Skip to main content

Uusikuu Kauriin merkissä 11.01.2024 – Suunnitelmallista menestystä

By 10.01.202413 tammikuun, 2024Astrologia

Torstaina 11.01. Uusikuu muodostuu Kauriin merkissä asteluvulla 20°44. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus.

Uusikuu Kauriin merkissä 11.01.2024

Kun Uusikuu muodostuu Kauriin merkissä voimme keskittyä sitkeyttä ja kurinalaisuutta vaativiin tehtäviin ja tavoitteisiin. Nyt on helppo tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmia, jotka vaativat kenties kunnianhimoista asennoitumista, realistista suhtautumista sekä ripauksen elämän myötä lisääntynyttä kokemusta ja viisauttakin. Suhtautuminen on nyt käytännöllistä ja vastuullista. Voit sitoutua pitkiäkin ajanjaksoja kehittävään työstämiseen ja huomata miten itse kasvat ja kehityt projektin edetessä. On helppo keskittyä oleelliseen ja muokata elämään uutta järjestystä. Kauriin ajassa tähän sopii myös turhan huvittelun vähentäminen, vaikkapa tipattoman tammikuun merkeissä. Näin voit huomata, miten rajojen asettaminen voi itse asiassa luoda uudenlaista vapautta, kun energiaa vapautuu esimerkiksi murehtimisesta tai epäjärjestyksen siivoamisesta.

Uudenkuun aspektit

Neptunus säteilee Aurinko-Kuulle Kalojen merkistä käsin 4° tarkassa sekstiilissä herkistäen aisteja ja tunne-elämää. Intuitio on nyt vahvaa ja mielikuvitus tuottaa luovia ideoita kuin liukuhihnalta. Tämä aika suosiikin luovaa ajattelua ja ideointia sekä muunlaista luovaa toimintaa. Unimaailma on vilkasta, mutta siinä on selkeästi mukava ja rauhallinen sävy. Rentoutuminen, meditaatio ja musiikki tuottavat nyt mielihyvää ja esimerkiksi luonnossa liikkuminen on eheyttävää. Mieli on avoin ja myötätuntoinen. Yhteyden löytyminen kumppanin kanssa on helppoa ja halu ymmärtää sekä antaa anteeksi on suuri. Tätä energiaa on hyvä käyttää muiden auttamiseen, avointa korvaa kaipaavan kuuntelemiseen, lahjoituksiin tai hyväntekeväisyystyöhön osallistumiseen. Hyviä tekoja voi tehdä niin monin muodoin.

Härän merkissä vaikuttava Uranus aktivoi Aurinko-Kuuta 2° tarkassa trinissä. Ilmassa on nyt odotuksen tunnetta. Kauriille tyypillinen estyneisyys ja pidättyväisyys vähentyvät Uranuksen vaikutuksesta. Näin voit ilmaista tunteitasi ajankohtaan nähden avoimemmin ja vapaammin. Uranuksen trini voi herättää myös riippumattomuuden tarvetta ja etenkin kahlitsevissa tilanteissa olevien kohdalla vapauden ja irrottautumisen halu kasvaa. Rohkeus tehdä asioita toisin tuo virkistävää muutosta arkeen ja voi hyvinkin johtaa huonoista tavoista irti pääsemiseen tai pysyvään tapojen muutokseen. Voit huomata uteliaisuuden innostavan tutustumaan uusiin ihmisiin tai uuteen teemaan. Tästä voi hyvinkin alkaa uusi ystävyys, elämäntapa tai harrastus. Hyödynnä uraanista joustavuutta ja tartu rohkeasti eteesi avautuviin mahdollisuuksiin.

Muut Uudenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Uudenkuun aikaan Neptunus värjää Jousimiehen merkissä vaikuttavan Merkuriuksen energiaa 2° tarkassa neliössä. Kommunikointi on nyt haastavaa eikä sitä kannata hankaloittaa turhan monimutkaisilla ajattelumalleilla tai puheenparsilla. Pysy vuorovaikutuksessa yksinkertaisuuden ja nasevuuden puolella, sillä virhetulkinnat ovat nyt enemmän sääntöjä kuin poikkeuksia. Vältä myös tulkintojen tekoa ja varmista, että olet ymmärtänyt oikein. Mieli voi nyt tehdä tepposia eikä tätä energiaa kannata provosoida päihteiden kanssa. Sen sijaan musiikin tahtiin liikkuminen ja luova kirjoittaminen voi tuntua hyvinkin vapauttavalta. Vältä ihmisiä, joiden seura vaikuttaa muutenkin ahdistavalta. Ole myös tarkkana huijareiden varalta. Neptunuksen vaikuttaessa Merkuriukselle neliössä on syytä olla varovainen sopimusten allekirjoittamisen ja kaupanteon kanssa. Jos et voi siirtää näitä toiseen ajankohtaan, varmista tuplasti, että olet ymmärtänyt mihin sitoudut tai mitä kauppaan liittyy ja mitä ei.

Kauriin merkissä vaikuttavan Marsin ja Kalojen merkissä vaikuttavan Saturnuksen välillä vallitsee Uudenkuun aikaan 1° tarkka sekstiili. Samaan aikaan Härän merkissä vaikuttava Jupiter energisoi Marsia 1° tarkassa trinissä. Työmoraali on nyt korkealla ja on helppo toimia suunnitelmien mukaisesti energiaa oleelliseen keskittäen. Päättäväisyys ja tehokkuus huokuvat kaikessa tekemisessä. Voit myös huomata innostuvasi uudelleen keskeneräisiksi jääneistä projekteista, jotka ovat aikanaan takkuilleet vastaan. Jupiter lisää halua oppia ja saavuttaa jotain uutta. Voitkin huomata, että intohimoisella panostuksella suhtautuminen palkitaan nyt lähestulkoon ruhtinaallisesti. Saturnuksen vaikutus muistuttaa kuitenkin moraalin asettamista rajoista. Onni suosii nyt pyyteetöntä toimintaa. Uskalla siis haaveilla ja tarttua mahdollisuuksiin.

Jupiterin ja Saturnuksen välillä muodostuu Uudenkuun aikaan 2° tarkka sekstiili. Varovainen laajentuminen takaa nyt kestävää kasvua. Tämä energia vaatii rehellisyyttä ja tasapainoa. Optimistisuus ja realistisuus kulkevat nyt käsi kädessä antaen toisilleen tilaa toimia hyvässä yhteistyössä. Hyvä ajoitus ja viisas harkinta auttavat toimimaan oikealla tavalla oikeaan aikaan. Kärsivällisyys yhdistettynä haluun laajentua takaavat näin toimittaessa menestymisen. Tämä ei kuitenkaan tule sormia näpäyttämällä. Kasvu tulee ennemminkin olemaan pitkäjänteistä ja pysyvää. Näin kestävät saavutukset tuottavat tyydytystä ja tyytyväisyyttä. Kyseessä on ainutlaatuinen mahdollisuus, joka muodostuu onnekkaista sattumista ja määrätietoisesta etenemisestä.

Uudenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 17°-25° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Uusikuu Kauriin merkissä aktivoi 08.-15.01. syntyneen Kauriin kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 06.-14.04. syntyneen Oinaan kartalla työteeman, 09.-16.07. syntyneen Ravun kartalla parisuhdeteeman ja 10.-17.10. syntyneen Vaa’an kartalla kotiin liittyvät teemat.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt ammatti ja ura, sosiaalinen status, saavutukset sekä tavoitteet ja päämäärät.

Uusikuu Kauriin merkissä 20°44 torstaina 11.01. klo 13:57 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Ravun merkissä 27.12.2023 – Iloja ja pettymyksiä

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).