Skip to main content

Täysikuu Ravun merkissä 27.12.2023 – Iloja ja pettymyksiä

By 23.12.20239 tammikuun, 2024Astrologia

Keskiviikkona 27.12. Täysikuu muodostuu Ravun merkissä asteluvulla 04°58. Ravun merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Kauriin merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Ravun merkissä 27.12.2023

Täysikuu Ravun merkissä

Kun Täysikuu muodostuu Rapu-Kauris –akselilla huomio kiinnittyy julkisen ja yksityiselämän väliseen tasapainoon. Joulun ja vuodenvaihteen aikaan monen elämä rauhoittuu ja vietämme enemmän aikaa perhepiirissä tai muuten läheisten ihmisten seurassa. Tämä on klassisesti kodin piirissä vietettävää aikaa ja suurin osa voi unohtaa työkiireet ainakin muutamaksi päiväksi. Lähimmäisistään huolehtiva introvertti Rapu tuntee olonsa perhepiirissä turvalliseksi ja kotoisaksi. Juurikin Ravulle tyypillisessä lämminhenkisessä ilmapiirissä haluamme joulua viettää. Myös Kauris henkii perinteitä kunnioittavaa energiaa, mikä näkyy monen juhlapöydän anneissa. Uuteen vuoteen valmistautuminen lupauksineen tulisi nyt olla myötätuntoista (Rapu) ja toteutumiskelpoista (Kauris). Tavoitteena voisi olla esimerkiksi tasapainon löytäminen työssä vietettyjen tuntien ja vapaa-ajan välillä. Täydenkuun energia vaatii keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Täydenkuun aikaan Jupiter tekee Härän merkistä käsin Kuulle alle 1° tarkkaa sekstiiliä. Tarve nauttia omasta olosta ja jakaa tämä nautinto muiden kanssa on nyt suuri. Ilmapiiri on iloinen ja hauska. Mieli on optimistinen ja toiveikas luottamus tulevaan valtaa mielen. On helppo jakaa omia tunteita. Myös toisten tunteiden ymmärtäminen on vaivatonta. Tämä helpottaa seurustelua ja kanssakäymistä. Jupiterin sekstiili Kuulle suosii laajentumista ja oman horisontin avartamista lisäkoulutuksen, matkustamisen tai uusiin näkökantoihin tutustumisen myötä. Tarvittaessa voit saada tukea niin perheenjäseniltä kuin myös vaikutusvaltaisilta ihmisiltä. Avarakatseisuus ja anteliaisuus voivat johtaa haluun vaikuttaa yhteiskunnallisesti.

Kalojen merkissä vaikuttava Saturnus tekee nyt Kuulle 2° tarkkaa triniä tuoden mukanaan kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. On helppo käsitellä vaikeitakin tunteita. Saturnuksen trini Kuulle suosii kauaskantoisia suunnitelmia ja päätöksiä. Suhtautuminen on nyt vastuullista ja järkiperäistä. Kiitollisuus valtaa mielen. Samanaikaisesti intuitio toimii hyvin, joten nyt on hyvä tehdä tärkeitä päätöksiä. Ehkä oletkin viime aikoina siirtänyt niitä jonkin aikaa eteenpäin? Juuri joulun aikaan voit muistaa elävästi lapsuusajan jouluja ja niihin liittyviä mielikuvia, makuja ja tuoksuja. Tämä on hyvää aikaa viettää aikaa suvun vanhimpien kanssa ja kuunnella heidän tarinoita elämästä heidän lapsuudessaan ja nuoruudessaan.

Muut Täydenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Täydenkuun aikaan Jousimiehen merkissä perääntyvän Merkuriuksen ja Marsin 2° tarkka yhtymä terävöittää ajatusta. On helppo innostua uusista ideoista. Mieli on keskittynyt, mutta samalla ketterä. Päättäväisyys ja tarkkuus näkyy ja kuuluu vuorovaikutuksessa. Marsin yhtymä Merkuriukselle antaa ajattelulle puolustautuvan sävyn. Reagointi on spontaania ja nopeaa. Yhdessä nämä nostattavat agressiivisuuden tuntua. Impulsiivisuudesta johtuen voit menettää malttisi ja kommenttisi voivat vaikuttaa töykeältä tai loukkaavalta. Pura tätä energiaa mielummin arvoitusten tai ongelmien ratkomiseen kuin turhauttavaan kinasteluun. Merkuriuksen ja Marsin yhtymä tarkentuu 28.12.

Neptunus aktivoi samaan aikaan Kalojen merkistä käsin perääntyvän Merkuriuksen tarkalla neliöllä vääristäen ajattelua ja mutkistaen keskusteluja. Hämmennyksen kierre vie herkästi mukanaan. Ole siis nyt tarkkana ja epäselvissä tilanteissa muistuta itseäsi aina uudelleen keskittymään oleelliseen. Tärkeiden asioiden kohdalla pyydä ulkopuoliselta taholta apua. Kaikessa kommunikoinnissa on nyt hyvä pysyä yksinkertaisessa ja napakassa viestinnässä. Neptunuksen ja Merkuriuksen neliö suorastaan kutsuu huijareita tarttumaan tilaisuuteen. Nyt ei siis pidä allekirjoittaa mitään sopimuksia tai lupautua mihinkään epämääräiseltä vaikuttavaan. Muista, että kaikki päivänvaloa sietävä voi odottaa muutaman päivän. Tämän verran harkinta-aikaa sinun kannattaa itsellesi nyt sallia. Keskity luovuuteen ja henkisiin pohdintoihin ja vältä kaikenlaisia päihteitä ja muita riippuvuutta aiheuttavia asioita.

Skorpionin merkissä vaikuttava Venus voimaantuu Kauriin merkissä vaikuttavan Pluton 2° tarkalla sekstiilillä ja Neptunuksen 2° tarkalla trinillä. Parisuhteessa rakkauden ja yhteenkuuluvuuden tunne voimistuu. On helppo löytää uusia tapoja osoittaa rakkautta ja hellyyttä. Pinnalliset ihmissuhteet eivät nyt tyydytä, haluat tuntea syvällistä yhteyttä niin ystävyydessä kuin rakkaudessakin. Yhdessäolon hetkistä halutaan nyt tehdä romanttisia. Kyse voi olla kynttiläillallisesta ja rentouttavasta kylpyläpäivästä. Tämä on suotuisaa aikaa unelmoida yhdessä tulevasta. Sinkut haaveilevat ihanteellisesta rakastajasta ja tämä herättääkin vahvan tarpeen löytää kumppani. Tässä ajassa alkavat suhteet ovat intensiivisiä ja elämää merkittävästi muokkaavia. Neptunuksen vaikutus Venukselle kasvattaa myötätuntoa ja empatiaa. Käytä tätä energiaa esimerkiksi vähäosaisten ihmisten tai apua tarvitsevien eläinten auttamiseen. Venuksen ja Pluton sekstiili on tarkka 29.12.

Neptunus tekee Täydenkuun aikaan Jousimiehen merkissä vaikuttavalle Marsille 1° tarkkaa neliötä madaltaen energiatasoa ja nostattaen epäluuloista energiaa. Voit tuntea itsesi heikoksi ja levon tarve on nyt suuri. Huolehdi siis riittävästä yöunesta, sillä se tulee auttamaan jaksamisessa ja madaltamaan osaltaan stressin tasoa. Jos sinulla on jäänyt menneisyydessä asioita selvittämättä, syyllisyyden tunne voi nousta tietoisuuteen. Itsesäälissä rypemiseen ei kuitenkaan kannata vaipua. Yritä miettiä, mitä olisit voinut tehdä toisin ja suunnittele, miten voit nyt jälkikäteen korjata tilanteen. Nyt on siis aika kohdata menneisyydestä kumpuavat epämukavat tunteet ja työstää niitä. Näin voit keventää taakkaasi ja löytää uutta energiaa. Epävarmuus ja epäluulo voi nostattaa mustasukkaisuutta tai jopa kostonhimoa. Nyt on tärkeää käsitellä näitä tuntemuksia rauhassa eikä pidä toimia niiden mukaisesti. Varo huijaavaa energiaa. Liian hyviltä vaikuttavat tarjoukset osoittautuvat mitä todennäköisemmin neptuuniseksi sumutukseksi. Pidä oma pöytäsi puhtaana ja suuntaa tämä energia luovaan inspiraatiota ja mielikuvitusta vaativaan projektiin. Marsin ja Neptunuksen neliö on tarkka 29.12.

Täydenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 01°-09° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Täysikuu aktivoi nyt 23.-30.12. syntyneen Kauriin kartalla parisuhdeteeman, 22.-29.03. syntyneen Oinaan kartalla kotiin liittyvät teemat, 23.-30.06. syntyneen Ravun kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat sekä 24.09.-01.10. syntyneen Vaa’an kartalla työteeman.

Täydenkuun affirmaation teemat ovat nyt koti, perhe, turvallisuuden tunne, yhteenkuuluvuus ja juuret.

Täysikuu Ravun merkissä 04°58 keskiviikkona 27.12. klo 02:33 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Jousimiehen merkissä 13.12.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).