkissä vaikuttava Jupiter tekee 1° tarkkaa triniä Kuulle nostattaen mielialaa. Voimme katsoa optimistisesti tulevaisuuteen, luottaa onneen ja menestymiseen. Tämä Täysikuu suosii henkistä ja materialistista kasvua. Tämä aika on eritoten suotuisaa liiketoiminnalle, PR:lle ja investoinneille. Tämä on myös otollista aikaa juridisten asioiden selvittämiselle. Jupiterin vaikuttaessa positiivisessa kulmassa Kuulle meidän on helppo puhua tunteistamme. Voimme kokea miten avoimmuus ja kumppanin kunnioitus parantaa ihmissuhteiden laatua ja dynamiikkaa. Tämä pätee niin pari- ja ystävyyssuhteisiin kuin yhteistyökumppanuuksiinkin. Kiinnostus oman horisontin avartamiseen opintojen ja lukemisen myötä on nyt suuri. Voit huomata hyötyväsi ennen kaikkea ryhmätyöskentelystä.

Muut vaikuttavat aspektit

Härän merkissä vaikuttava Uranus tekee Kauriin merkissä vaikuttavalle Merkuriukselle 3° tarkkaa triniä. Mieli on nyt joustava ja ajatus mukautuu ketterästi muuttuviin olosuhteisiin. Tämä aika suosii kaikenlaista ongelmanratkaisukykyä edellyttävää toimintaa. Teknologian välityksellä tapahtuva vuorovaikutus ja mielen avautuminen uusille mahdollisuuksille liittyvät voimakkaasti Uranus-Merkurius energiaan. Ole siis kuulolla ja pidä silmät auki, muutoksessa piilee nyt suuri potentiaali.

Kauriin merkissä vaikuttava Venuksen ja Pluton yhtymä herättää meidät tarkastamaan läheisiä suhteita. Tarve tulla rakastetuksi ja hyväksytyksi on nyt voimakas ja se ohjaa meitä etsimään merkityksellisyyden tunnetta suhteissamme. Meidän on kuitenkin syytä olla varuillamme Pluton energian mahdollistaman vallan väärinkäytön vuoksi. Tärkeää on siis pitää omalta osalta huoli siitä, ettei lähde manipuloimaan muita ja jos huomaat hyväksikäyttöä ympärilläsi, ota etäisyyttä kyseiseen henkilöön. Sekä Venus että Pluto säteilevät nyt Kuulle kvinkussissa. Ongelmatilanteissa tunteet saattavat ajautua herkästi väärille urille ja tuottaa lopulta ei-toivottua käyttäytymistä. Pieni, mitätön asia voi nyt muodostua triggeriksi, joka johtaa odottamattomaan kriisiin.

Vesimiehen merkissä etenevä Saturnus lähestyy Härän merkissä vaikuttavaa Uranusta neliössä. Täydenkuun aikaan Saturnuksen ja Uranuksen neliö on jo alle 1° tarkka ja se tarkentuu tällä erää viimeisen kerran jouluaattona. Varaudu ensinäkemältä rajoittavalta vaikuttaviin ja varmastikin epämukavalta tuntuviin muutoksiin. Avoin suhtautuminen ja kärsivällisyys auttaa sinua näkemään turhautumisen yli muutoksessa piilevän mahdollisuuden. Muutos on tarpeen, joten on parempi sopeutua askel askeleelta muuttuviin olosuhteisiin kuin taistella niitä vastaan. Muistele, mitkä elämänalueet aktivoituivat 14.2. ja 14.6. aikoihin. Uranuksen ja Saturnuksen neliö tulee vaikuttamaan uudistaen juuri kyseistä sektoria.

Täydenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 23°-30° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat) ja 00°-01° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Joulukuun Täysikuu tekee yhtymää 14.-20.06. syntyneen Kaksosen ja 21.-22.06. syntyneen Ravun Auringolle aktivoiden egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, neliötä 13.-19.03. syntyneen Kalan ja 20.-21.03. syntyneen Oinaan Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja sekä 16.-22.09. syntyneen Neitsyen ja 23.-24.09. syntyneen Vaa’an Auringolle aktivoiden työteeman ja oppositiota 14.-20.12. syntyneen Jousimiehen ja 21.-22.12. syntyneen Kauriin Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt vuorovaikutus, oppiminen, kirjoittaminen, PR, lähiympäristö ja sisarukset.

Täysikuu Kaksosen merkissä 27°29 sunnuntaina 19.12. klo 06:36 EET/EEST*.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

Edellinen kuunvaihe: Auringonpimennys Jousimiehen merkissä 04.12. 2021

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment