Skip to main content

Uusikuu Härän merkissä 08.05.2024 – Vastuullisesti uutta kohti

By 05.05.2024Astrologia

Keskiviikkona 08.05. Uusikuu muodostuu Härän merkissä asteluvulla 18°02. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus.

Kun Uusikuu muodostuu Härän merkissä energia keskittyy elämän nautintoihin sekä yksinkertaisiin tyytyväisyyttä tuottaviin asioihin. Fyysisen Härän merkin vaikuttaessa on hyvä olla yhteydessä luontoon ja aistia kaikkia aisteja käyttäen kevään energiaa. Härkä-Uusikuu nostattaa perustavaa laatua olevia kysymyksiä turvallisuudesta ja arvomaailmasta. On siis aika arvioida uudelleen omat resurssit, niin henkiset, fyysiset kuin materialististenkin. Tarkasta suhtautumisesi rahaan, mutta myös tapasi käyttää sitä. Onko mahdollista tai jopa tarpeen tehdä talousasioissa korjauksia? Jos koet, että talous ei salli juuri nyt muutoksia, tee ainakin suunnitelma tulevaisuuden varalle. Kun keskität fokusointisi tätä tavoitetta kohti, sen saavuttaminen alkaa vähitellen realisoitumaan. Tietoinen fokusoiminen helpottaa ensimmäisten askelten ottamista merkittävää muutosta kohti, kun mahdollisuuden aikanaan avautuvat.

Uudenkuun aspektit

Härän merkissä vaikuttava Uranus aktivoi Aurinko-Kuuta 3° tarkalla yhtymällä tuoden mukanaan impulsiivisuutta ja odottamattomia mielialan muutoksia. Myös äkilliset tapahtumat voivat häiritä ihmissuhteita. Intuitio toimii tänä aikana hyvin voimakkaasti ja siihen onkin hyvä luottaa. Sen sijaan liiallinen miettiminen ei oletettavasti tuota toivottua tulosta. Kärsivällisyyden puute vaikeuttaa tilanteiden järkeistämistä entisestään. Jos olet jo tietoisesti harjoitellut intuitiivista työskentelyä, hetkelliset oivallukset näyttävät nyt oikean suunnan. Uranuksen ja Uudenkuun yhtymä rohkaiseekin ottamaan riskejä, joten voit hyvinkin toimia normaalia spontaanimmin. Uskalla siis ilmaista itseäsi uusilla tavoilla unohtaen liian rajoittavat normit.

Kalojen merkissä vaikuttava Saturnus värjää Uudenkuun energiaa alle 1° tarkalla sekstiilillä. Tämä aspekti tuo mukanaan malttia ja vakautta, joten edellä mainittu Uranuksen yhtymä ei pääse johtamaan päättömänä paikasta toiseen pomppimiseen. Vastuuntuntoisuus, luotettavuus ja kunnioittavuus nousevat nyt pintaan. On hyvä muistaa, että Uranuksen yhtymä Aurinko-Kuulle peittää alleen Saturnuksen sekstiilin vaikutuksen. Tästä syystä tälle aspektille tyypillinen varovaisuus ja tunteiden vakavuus pehmentävät Uranukselle tyypillistä radikaalia rajojen rikkomisen tarvetta, mutta eivät todennäköisesti pääse tyystin kumoamaan uudistumisen impulssia. Näin voit kokea tarvetta muutokseen ja toimimattomista rajoitteista irrottautumisen välttämättömyyden tunnetta, mutta et etsi pakonomaista ratkaisua hinnalla millä hyvänsä. Uudistus tehdään nyt kauaskantoisesti tulevaisuutta silmällä pitäen.

Muut Uudenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Oinaan merkissä Merkuriuksen ja Chironin yhtymä on Uudenkuun aikaan alle 1° tarkka. Tämä energia mahdollistaa omien haavojen ymmärtämisen. Me kaikki osaamme sabotoida omaa tekemistämme pitämällä kiinni mitä erinäisemmistä uskomuksista ja ajatusmalleista. Nämä käsitykset syvenevät elämän kokemusten myötä. Ehkä ne ovat saaneet alkunsa ulkopuolisten henkilöiden kommenteista tavastasi toimia tai olla. Mahdollisesti kannat mukanasi omien vanhempiesi tai esivanhempiesi uskomuksia. Nyt on aika tunnistaa näitä itseämme sabotoivia malleja ja uudelleenmuokata käsitystä itsestämme. Näin voimme kirjoittaa oman tarinamme uudelleen.

Vesimiehen merkissä pakittavan Pluton energia vaikuttaa vielä Oinaan merkissä vaikuttavaan Marsiin alle 4° tarkassa sekstiilissä. Voit tuntea valtavan energiamäärän virtaavan kehossasi. Olo on rohkea ja puhkut suurta tahdonvoimaa. Tätä tarmoa on hyvä käyttää tietoisesti projektien läpiviemiseen. Voit saavuttaa tavoitteesi kestävyyden ja päättäväisyyden siivittämänä. Nyt on hyvä toteuttaa hankkeita, jotka ovat takkuilleet tai olet kokenut aiemmin haastavina. On helppo keskittää energia oleelliseen ja näin jatkaa määrätietoisesti, kunnes olet saavuttanut tavoitteesi. Marsin vaikuttaessa nyt omassa merkissään ja saadessa lisäpotkua Pluton sekstiilistä, voit tuntea suurta tarvetta fyysiseen toimintaan. Käytä tätä energiaa urheiluun tai vastaavaan. Myös toimelias kevätsiivous voi tuottaa nyt suurta mielihyvää.

Härän merkissä Jupiterin ja Uranuksen yhtymä on vielä 3° tarkka. Yllättävät tapahtumat avaavat nyt uusia mahdollisuuksia. Mitä todennäköisemmin tähän liittyy voimakas tarve vapautua rajoittavista velvoitteista. Meidän ei kuitenkaan tarvitse repäistä itseämme radikaalilla tavalla irti asioista tai tilanteista. Joissakin tapauksissa voimme kokea suurta vapautumista jo siinä, että vapautamme jonkin verran aikaa ja energiaa itselle tärkeille asioille. Näin vähemmän voi olla enemmän. Toisaalta, jos olet tuntenut itsesi tukahdetuksi, tämä vapautumisen aalto voi äityä kapinaan asti. Joka tapauksessa nyt on aika herätä näkemään omat tarpeesi ja unelmasi ja edetä niiden toteuttamisessa. Lisääntynyt joustavuus ja ennakkoluulottomuus auttavat jopa läpimurtoihin asti. Halu laajentaa omaa tietoisuutta edistää entisestään uusien mahdollisuuksien näkemistä. Joka tapauksessa katse on nyt vahvasti tulevaisuudessa.

Jupiterin ja Kalojen merkissä vaikuttavan Neptunuksen 3° tarkka sekstiili innostaa ja nostattaa mielialaa. Ilmassa on harmoniaa. On helppo tuntea onnea ja inspiroitua kasvuun. Voit nähdä itsesi osana suurta kokonaisuutta. Myötätuntoinen halu tehdä hyvää, kantaa oma kortesi kekoon kasvaa. Omien resurssien jakaminen tuottaakin nyt mielihyvää. Anteliaisuus ei tarkoita oman elintason uhraamista, auttaa voi muillakin tavoin. Optimistinen ja rehellinen asenne tekee tästä ajasta suotuisan ammatilliselle etenemiselle. Intuitio on vahvaa ja sitä kannattaa nyt kuunnella. Voit myös huomata inspiroituvasi luovuuteen. Näin etenkin silloin, jos luovuus on jo entuudestaan osana toimintaasi. Kaikki, jotka kokevat luovuuden olevan itselleen vierasta, voivat nyt löytää itsestään uuden ulottuvuuden. Jupiterin ja Neptunuksen sekstiili tarkentuu 23.05.

Uudenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 14°-22° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Uusikuu aktivoi nyt 04.-11.05. syntyneen Härän kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 06.-13.08. syntyneen Leijonan kartalla työteeman, 06.-13.11. syntyneen Skorpionin kartalla parisuhdeteeman ja 03.-10.02. syntyneen Vesimiehen kartalla kotiin liittyvät teemat.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt henkiset ja fyysiset voimavarat, materiaalinen vauraus, hedelmällisyys ja kasvu.

Uusikuu Härän merkissä 18°02 keskiviikkona 08.05. klo 06:22 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Skorpionin merkissä 24.04.2024

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Härkä-Uusikuun energioita myös Astrologian äärellä -striimissä 05.05.