Skip to main content

Uusikuu Jousimiehen merkissä 13.12.2023 – Emotionaalinen epävarmuus

By 11.12.2023Astrologia

Keskiviikkona 13.12. Uusikuu muodostuu Jousimiehen merkissä asteluvulla 20°40. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus.

Uusikuu Jousimiehen merkissä 13.12.2023

Kun Uusikuu muodostuu Jousimiehen merkissä on aika kiinnittää huomio ymmärrystä ja tietoisuutta lisääviin tavoitteisiin. Itseluottamus on nyt korkealla ja on helppoa orientoitua tulevaisuuteen optimistisin mielin. Moni ryhtyykin rohkealla energialla oman horisontin laajentamiseen. Jousimiehelle tyypillinen suurentelu saa liioittelemaan odotuksia, mikä voi johtaa pettymyksiin. Tämänkin uhalla seikkailunhalu yhdistettynä idealistisesti maailmaa kartoittavaan energiaan kutsuu ottamaan riskejä. Itselleen rehellinen persoona ymmärtää kyllä omat rajansa. Uusikuu Jousimiehen merkissä avaa uusia mahdollisuuksia niille, jotka uskaltavat haaveilla eivätkä pelaa aina vain varman päälle.

Uudenkuun aspektit

Uudenkuun aikaan Neptunus tekee Kalojen merkistä käsin 4° tarkkaa neliötä Aurinko-Kuulle nostattaen hämmennystä ja emotionaalista epävarmuutta. Tämä energia harhauttaa mieltä. Voit kokea asioiden hahmottamisen haastavana tai uskoa sinisilmäisesti asioita, jotka toisena ajankohtana ovat mielestäsi silkkaa puppua. Itsepetoskaan ei ole harvinaista tässä ajassa. Voit suojella itseäsi esimerkiksi antamalla itsellesi lisää harkinta-aikaa tärkeiden päätösten kohdalla. Neptunuksen neliö Aurinko-Kuulle herkistää tunteita. Näin voit huomata, että otat normaalia herkemmin itseesi. Tämä on myös otollista aikaa tulla huijatuksi, joten olethan normaalia tarkempi esimerkiksi huijausviestien suhteen. Sietokyky on tässä energiassa tavallista alhaisempi, joten alkoholin ja muiden päihteiden kanssa tulisi olla varovainen. Mielikuvat ja unimaailma ovat nyt värikkäitä ja mieleenpainuvia. Ammenna nyt herkkyydestäsi jotain luovaa tai anna aikaa ja apua niitä tarvitseville.

Muut Uudenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Uudenkuun aikaan Kauriin merkissä vaikuttavan Merkuriuksen ja Skorpionin merkissä vaikuttavan Venuksen välillä muodostuu 2° tarkka sekstiili. Samaan aikaan Härän merkissä vaikuttava Jupiter tekee Merkuriukselle 2° tarkkaa triniä ja Venukselle 4° tarkkaa oppositiota. Halu olla keveässä vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa kutsuu pitämään hauskaa. Rakkauden ja kiintymyksen osoittaminen on nyt helppoa. Myös kiitoksen sanojen lausuminen ja hyvän mielen jakaminen tuntuu luontevalta. Itse asiassa voit huomata, että näin tehdessäsi saat hyvän mielen lisäksi itsellesikin kunnioitusta ja kiitosta, ehkä jopa moninkertaisesti. Tämä aika kannattaa käyttää ystävien tapaamiseen ja pienistä hetkistä nauttimiseen. Tai salli itsellesi jokin nautintoa tuottava pieni ekstra kiitokseksi kuluneesta vuodesta. Se piristää mieltäsi ja auttaa hetkeksi unohtamaan arjen kiireet.

Jupiterin ja Kalojen merkissä vaikuttavan Saturnuksen välillä muodostuu Uudenkuun aikaan 4° tarkka sekstiili. Nyt on hyvä tehdä tulevaisuuden suunnitelmia, sillä tämä aspekti lupaa kestävää kasvua asteittaisen laajentumisen myötä. Eteneminen tapahtuu siis vaiheittain, mutta vakaasti. Hyvä ajoitus ja toisaalta terve harkintakyky auttavat tekemään oikeat valinnat. Jupiter tuo mukanaan optimistista rohkeutta ja Saturnus realistista näkemystä. Kärsivällisellä sitkeydellä ja kohdillaan olevalla työmoraalilla voit saavuttaa suuriakin tavoitteita, jotka mitä todennäköisimmin tulevat aikanaan näkymään myös taloudellisena hyvinvointina. Tässä ajassa et tavoittele kuuta taivaalta. Tyydytystä tuottavat nyt pysyvät saavutukset, joihin pystyt itse vaikuttamaan.

Uudenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 17°-25° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Uusikuu Jousimiehen merkissä aktivoi 09.-16.12. syntyneen Jousimiehen kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 08.-15.03. syntyneen Kalan kartalla työteeman, 08.-15.06. syntyneen Kaksosen kartalla parisuhdeteeman ja 10.-17.09. syntyneen Neitsyen kartalla kotiin liittyvät teemat.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt matkustaminen, oppiminen, tietoisuus, oikeus, henkiset ja filosofiset teemat.

Uusikuu Jousimiehen merkissä 20°40 keskiviikkona 13.12. klo 01:32 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Kaksosen merkissä 27.11.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).