Skip to main content

Uusikuu Leijonan merkissä 08.08.2021

By 04.08.2021Astrologia

Sunnuntaina 08.08. Uusikuu muodostuu Leijonan merkissä 16°14. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus. Nyt Uudenkuun muodostuessa Leijonan merkissä on aika pohtia miten haluamme toteuttaa itseämme elämän eri osa-alueilla.

Uusikuu Leijonan merkissä 08.08.2021

Uusikuu Leijonan merkissä kiinnittää huomiomme uusien virikkeiden ja harrastusten etsintään. Rohkealta vaikuttavan Leijonan itsetunto on luonnostaan ainakin näennäisesti korkealla. Nyt Uudenkuun muodostuessa Leijonan merkissä meidän tulee varmistaa, että itsetuntomme lepää terveellä pohjalla. Avaamalla katseemme pienillekin asioille, kuin tarkastelisimme ympäristöämme leikkisästi lapsen silmin, voimme löytää niin suuria kuin pieniäkin ilon lähteitä ja näin lisätä elämässä hyvän olontunnetta. Uusikuu Leijonan merkissä kutsuu meitä luovuuden ja rakkauden äärelle.

Uudenkuun aspektit

Uudenkuun energia aktivoituu Vesimiehen merkissä vaikuttavan Saturnuksen 6° tarkalla oppositiolla ja Härän merkissä vaikuttavan Uranuksen 2° tarkalla neliöllä. Uranuksen neliö Kuulle tuo mukanaan odottamattomia käänteitä ja epävarmuutta. Voit tuntea olosi levottomaksi tai hermostuneeksi ymmärtämättä mistä tunne kumpuaa. Osa voi tuntea muutosten tuulten jo koskettavan omaa elämäänsä tai ainakin aavistaa muutoksen olevan tuloillaan vaikka se ei vielä olisikaan konkretisoitunut selkeäksi suunnitelmaksi. Saturnuksen oppositio kertoo vielä tarpeesta tarkistaa yksityiskohdat. Koska Saturnus ja Uranus koskettavat Uudenkuun yhtymää vaarana on, että keskitymme liian voimakkaasti tiettyyn yksityiskohtaan ja unohdamme ympärillä olevan tai muut tärkeät kokonaisuuteen vaikuttavat tekijät. Konkreettinen esimerkki tästä voisi olla vaikka puhelimeen keskittyminen julkisella liikennevälineellä kulkiessa ja oman pysäkin ohi ajaminen. Tai liikennevaloissa samaiseen puhelimeen keskittyminen ja nopeaa vauhtia lähestyvän auton huomaamisen estyminen. Uranus neliö Kuu tuo mukanaan impulsiivisuutta, ennalta arvaamatonta käyttäytymistä, yllättäviä suunnan muutoksia, töksähtelyä ja jopa onnettomuusalttiutta. Ollaan siis liikenteessä – ja muutenkin –  varovaisia ja huomaavaisia!

Parisuhteessa olevat voivat tuntea levottomuuden ja kireyden tunteen nousevan pinnalle. Suhteen päättäminen voi tuntua yhtä huonolta idealta kuin sen jatkaminenkin. Pidä mielesi avoinna muutoksille ja anna Leijonalle ominaisen luovan ajattelun virrata. Näin voit luontevasti kasvaa muutokseen sen sijaan, että pitäisit kynsin ja hampain kiinni vanhoista tottumuksista.

Muut vaikuttavat aspektit

Uudenkuun aikaan Leijonan merkissä vaikuttava Merkurius värjäytyy Kauriin merkissä vaikuttavan Pluton 2° tarkalla kvinkunssilla. Samaan aikaan Jupiter energisoi Merkuriusta Vesimiehen merkistä käsin 5° tarkalla oppositiolla. Nyt on hyvä muistaa, että siinä missä sanoilla voi parantaa, niillä voi myös tuottaa tuhoa. Voit kokea joutuvasi verbaalisen hyökkäyksen kohteeksi, mutta muista, että vastahyökkäys ei aina ole paras ase. Pluton kvinkunssi Merkuriukselle antaa sinulle terävyyttä osua argumenteissasi naulan kantaan, mutta se voi myös osua niin syvälle, ettei iskua voi jälkeenpäin enää perua. Käytä sanallista voimaasi siis harkiten.

Neptunuksen 2° tarkka oppositio Neitsyen merkissä vaikuttavalle Venukselle varoittaa hyväuskoisuudesta niin raha-asioissa kuin rakkaudessakin. Nyt ei ole hyvä aika aloittaa uutta suhdetta eikä sijoittaa rahaa, sillä lupaukset eivät tule todennäköisesti kantamaan pitkälle. Sinisilmäisyys tulee tuottamaan karvaan pettymyksen. Jos kuitenkin kohtaat ”elämäsi rakkauden” juuri Uudenkuun energioissa, etene varovaisesti ja anna aikaa tutustustua toisiinne rauhassa.

Uudenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 12°-20° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Uusikuu tekee nyt yhtymää 04.-12.08. Leijonan merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, neliötä 02.-10.05. Härän merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja ja 04.-12.11. Skorpionin merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden työteeman sekä oppositiota 31.01.-08.02. Vesimiehen merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Uudenkuun rituaalin teemat ovat nyt luovuus, lapset, elinvoima, energisyys, rohkeus ja romantiikka.

Uusikuu Leijonan merkissä 16°14 sunnuntaina 08.08. klo 16:50 EET/EEST*.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Vesimiehen merkissä 24.07.2021

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment