Skip to main content

Kuunpimennys Härän merkissä 19.11.2021

By 16.11.2021Astrologia

Perjantaina 19.11. Täysikuu muodostuu Härän merkissä 27°14. Härän merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Skorpionin merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Tämä Täysikuu on samalla Kuunpimennys. Auringon- ja Kuunpimennykset ovat vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampia kuin normaalit Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Kuten aina Täydenkuun aikaan Auringon ja Kuun ollessa vastakkaisissa merkeissä, Kuunpimennyksessä on kyse kahden vastakkaisen osapuolen tasapainosta ja niiden suhteesta toisiinsa. Niinpä Kuunpimennys kuin Täysikuukin aktivoi meidän mielessämme usein suhdeteeman, esim. työn ja kodin, fyysisen terveyden ja henkisen tasapainon tai itsenäisyyden ja yhteenkuuluvuuden välisen suhteen. Kuunpimennyksen aikana kiinnitämme huomiomme siihen, mitä tarvitsemme, mitä meiltä puuttuu, mitä haluamme ja olemmeko tyytyväisiä siihen, mitä elämässämme on tai mitä siihen kuuluu.

Kuunpimennys Härän merkissä 19.11.2021

Pimennykset

Pimennykset koetaan usein jonkin asteisina kriiseinä, käännekohtina, jotka muuttavat elämän suunnan. Kun pimennys osuu tarkasti omaan karttaasi, voit huomata suuren muutosten aallon ”vyöryävän” ylitsesi. Muutoksen tarve on suuri, mutta toisinaan me tunnistamme tämän vasta hyökyaallon laantumisen jälkeen, jolloin olemme jo keskellä siirtymävaihetta. Pimennysten kosketus herättää usein turhaa pelkoa, sillä sisäisesti aavistamme muutoksen lähestymisen. Koska vain vallalla oleva tilanne on meille tuttua, epävarmuus tulevasta valtaa mielemme. Pimennykset merkitsevät suurta kasvua henkilökohtaisessa kehityksessä, siksi niiden aikaiset suunnanmuutokset ovat tarpeellisia oman kehityksemme kannalta. Ihmissuhteissa koetaan näinä aikoina suuria haasteita, osa suhteista tulee tiensä päähän, osa vahvistuu. Ammatilliset, paikkakunnan tai elämäntapojen muutokset ovat myös yleisiä pimennyksen kosketuksen aikana. Pimennykset osuvat kahden vastakkaisen merkin kohdalle aina noin kahden vuoden jaksoissa suunnilleen yhdeksän vuoden välein. Tämä Kuunpimennys aloittaa pimennysten sarjan Härkä-Skorpioni –akselilla, jolle viimeinen pimennys osuu lokakuussa 2023.

Härkä-Skorpioni -akselin teemat

Aurinko säteilee Skorpionin merkistä käsin tarkassa oppositiossa Härän merkissä vaikuttavaan Kuuhun. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Härkä-Skorpioni -akselilla on kyse status quon ylläpitämisen ja muutoksen tarpeellisuuden välisestä konfliktista. Maanläheisen ja käytännöllisen Härän hidas lämpeäminen muuttuviin tilanteisiin vaikuttaa usein kömpelöltä. Tunteikas ja alati muutosta etsivä Skorpioni innostuu transformaation ja kasvun mahdollisuuden aistiessaan. Kylttymätön Härkä hamuaa itselleen lisää, samalla kun ehdottomuudestaan tuttu Skorpioni luopuu mielihyvin omastaan tehdäkseen tilaa uudelle. Tämä Täysikuu keskittyy siis pysyvyyden ja muutoksen väliseen tasapainoon. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Kuunpimennyksen aikanaan Kauriin merkissä vaikuttava Pluto tekee 2° tarkkaa triniä Kuulle herkistäen meidät tuntemaan normaalia voimakkaammin. Alitajunnan syvyyksistä kumpuaa tukahdettuja tunteita ja niihin liittyviä muistoja tietoisuuteen. Suurella rohkeudella olemme valmiita käsittelemään keskeneräisiksi jääneitä teemoja. Olemme päättäväisiä ja osaamme tunnistaa omat tarpeemme.

Vesimiehen merkissä vaikuttava Jupiter tekee 3° tarkkaa neliötä Kuulle herkistäen meitä tunnereagoinnin liioitteluun. Voimme olla ylitsepursuavan innokkaita ja täynnä toivoa. Jupiterin neliö Kuulle voi myös tuoda mukanaan huolimattomuutta ja vastuutonta toimintaa. Yliampuva optimismi voi nyt johtaa pettymykseen ja jopa menetyksen tunteeseen. Mielialan vaihtelut voivat johtaa ongelmatilanteisiin ennen kaikkea herkässä tilassa olevissa parisuhteissa. Sinkkujen kannattaa nyt olla varovaisia etteivät he madalla vaatimuksiaan liiaksi kumppania etsiessään. Tämä on otollista aikaa niin taloudelliselle kuin henkisellekin kasvulle. Älä kuitenkaan ahmaise liian suurta palaa kerralla vaan pidä tässäkin malttia.

Muut Täydenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Kalojen merkissä vaikuttava Neptunus tekee juuri ennen Kuunpimennystä tarkkaa triniä Skorpionin merkissä vaikuttavalle Merkuriukselle. Mielikuvitus on nyt aktivoinut ja intuitio toimii voimakkaasti. Intuitiivisesti osaamme olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa, jos vain sallimme antaa vaiston johdattaa meitä. Herkät ihmiset pystyvät myös aistimaan kanssaihmisten tunnelmia. Neptunuksen trini Merkuriukselle on suotuisaa aikaa mm. luovaan kirjoittamiseen ja spiritualistisiin opintoihin.

Täydenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 22°-30° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies) ja 00°-02° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Täysikuu tekee nyt yhtymää 13.-22.05. syntyneen Härän ja Kaksosen Auringolle aktivoiden egoon ja minuuteen liittyvät teemat, neliötä 11.-20.02. syntyneen Vesimiehen ja Kalan Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja sekä 15.-24.08. syntyneen Leijonan ja Neitsyen Auringolle aktivoiden työteeman ja oppositiota 14.-23.11. syntyneen Skorpionin ja Jousimiehen Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt henkinen ja materiaalinen vauraus, hedelmällisyys ja kasvu.

Täysikuu Härän merkissä 27°14 perjantaina 19.11. klo 10:57 EET/EEST *.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Skorpionin merkissä 04.11.2021

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment