Skip to main content

Auringonpimennys Jousimiehen merkissä 04.12.2021

By 01.12.2021Astrologia

Lauantaina 04.12. Uusikuu muodostuu Jousimiehen merkissä 12°22. Tämä Uusikuu on samalla Auringonpimennys. Auringon- ja Kuunpimennykset ovat vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampia kuin normaalit Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Uudenkuun lailla Auringonpimennykseen liittyy aina uusi alku: jotain vanhaa on jätettävä taakse, jotta jotain uutta voi alkaa.

Pimennykset

Pimennykset koetaan usein jonkin asteisina kriiseinä, käännekohtina, jotka muuttavat elämän suunnan. Kun pimennys osuu tarkasti omaan karttaasi, voit huomata suuren muutosten aallon ”vyöryvän” ylitsesi. Muutoksen tarve on suuri, mutta toisinaan me tunnistamme tämän vasta hyökyaallon laantumisen jälkeen, jolloin olemme jo keskellä siirtymävaihetta. Pimennysten kosketus herättää usein turhaa pelkoa, sillä sisäisesti aavistamme muutoksen lähestymisen. Koska vain vallalla oleva tilanne on meille tuttua, epävarmuus tulevasta valtaa mielemme. Pimennykset merkitsevät suurta kasvua henkilökohtaisessa kehityksessä, siksi niiden aikaiset suunnanmuutokset ovat tarpeellisia oman kehityksemme kannalta. Ihmissuhteissa koetaan näinä aikoina suuria haasteita, osa suhteista tulee tiensä päähän, osa vahvistuu näistä kokemuksista. Ammatilliset muutokset, paikkakunnan tai elämäntapojen muutokset ovat myös yleisiä pimennyksen kosketuksen aikana. Pimennykset osuvat kahden vastakkaisen merkin kohdalle aina noin kahden vuoden jaksoissa suunnilleen yhdeksän vuoden välein. Joulukuun pimennys päättää nyt Kaksonen-Jousimies akselilla muodostuneiden pimennysten jakson, joka alkoi tällä erää kesäkuussa 2020.

Auringonpimennys Jousimiehen merkissä 04.12.2021

Jousimiehen teemat

Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Uusikuu Jousimiehen merkissä kiinnittää huomiomme horisontin avartamiseen ja laajemman kokonaisuuden näkemiseen. Jousimiehen energia kehottaa meitä keskittymään näkemään hyviä asioita ympärillämme ja löytämään positiivisempi asenne elämään. Tämä aika kasvattaa optimismia ja luottamusta huomiseen.

Uudenkuun aspektit

Jousimiehen Merkurius tekee Auringonpimennyksen aikaan Aurinko-Kuulle 3° tarkkaa yhtymää. Ajatus on nyt nopeatempoista ja mieli utelias. Uuden oppiminen kiinnostaa ja lähellä olevat asiat, kuten naapurusto ja sisarukset, ovat nyt mielessä. Lyhyen etäisyyden matkat piristävät arkea. Vuorovaikutus on nyt tärkeässä roolissa. Kenties mietit joulukorttien lähettämistä tai tartut puhelimeen soittaaksesi läheisille ja ystäville. Voit huomata olevasi puheliaalla tuulella ja etsit aktiivisesti kontaktia. Lukeminen ja tiedon etsintä voivat myös aktivoitua Uudenkuun ja Merkuriuksen yhtymän myötä.

Härän merkissä vaikuttava Uranus aktivoi Uudenkuun energiaa 1° tarkalla kvinkunssilla tuoden mukanaan jännittyneisyyttä ja hermostuneisuutta. Rentoutuminen on nyt haastavaa. Voit aistia muutoksen energiaa vielä täysin ymmärtämättä mistä on kyse. Odottamattomat käänteet voivat vaatia omien rutiinien tai suunnitelmien muutosta. Mukautuminen on nyt tarpeellista, joten pyri olemaan joustava muuttuvien tilanteiden edessä.

Vesimiehen merkissä vaikuttava Saturnus aktivoi Uudenkuun energian 2° tarkassa sekstiilissä tuoden vakautta aiemmin mainittuun Uranuksen herättämään levottomuuden tunteeseen. Saturnuksen sekstiili lisää kärsivällistä ja sinnikästä ilmapiiriä. Huolellisesti tarkkailet muuttuvia tilanteita ja voit tehdä vastuullisesti tulevaisuuteen vaikuttavia päätöksiä. Saturnuksen vaikutus auttaa keskittymään oleelliseen, joten tämä aika on myös erittäin suotuisaa viimeiseen puristukseen jo käynnissä olevien päämäärien tavoittamisessa.

Muut Uudenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Kauriin merkissä Venus lähestyy tarkkaa yhtymää Pluton kanssa, yhtymän ollessa Auringonpimennyksen aikana 3° tarkka. Pluton yhtymä Venukselle herättää rakkauden nälkää. Tarve tuntea kumppanuutta ja läheisyyttä kasvaa. Tämä herättää ajattelemaan omaa parisuhdetilannetta. Saanko nykyisessä tilanteessa mitä etsin? Säröilevässä parisuhteessa eläville totuuteen herääminen tuottaa suurta pettymystä niin kumppaniin kuin itseenkin. Nyt on siis aika miettiä, mitä haluat tulevaisuudelta ja onko se mahdollista nykyisen kumppanin kanssa? Tahto korjata tilanne ja onnistua yhdessä voi pelastaa monen parisuhteen. Tämä tarkoittaa kuitenkin määrätietoista työtä oman kumppanin kanssa. Eheässä parisuhteessa Venuksen ja Pluton yhtymä herättää entistä voimakkaampaa yhteenkuuluvuuden tunnetta. Sinkut motivoituvat etsimään kumppania tai ainakin pohtimaan minkälaisen kumppanin he itselleen haluaisivat.

Uudenkuun aikaan Skorpionin merkissä vaikuttava Mars lähestyy Plutoa 2° tarkassa sekstiilissä ja Vesimiehen merkissä vaikuttavaa Jupiteria 2° tarkassa neliössä. Suuri intohimo huokuu nyt toiminnassa. Energia keskittyy selkeästi tavoitteen saavuttamiseen ja eteneminen on määrätietoista. Nyt on hyvä aika keskittyä hankkeisiin, jotka tuntuivat aiemmin haastavilta. Jupiterin neliö Marsille tuo mukanaan tähän tarvittavaa rohkeutta. Voimakkaasti vaikuttava fyysinen energia on hyvä suunnata urheiluun ja muuhun liikkumiseen.

Vesimiehen merkissä vaikuttavan Saturnuksen ja Härän merkissä vaikuttavan Uranuksen neliö on Auringonpimennyksen aikaan 3° tarkka. Saturnuksen ja Uranuksen neliö tarkentuu jouluaattona. Voit joutua myöntymään tuolloin vastahakoisesti muutoksiin tai voit kokea muutoksiin sopeutumisen normaalia vaikeampana. Tunnelma voi olla turhauttavaa ja hermostuttavaa. On tärkeää pitää mieli avoinna ja joustavana. Kärsivällisyyden myötä voit huomata haasteiden muuttuvan lopulta mahdollisuuksiksi. Kenties sinulla on nyt tilaisuus irrottautua itseäsi rajoittavista asioista.

Uudenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 07°-17° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Uusikuu tekee nyt yhtymää 29.11.-08.12. Jousimiehen merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden minuuteen ja itsetuntoon liittyvät teemat, neliötä 31.08.-09.09. Neitsyen merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja ja 26.02.-07.03. Kalojen merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden työteeman sekä oppositiota 29.05.-07.06. Kaksosen merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Uudenkuun rituaalin teemat ovat nyt matkustaminen, oppiminen, tietoisuus, oikeus, henkiset ja filosofiset teemat.

Uusikuu Jousimiehen merkissä 12°22 lauantaina 04.12. klo 09:43 EET/EEST*.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

Edellinen kuunvaihe: Kuunpimennys Härän merkissä 19.11.2021

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment